"Lalala okokok" anlamlı bir kelime veya cümle değildir, rastgele yazılmış kelimelerdir. Anlam ifade etmediği için bir cevap vermek mümkün değildir. İkileme, iki anlamlı veya zıt anlamlı iki kelimenin bir araya getirilmesiyle oluşan bir retorik figürdür.
Saraya alınan acemilerin terbiyesine memur edilenlere de denir. Eskiden büyük memurlarla zenginler de çocuklarının terbiyesine bakmak üzere "lâla" istihdam ederlerdi.
Acı ünlemi, of, vay.
İngilizce kökenli kelime olan Okey (OK) anlam olarak Türkçedeki 'Tamam'ın karşılığıdır.
Ücretsiz OKOK.international uygulaması verileri Apple Health, Google Fit ve FitBit ile senkronize eder, böylece tüm verilerinizi trendleri görüntülemek ve ilerlemeyi izlemek için tek bir kullanışlı, merkezi konumda depolayabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Haleluya (Alleluya, Aleluya olarak da yazılır) " Yehova'ya / Yahve'ye övgüler olsun" anlamına gelen ve ayinlerde kullanılan İbranice bir sözcüktür.
Okeokeo, Hawaii ve Maori yerlilerinin ışıltılı dillerinde rastladığımız ortaklığa, küçük bir dokunuşla verdiğimiz anlamını kendi içinde taşıyor; bu bizim için sanatın yüksek titreşimler sunan canlı, güzel ve doygun hissinin etrafa dalga dalga ve tatlı tatlı yayılmasına evet demektir.
Mahlas, müstear isim, tapşırma veya kalem adı; bazı şair ve yazarların gerçek isimleri yerine kullandıkları takma adlardır. Mahlas daha çok şairler, müstear yazarlar ve tapşırma da âşıklar için kullanılır.
Tapşırma, halk şiiri geleneğine ait bir terimdir ve "şiirin son dörtlüğünde ozanın mahlasını söylemesi" olarak tanımlanabilir. Şairin ad veya mahlas kullanması sadece halk edebiyatına mahsus bir gelenek değildir.
TELMİH KELİMESİNİN ANLAMI
Anlatılmak istenen şeyi söz arasında imalı olarak belli etme, ima etme anlamına gelir. Bu kelime genellikle temlih şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı telmih şeklinde olmalıdır.
Hiciv, edebiyat ve sanatta, bir kişi, bir olay ya da durumun, iğneleyici sözlerle, alaylı ifadelerle eleştirildiği bir türdür. Hiciv terimi, hicviye ve yergi ile eş anlamlıdır.
elhamdülillah! Şükürler olsun bir övgü ifadesi ya da Allaha şükürdür. - Hallelujah is an expression of praise or thanks to God. allah'a şükür!
lu (loudness unit) kısalt. lu (logical unit) kısalt.
Arap Ortodoks Hristiyan İlahisi - Ribale Wehbé - Hallelujah ✝️
"elle" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 4 sonuç manual s. by hand zf. manually zf.
"ayo" teriminin Türkçe İngilizce Sözlükte anlamları : 1 sonuç ayo expr. hey sen!
Şükredenden Allahü teâlâ razı olur. Hadis-i şerifte, (Yiyip içtikten sonra "Elhamdülillah" diyenden Allahü teâlâ razı olur) buyuruldu. Âyet-i kerimede buyuruluyor ki: (Bana şükredin, nankörlük etmeyin!)
Bu bağlamda Elhamdülillah kelimesi Şükür Allah'adır, Allah'a şükürler olsun, Hamd Allah'adır gibi övgü ve saygı ifade eden bir söz öbeğidir.
Hamd kelimesi üzerinden türemiş olan ve yaygın şekilde en çok kullanılan sözcük hamdolsun olarak öne çıkıyor. Bu kelimenin Türk Dil Kurumu'nca anlamı ise, 'Halinden memnun olması sebebiyle şükretmek' şeklinde ifade edilir. Özellikle hayatındaki pek çok durum karşısında Allah'a şükretmek olarak da anlatmak mümkündür.
Parya sözcüğünün manası için TDK'ya bakıldığında şöyle bir tarif görülmektedir. En koyu şekliyle Hindistan ülkesinde görülen kast düzenine göre, kast dışı kalan, hiçbir toplumsal sınıftan olmayan, her türlü haklardan yoksun olanlara verilen ad.
şatır TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat,eskimiş Neşeli, keyifli, şen. isim,tarih Tören ve alaylarda padişahın, vezirin yanında yürüyen görevliler.
a. ed. Bir kimseyi, bir toplumu, bir düşünceyi, bir nesneyi, bir göreneği yermek için yazılmış yazı veya söylenmiş söz, hicviye, hiciv, satir: “Bize okuduğu yergilerde onun şahsına dokunur bir şey yoktu.” -Y. K. Karaosmanoğlu.
Tensik TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,eskimiş Düzenleme, düzeltme, yoluna koyma.
Sözlükte “güzel sebep gösterme” anlamına gelen hüsn-i ta'lîl, bir edebiyat terimi olarak herhangi bir olayı gerçek sebebinden farklı, fakat daha güzel ve ifade edilmek istenen fikre uygun bir sebeple oluyormuş gibi gösterme sanatıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri