Buzdolabına koymaktan kaçının: Buzdolabı içinde soğutulan güneş kremleri, kullanılacakları zaman buzdolabından çıkartılarak yüksek sıcaklığa maruz bırakılıp tekrar buzdolabına koyulurlar. Bu sıcaklık değişiklikleri de bozulmalara yol açacağından, güneş kremleri buzdolaplarında saklanmamalıdır.
Ürünü serin, kuru bir yerde saklamak en iyisidir. Doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın. Oda Sıcaklığında Saklama: Genellikle güneş kremleri oda sıcaklığında saklanmalıdır. Aşırı sıcaklık değişikliklerinden kaçının.
Şişkinliği alan ve ödemi yok eden soğuk etkisi, kullanıcılara ferahlatıcı ve uyandırıcı bir his de vadeder. Özellikle sıcak kış günlerinde ilaç gibi gelecek olan soğuk kozmetikler, buzdolabının kapak bölümünde rahatlıkla saklanabilir. Sıfır derece ürünler için idealdir.
Güneş kremleri buzdolabında saklanması gereken bakım ürünlerinin başında gelmektedir. Cilt koruyucuları çok ısındığında içeriğindeki aktif bileşenler etkilerini kaybediyor ve özellikle güneşin zararlı etkilerinden koruyucu özelliklerini yitiyorlar.
Bu ürünlerin genel olarak raf ömrü 3 yıldır evet ancak yanlış muhafaza sonucu ömrü kısalmaya başlar. Güneş kremleri hakkında merak edilen sorulardan biri de, güneş kremleri nasıl muhafaza edilir. Güneş kremleri serin ve kuru ortamlarda saklanmalıdır.
İlgili 22 soru bulundu
- Daha serinletici bir etki için buzdolabında saklayın.
Güneş kremi bozulduğunda, kokusunda değişiklikler olur. Ayrıca rengi ve kıvamı da bozulma belirtileri göstermeye başlar. Güneş kremini cilt üzerine uygulamadan önce kıvamına bakarak bozulup bozulmadığından emin olabilirsiniz. Beklenmeyen bir koku aldığınız güneş koruyucuları cildinize uygulamamanız önerilir.
Renkli güneş ürünleri en sık tercih edilen markalar arasında Avene, Bioderma, La Roche Posay, Lierac, Skinceuticals ve Vichy gibi markalar yer almaktadır.
Güneş kremlerini 3 yıldan fazla kullanmamalısın.
GÜNEŞ KREMLERİ GÜNEŞTE KALMAMALI
Güneş kremleri buzdolabında saklanması gereken bakım ürünlerinin başında gelmektedir.
La Roche Posay Effaclar Gel 50 ml Kullanım Şekli: Günlük olarak sabah ve akşam günde iki kez uygulayınız. Islak olan elinize La Roche Posay Effaclar Gel alın ve iyice masaj yaparak uygulayınız.Sonra iyice suyla yıkayarak durulayınız.Sivilceleriniz için bir diğer ürün olan La Roche Posay Effaclar A.I. deneyebilirsiniz.
Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde 2-3 saatte bir güneş kremini yenilemek gerekiyor. Günün geri kalan güneşli saatlerinde de 3-4 saatte bir yenilemek yeterli olacak. La Roche Posay Anthelios UVmune güneş kremi, cildinde hafif bir his bıraktığı için tazelemesi de oldukça basit oluyor.
Geniş spektrumlu koruması, cildi UVA ve UVB ışınlarından korurken Infrared-A ışınlarının ve kirliliğin neden olduğu hasarlara karşı cildi korumaya yardımcı olur. Suya ve tere dayanıklıdır. Beyaz iz bırakmaz. Ürünü, güneşe çıkmadan hemen önce uygulayın.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
· Kuru ve serin yerde saklamaya özen gösteriniz. Isı, serumların içindeki aktif bileşenlerin işlevini etkisiz hale getirebilir. Bundan kaynaklı olarak serin ve kuru yerde saklayınız. Yaşlanma karşıtı serumlar ve C vitamini içeren serumlar, ısıdan kolayca etkilenebileceğinden dolayı buzdolabında saklayabilirsiniz.
La Roche Posay Fransa merkezli bir markadır.
Yapışkan bir his bırakmaz. KULLANIM: Göz çevresinde kullanıma uygundur.
La Roche Posay Anthelios Pigment Correct SPF 50+
Güneşe karşı hassasiyeti olup hiperpigmentasyon yani lekelenme sorunu olan ciltlere uygun olan Anthelios Pigment Correct güneş kremi, günlük güneşe maruz kalmanın neden olduğu cilt lekeleri (hiperpigmentasyon) üzerinde oldukça etkili.
Güneş koruyucu kremlerin ortalama raf ömrü kutu açılmadığı takdirde 2-3 yıl kadardır. Ancak açıldıktan sonra 9-12 ay içerisinde tüketilmeleri gerekir.
Eğer su bazlı bir nemlendirici üzerine yağ bazlı bir güneş koruyucu (yada tam tersini) uygularsanız birbirini tutmaz ve topaklanırlar. Silgi gibi pütürlenip dökülürler. Mümkünse yağ bazlı ve su bazlı ürünleri birbirinden ayırın ve rutini doğru katman sırasına göre ayarlayın.
Tarihi geçmiş güneş kremlerinin kullanılmaması gerektiğini ifade eden Şekerel, şu uyarılarda bulundu: "Tarihi geçmiş ya da bozulmuş güneş kremlerinin kullanılması durumunda ortaya çıkan ve bozulmuş kimyasal yapının yol açtığı tahrişten ileri gelen irritatif kontakt dermatit var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri