Güneş kremlerinin kapağını açtıktan sonra 3 sene içinde güneş kremini bitirmeni tavsiye ederiz.
Renk, kıvam ve kokusunda değişiklik gördüğünüz ürünleri kullanmayın. Açılmamış ve uygun şekilde saklanmış güneş koruyucuları son kullanma tarihine kadar kullanabilirsiniz. Ürün açılmışsa 1 yıl içinde kullanmaya özen gösterin.
Güneş koruyucu ürünleri paketi açmamışsanız 3 yıl içinde tüketilmelisiniz. Uygun koşullarda sakladığınız krem veya losyonları açtıysanız en geç bir sonraki yıl tüketmeniz gerekiyor.
Tarihi geçmiş güneş kremlerinin kullanılmaması gerektiğini ifade eden Şekerel, şu uyarılarda bulundu: "Tarihi geçmiş ya da bozulmuş güneş kremlerinin kullanılması durumunda ortaya çıkan ve bozulmuş kimyasal yapının yol açtığı tahrişten ileri gelen irritatif kontakt dermatit var.
Son kullanma tarihleri ürün kutuları üzerinde veya ürün ambalajının üzerinde yer almaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Güneş kremlerini 3 yıldan fazla kullanmamalısın.
SKT, her dilde kendine özgü şekilde yazılır ve okunur. Türkçedeki uygulama, gün/ay/yıl şeklindedir. İlk olarak gün, sonra ay, sonrada yıl yazılır. Örneğin; 25/08/2021, 25 Ağustos 2021 tarihine tekabül eder.
Bu, ürünün renginde, kokusunda ve dokusunda değişikliklere neden olabilir. Ayrıca, bu tür mikroorganizma birikimi, ciltte tahrişe ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Güneş kremi bozulduğunda, kokusunda değişiklikler olur. Ayrıca rengi ve kıvamı da bozulma belirtileri göstermeye başlar. Güneş kremini cilt üzerine uygulamadan önce kıvamına bakarak bozulup bozulmadığından emin olabilirsiniz. Beklenmeyen bir koku aldığınız güneş koruyucuları cildinize uygulamamanız önerilir.
Ürünü serin, kuru bir yerde saklamak en iyisidir. Doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın. Oda Sıcaklığında Saklama: Genellikle güneş kremleri oda sıcaklığında saklanmalıdır. Aşırı sıcaklık değişikliklerinden kaçının.
Güneş koruyucu kremlerin ortalama raf ömrü kutu açılmadığı takdirde 2-3 yıl kadardır. Ancak açıldıktan sonra 9-12 ay içerisinde tüketilmeleri gerekir.
Renkli güneş ürünleri en sık tercih edilen markalar arasında Avene, Bioderma, La Roche Posay, Lierac, Skinceuticals ve Vichy gibi markalar yer almaktadır.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Bu yüzden çekmecelerinizi karıştırırken son kullanma tarihi geçmiş güneş kremi ile karşılaşırsanız, çöpe atmayın. Son kullanma tarihi geçen güneş kremini makası keskinleştirmek için kullanabilirsiniz. Bu numara için, güneş kremini bir bezle makasın yapışkan bıçaklarına sürtebilir ve tüm kirlerden kurtulabilirsiniz.
Tarihi geçen kozmetiklerinizi kullanmaya devam etmeniz halinde cildinizde tahriş, kızarıklık, döküntü, enfeksiyon gibi alerjik ve mikrobik reaksiyonlar oluşabilir. Ayrıca, aldığınız tüm kozmetiklerin saklama koşullarına da dikkat ederek, ürünlerin kullanım süresi boyunca bozulmasını önleyebilirsiniz.
Güneş Kremi D Vitaminini Engeller mi? Güneş koruyucu kullanmak cildin D vitamini üretimini azaltabilir. Yeterli D vitamini almadığınızı düşünüyorsanız, doktorunuzla seçenekleri konuşabilirsiniz. Birçok insan, ihtiyaç duyduğu vitamin D'yi gıdalardan ve / veya vitamin takviyelerinden alabilir.
Kremlerin kullanım ömrünün bittiğini renklerindeki ve kıvamlarındaki değişimden anlamanız mümkündür. Bir süredir kullanmadığınız bir kremin kapağını açtığınızda üzerinde bir yağ tabakası görüyorsanız, bu durum da artık o ürünün bozulduğu anlamına gelmektedir.
Eğer su bazlı bir nemlendirici üzerine yağ bazlı bir güneş koruyucu (yada tam tersini) uygularsanız birbirini tutmaz ve topaklanırlar. Silgi gibi pütürlenip dökülürler. Mümkünse yağ bazlı ve su bazlı ürünleri birbirinden ayırın ve rutini doğru katman sırasına göre ayarlayın.
Eski olduğunu düşündüğünüz bir ürünü kullanmadan koklamanızı, iyice incelemenizi ve dokunmanızı tavsiye ederim. Eger garip bir koku varsa içindeki içerikler bozulmuş veya bakteriyel bir üreme olmuş olabilir. Üzerine baktığınız zaman beklemediğiniz siyah veya yeşilimsi büyüme görüyorsanız, ürün bozulmuş olabilir.
1 Ekim 1896'da Fritz Hoffmann-La Roche tarafından İsviçre'de kuruldu.
La Roche Posay Effaclar Gel 50 ml Kullanım Şekli: Günlük olarak sabah ve akşam günde iki kez uygulayınız. Islak olan elinize La Roche Posay Effaclar Gel alın ve iyice masaj yaparak uygulayınız.Sonra iyice suyla yıkayarak durulayınız.Sivilceleriniz için bir diğer ürün olan La Roche Posay Effaclar A.I. deneyebilirsiniz.
12 saatten itibaren etkili olan bu krem, hem cildimizi yeteri kadar nemlendiriyor hem de cilt kusurlarının görünümüne engel oluyor.
Kart numaranız kartınızın ön yüzünde bulunan ve 16 haneden oluşan numaradır. Son kullanma tarihi kartınızın ön yüzünde ay/yıl şeklinde yer alan ve 4 haneden oluşan tarihtir. CVC kodu kartınızın arka yüzünde yer alan ve 3 haneden oluşan numaradır.
Bir gıdanın TETT'si geçtiyse bazı özelliklerini kaybetmiş olabilir fakat bunlar sağlığımızı olumsuz etkileyecek durum değildir. O yüzden TETT geçti diye gıdayı hemen çöpe atmamalıyız. Eğer gıdada kötü koku ve istenmeyen lezzet varsa o durumda tüketilmemesi ve atılması gerekmektedir” uyarısında bulundu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri