Isı izolasyonu sağlayan en iyi malzeme köpüklerdir. Köpüklerin ısı iletkenliği katsayı son derece düşüktür. Bu nedenle, ısının geçişini de engellerler. Bu durum, muhteşem bir şekilde ısı yalıtımı yapmanıza olanak sağlar.
Isı yalıtım malzemelerinin ısı iletim katsayılarının küçük olmalıdır. - Isı yalıtım malzemeleri hafif olmalıdır. - Isı yalıtım malzemeleri kokusuz olmalıdır. - Su ve nem absorbe etme özelliği olmalıdır. - Bakteri ve haşerelerin yuva yapmasına elverişli olmamalıdır. - Çürümeye karşı dayanıklı olmalıdır. - İlk özelliğini ...
Elastomerik kaplamalar, akıllardaki en iyi su yalıtım malzemesi hangisidir sorusuna yanıt oluşturabilecek bir başka malzeme türüdür. Elastomerik kaplama malzemesi, beton yapınızı korumanın ve kaplamanın güvenli, dayanıklı ve çekici bir yoludur. Boyama ve astarlama ile aynı şekilde uygulanırlar.
Taşyünün daha fazla avantajının olmasının sebebi malzemenin yanmaz, ses yalıtım, ısı yalıtım, izolasyon vb. gibi bir çok özelliği strafora göre daha fazla olması sebebiyle taşyünü malzemesini daha öncelikli malzeme olmasını sağlamaktadır. Taş yünü yangına karşı çok dayanıklı bir malzemedir.
15.'si düzenlenen Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri'nde yılın en iyisi DYOTHERM ISOLTECO 110 seçildi. B2B Medya tarafından düzenlenen ödül töreninde Yılın Isı Yalıtımı Ürünü ödülü tüketiciler ve seçici kurul üyeleri tarafından DYO'ya layık görüldü.
İlgili 29 soru bulundu
Isı izolasyonu sağlayan en iyi malzeme köpüklerdir. Köpüklerin ısı iletkenliği katsayı son derece düşüktür. Bu nedenle, ısının geçişini de engellerler. Bu durum, muhteşem bir şekilde ısı yalıtımı yapmanıza olanak sağlar.
Kireç Sıvası ve Alçı Sıvası
Binlerce yıldır kullanılmaktadır ve birçok modern çimento sıvasının aksine nefes alabilir. Bu nedenle rutubet sorunlarının ve yoğuşmanın önlenmesine yardımcı olabileceği dönem özellikleri için son derece uygundur.
Strafor ile beton tavan yalıtımı
Pek çok yatırımcı, beton bir tavanı Strafor ile yalıtmaya karar verir. Bu malzeme çok hafiftir ve işlenmesi kolaydır, aynı zamanda ısı kaybına ve termal köprülerin oluşumuna karşı mükemmel koruma sağlar.
Strafor (EPS) hem sıcağa hem soğuğa karşı binanızı koruyan kapalı gözenekli çok iyi bir ısı yalıtım malzemesidir. Bu özelliği tanecikler içine sıkıştırılmış hava sağlamaktadır.
İzocam Taşyünü 13 yıldır sahip olduğu EUCEB sertifikası ile insan sağlığına zarar vermeyen bir ürün olduğunu uluslararası standartlarla kanıtlıyor.
Cam yünü, bir ısı yalıtımı malzemesidir ve pek çok yerde kullanılır.
Ses Yalıtımı Hem camyünü hem de taşyünü gürültüyü engelleyebilen yapıya sahiptir. Ancak taşyünün çok daha yüksek bir yoğunluğa ve ağırlığa sahip olması, camyününe göre daha güçlü bir şekilde ses yalıtımı yapmasını sağlar. Dolayısıyla gürültülü alanlar için genellikle taşyünü tercih edilmektedir.
Isı yalıtımında kullanılan malzemeler
perlit, mantar, sentetik elyaflar, odun lifi, yonga, rende talaşı, vb. Prese edilmiş kamış levhalar, amyant levha, boşluklu beton, gaz beton, delikli tuğla, boşluklu briket, bims tuğlalar, asmolen gibi malzemelerdir.
Camyünü, taşyünü, ekspande polistiren (EPS), ekstrude polistiren (XPS), poliüretan (PUR), fenol köpüğü, cam köpüğü, ahşap yünü levhalar, genleştirilmiş perlit (EPB), genleştirilmiş mantar (ICB), ahşap lişi levhalar ısı yalıtımı malzemeleri arasında yer alır.
Cevap : Bu görüş kesinlikle yanlıştır. binalarda yalıtım sadece yaz aylarında yapılan boya badana benzeri bir uygulama değildir, mevsim normallerinin çok çok üstündeki hava durumları hasıl olmadıkça hava şartları elverişili olduğu müddetçe yılın 4 mevsimi belirli şartlar dahilinde mantolama yapılabilmektedir.
Strafor yani köpük dediğimiz ürünler kanser, görme-işitme kaybı, sinir sistemi sorunları ile yakından ilgili toksik bir kimyasal olan stiren içerir. Bu kimyasal, strafor tabaklar ve bardaklardan sıcak yiyecek veya içecek tükettiğimizde vücudumuza girebiliyorlar.
Isı yalıtımlı duvar kağıdı kullanımı ile duvardan gelen soğukta azalma yaşamak mümkün. %80 oranda ısı yalıtımı sağlayan, hem duvar boyası hem duvar kağıdı olma özelliklerini içerisinde barından Ventrawall ile artık çok kolay bir şekilde duvardan gelen soğuk hava sorununu çözebilirsiniz.
Strafor kaplar ve bardaklar geri dönüşümü yapılmasa da düşük maliyet oluşturduğu için çok fazla kullanım alanına sahip olabiliyor. Özellikle sağlık açısından tehdit oluşturan strafor kaplar; stiren ve sentetik içerikli olması açısından kanserojen etkisi yaratıyor.
Araştırmacılar strafor kapların kullanım sırasında ağırlıklarının azaldığını dolayısı ile de straforun tükettiğimiz gıdaya veya sıvıya sızdığını belirtmişlerdir. Yağ dokularımızda biriken strafor insanda yorgunluk, sinirlilik hali, uykuya dalmada zorluk, kan anomalileri ve hatta kanserojen etkiler gösterir.
Panellerimiz iç ve dış cepheler için farklı kalınlıklarda üretilebilmektedir. Sadece görsel olarak hoş bir alan yaratmanın yanında aynı zamanda ısı ve ses yalıtımına da yardımcı olmaktadır. Eğer binanızın ısı yalıtımı yok ise paneller, aynı zamanda ısı yalıtımı da sağlamaktadır.
Uygun olmayan ısı izolasyonu birçok zararlı sonuca yol açabilir. Yüzeylerdeki yoğuşma, küf ve nem gibi sorunları beraberinde getirir. Ayrıca, su sızıntılarına da yol açarak yapıların hasar görmesine sebep olabilir. Yanlış ısı izolasyonu kullanmanın bir diğer zararı da enerji verimliliğinin düşmesidir.
Kalekim su geçirir mi sorusu aklınıza takılıyorsa kısa süre içerisinde donduğunu ve 2 saat sonra suya karşı tamamen dayanıklı hale geldiğini söyleyebiliriz.
Kireç, harç / yüzey arasındaki boşlukları doldurur. Kirecin sıvada fazla kullanımı duvarın yüzey basınç mukavemetini azaltır. Kireç miktarı arttıkça sıvanın su tutabilme özelliği artmakta buna mukabil mukavemet düşmektedir. Kireç, sıvanın duvara karşı bağlayıcı gücünü arttırır.
Mineral sıva, sağlıklı ve çevre dostu bir yapı malzemesi olarak kabul edilir, çünkü doğal malzemelerden üretilir ve genellikle kimyasal katkı maddeleri içermez. Ayrıca, mineral sıvanın yüksek su buharı geçirgenliği sayesinde, iç mekanlarda nem dengesi sağlanır ve böylece sağlıklı bir yaşam ortamı yaratılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri