Lahanaya yakışan baharat olarak öne çıkanlar; kişniş tohum, rezene tohumu, pul biber, susam, kişniş, çörekotu, ardıç tohumu, defne yaprağı, ince toz biber, isli biber, kimyon tohum. Hepsi bir arada değil, yemeğine göre tabii. Tazelerden ise en yakışanı kişniş ve taze soğan.
Bu tarifi hazırlamak için toplamda 35 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 25 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 6 kişilik lahana çorbası içindir. Afiyet olsun.
İlgili 24 soru bulundu
Lahana ve kaypa biber doğranır. Malzeme 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hafifçe sotelenir. Kimyon, karabiber, zerdeçal, yarım çay bardağı yeşil mercimek, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 demet maydanoz ve 2-3 bardak su ilavesiyle sebzeler yumuşayıncaya değin pişirilir.
Lahana haşlanırken koku bırakmaması için en sık kullanılan yöntem lahana haşlama esnasında tencerenin içerisine elma kabuklarının atılmasıdır. Böylelikle lahananın kokusunu elma kabukları bastıracak aynı zamanda da lahananın hazmedilmesini kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.
Vurma Lahana - Rize
Önce, temizlenmiş ve doğranmış lahana ve fasulye ayrı ayrı haşlanır ve süzülürler. Mısır unu dışında bütün malzemeler ve tuz tencereye konur, kaynatılmış su ilave edilir ve pişirilir. Suyu bir başka kaba alınıp ezme işine girişilir.
Kaynadıktan sonra lahanalar içine koyulur. İç yağ ilave edilir, ardından ince ince doğranmış soğan ve barbunya fasulyeler eklenir, tuz ve baharatlar da eklendikten sonra bir kaşık tereyağ ve bir çay bardağı sıvı yağ koyulup kapağı yarı açık şekilde pişmeye bırakılır. 35 dk piştikten sonra blenderdan geçirilir.
Lahana çorbası diyeti 7 gün uygulanan bir diyettir.
Beyaz Lahana Yemeği (Kapuska) 07.11.2019 14:02 tarihinde yayınlandı.
Yalnızca 3 gün boyunca uygulayabileceğiniz kolay diyetlerden biri olan 'Lahana çorbası' diyeti ile 3-5 kilo kadar zayıflayabilirsiniz. Yağ yakımını kolaylaştırarak tercih edebileceğiniz lahana diyeti ile sağlığınızı koruyabilir, hızlı kilo verme yoluna girebilirsiniz.
Lahana sarmasına hangi baharatlar konur? Tuz seviyesi iyi ayarlanması gereken lahana sarmasına birer tatlı kaşığı kuru nane, karabiber, pul biber ile maydanoz ilave edilebilir.
Tencerenin altına birkaç beyaz lahana koyalım (dibi tutarsa önce onlar yansın). Sardığımız lahanaları, tencereye diziyoruz. Bir kabın içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ, 1 yemek kaşığı salça, tuz ve bir miktar sıcak suyu koyup, karıştırıyoruz. Hazırladığımız salçalı karışımı, lahana sarması üzerinde gezdiriyoruz.
Lahana haşlarken kokmaması için süt de kullanabilirsiniz. Haşlama suyuna yarım çay bardağı süt eklemeniz kokunun önüne geçmeye yetecektir.
Lahananınızı haşlarken suyun içerisine hiçbir şekilde tuz ilave etmeyin. Lahananınızı bütün bir şekilde en kolay tüm şekilde bu yöntemle haşlayabilirsiniz.
Ortadan ikiye böldüğünüz mor lahanayı ince ince bir bıçak yardımıyla doğramaya çalışın. Ne kadar ince doğrarsanız yumuşatması o kadar kolay olacaktır. Dilerseniz mor lahanalarınızı rendeleyebilirsiniz. Ardından üzerine tuz ilave ederek birkaç dakika bekletin.
Sindirim kolaylığını ve bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Vücutta bulunan zararlı maddeleri atmaya yardımcı olur. Ödem sökücüdür. Hücre yenilenmesinde etkilidir.
Başlığa cevap: Evet, ödem attırır!
Lifli gıdalardan biri olan lahana özellikle çiğ yendiğinde kilo verme sürecini hızlandırdığı ve ödem atma, yağ yakma konusunda atom karınca gibi çalıştığı da bir gerçek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri