Lahanaları önce 3 dakika kaynar su içinde bekletin, ardından 3 dakika boyunca ise buzlu soğuk su içerisinde bekletin. Lahanaların Kurumasını bekleyin. Kuruyan Lahanayı Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin ve ardından derin dondurucuya koyun. Lahananız 12 süresince taze kalacaktır.
Fokurdamaya başlayan suyun içerisine lahanaları koyun ve 2 dakika kadar bekledikten sonra süzgeç yardımıyla alarak hemen soğuk suyun altına tutun. Süzülen lahana isteğe göre sadece ikiye bölünerek ya da yapılacak yemeğe göre ayrılarak poşetlerde veya kaplarda dondurucuda saklanabilir.
Lahana yaprağı buzlukta nasıl saklanır? Tenceredeki kaynayan suyun içine lahanaları koyup 2 dakika bekletin. Ardından alıp hemen süzüp soğuk suyun altına tutun. Süzdükten sonra poşetlere ayırarak dondurabilirsiniz.
Fokurdamaya başlayan suyun içerisine lahanaları koyun ve 2 dakika kadar bekledikten sonra süzgeç yardımıyla alarak hemen soğuk suyun altına tutun. Süzülen lahana isteğe göre sadece ikiye bölünerek ya da yapılacak yemeğe göre ayrılarak poşetlerde veya kaplarda dondurucuda saklanabilir.
*Sarmalık şekilde bıçakla doğranır. İç harç konulur ve yapraklar tek tek sarılır. *Buzluk poşetine muntazam bir şekilde tek tek sarmalar yerleştirilir. Buzluğa kaldırılır.
İlgili 26 soru bulundu
Buzlukta saklanan sarmaları çıkardıktan sonra, buzların erimesi beklenir. Buzlar çözüldüğünde, tencereye alınan sarmaların üzerine ılık su eklenir. Suyla birlikte zeytinyağı ve limon da ekleyerek sarmanıza güzel bir tat katabilirsiniz. Kısık ateşte pişirilmeye bırakılan sarmalar, yaklaşık 30 dakika sonra tüketilebilir.
Lahananın göbek kısmı güzelce oyulur biraz derine inerekten ve lahana geniş bir tencereye oturtulur. Tencerenin boyu lahanayı geçmek zorunda değil. üzerine sıcak su dökülür tencerenin yarısına kadar gelecek şekilde. İki üç dakika kaynatılır ve büyük bir çatal yardımıyla dikkatli bir şekilde lahana ters çevrilir.
Evet, lahanayı kesinlikle dondurabilirsiniz. Birkaç basit ipucu ve püf noktası ile, raf ömrünü uzatmak için lahanayı hem çiğ hem de şoklanmış biçimde dondurmak mümkündür.
Sarmalık olan yaprakları istediğiniz miktarda dizin ve poşetlere yerleştirin bir tutam kadarda haşlanmış saplarından koyun. Yemeklik lahanayı da istediğiniz miktarda poşetlere yerleştirin. Poşetlerin havasını alıp sıkıca bağlayın ve derin dondurucuya kaldırın. Kışın gerektiği zaman çıkarıp tazesi gibi kullanıyorum.
Lahana derin dondurucuda nasıl saklanır? Lahanaları önce 3 dakika kaynar su içinde bekletin, ardından 3 dakika boyunca ise buzlu soğuk su içerisinde bekletin. Lahanayı kurutun, Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin ve ardından derin dondurucuya koyun. Lahananız 12 ay süresince tazeliğini kaybetmeyecektir.
Kaynayan suya tüm lahanaları tek tek bırakıyoruz. Ara ara üzerine bastırıyoruz. 3-4 dakika kaynayan lahanaları soğuk suya alıyoruz soğumaya bırakıyoruz. Süzgeçle süzdükten sonra sarma büyüklüğünü ayarlayarak kesip dolap poşetlerine bırakıyoruz.
Lahananın o sert birleşme noktasını çıkardıktan sonra yaprakları dikkatli bir şekilde ayırın. Ayırdığınız bu lahana yapraklarını sıcak suyun içerisine atın ve bir süre haşladıktan sonra çıkarıp soğuk suyun içerisine koyun. Böylelikle hem lezzetlerini korumuş olacaklar hem de çok pişip kıvamlarını da kaybetmeyecekler.
Bu noktada daha yumuşak bir iç olmasını isterseniz içine 2-3 yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz. Yaprağın içine harcı alıp sıkı sıkı sarın.
Sarmalık lahana seçerken yapraklarının ince ve sık kapanmış yapraklı secmeye özen gösterirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Sık kapanmış yaprak ne demek onuda söyleyim. Lahananın yaprak kısmının ortasına bastırınca içeri doğru gitmez yumuşak olmaz. Yapraklar gevşek olmadığı için lahana hareket etmez.
Lahananın orta kısmını ya da gövdesini kesip atın. Bir tencereye su doldurun. (Mümkünse et suyu veya sebze suyu) Suyu orta ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında içerisine dilimlenmiş lahanaları ekleyin ve ağır ateşte pişmeye bırakın.
Lahana haşlanırken koku bırakmaması için en sık kullanılan yöntem lahana haşlama esnasında tencerenin içerisine elma kabuklarının atılmasıdır. Böylelikle lahananın kokusunu elma kabukları bastıracak aynı zamanda da lahananın hazmedilmesini kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.
Antioksidan kapasitesi yüksek bir sebze olan beyaz lahana, serbest radikallere karşı savaşır ve kansere karşı korur. Bağışıklığı baskılayan hastalıklar, karaciğer hastalıkları, diyabet ve obezite gibi hastalıklara karşı da koruma sağlar.
-Beyaz lahana yapraklarını parçalamadan 3 su bardağı su ile dolu bir tencereye atın. Lahanaları 7 dakika boyunca kaynatın. Ardından elde ettiğiniz lahana suyunu süzün. Bu karışımı her gün 3 sefer olacak şekilde 5 gün boyunca için. 5 günün sonunda 3 gün küre ara verin.
Yaygın olarak özellikle çiğ ve pişmiş şekilde salatalarda kullanılır. Antioksidan açısından zengin olan lahana, beyin fonksiyonlarını ve sindirimi iyileştirerek, kalp hastalıklarına ve cilt bozukluklarına karşı koruma görevi görür. Aynı zamanda kalori bakımından diyetlere de eklenebilen sebzeler arasında yer alır.
Sarımsağın üzerine tuzu alarak sarımsakları güzelce dövün. Uygun bir kaseye yoğurt, mayonez ve sarımsağı alarak karıştırın. Lahana ve havucu mayonezli, sarımsaklı yoğurtla karıştırın ve servis edin. Mayonez kullanmadan da yapabilirsiniz.
Haftada iki bün beyaz lahana tüketmeye özen gösterin. Çiğ olarak salatasını yapıp tüketmek ya da suyunu içmek özellikle idrar söktürücü, toksin atıcı özelliğinden faydalanmayı en üst düzeye çıkarıyor. Haftada iki gün yapraklarını sıcak suda haşlayarak suyunu içmek toksin atmada faydalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri