Peki, lahana suyu aç karnına mı tok karnına mı içilir? Listedeki düzene uymanız durumunda, metabolizmanız lahana suyuna alışacak ve herhangi bir yan etki görmeden faydalarını alacaktır. Yemek yemeden yaklaşık 1 saat önce tüketimi uygun olduğu gibi yemek yedikten 2 saat sonra da tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Lahana suyu günümüzde daha çok lahana kürü olarak hazırlamak suretiyle kullanılır. Yemeklerden 1 saat önce ya da yemeklerden 2 saat sonra aç veya tok karnına tüketilebilir. Ayrıca sabah 1 su bardağı ve akşam 1 su bardağı olmak üzere toplamda 3 gün boyunca aralıksız kullanmak etkilidir.
Lahana kürü ne kadar tüketilmelidir? Bitkinin hazırlanan suyu, 5 gün boyunca tüketilmeli, 4 gün ara verilmeli ve 5 gün tekrar tüketilmelidir. Bu şekilde kolaylıkla toksinlerden arınmak ve zayıflamak mümkündür. Yemeklerden 1 saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra içilmelidir.
- Lahana suyu, kalp- damar rahatsızlıklarına karşı tüketilecek olan sağlıklı içecektir. Lahana suyu; damar sertliğini minimuma indirmektedir. - Bağırsak sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olan lahana suyu; kişiyi kolon kanserinden korur. - Kan şekerinin düşük olması durumunda lahana suyu içilebilir.
Lahana suyu kullanımında günde 3 kez içilmesi önerilmektedir. Günde üç kez içilmeye 5 gün boyunca devam ettikten sonra ara verilerek tekrar lahana suyu kürüne devam edilmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Sağlıklı ve kalıcı kilo verdiren lahana suyu kürünü, 5 gün boyunca tüketilmeli, 4 gün ara verilmeli ve 5 gün tekrar tüketilmelidir. Bu şekilde kolaylıkla toksinlerden arınmak ve zayıflamak mümkündür.
Lahana lifli yapısıyla tok tutar ve iştahınızı kapatır. Hem iyi bir idrar sökücü hemde ödem atıcıdır. Mide ve bağırsakları çalıştırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlar. Lahana ödem söktüren diğer bitkilere nazaran vücudun tuz ve mineral dengesini bozmaz.
Kan dolaşımının düzenlenmesinde beyaz lahananın etkisi, diğer hiçbir meyve veya sebzede bulunmaz. Beyaz lahana ayrıca toplardamar yetmezliği yani varis ve huzursuz bacak sendromunda da etkilidir.
Beyaz lahana, besleyici ve faydalı sebzelerden biridir. Antioksidan etkisi kuvvetli olan lahananın, iltihap önleyici, kalp hastalıklarına ve karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu özellikleri bulunmaktadır.
Mide iç yüzeyinin iltihaplanması olarak adlandırılan mide iltihabı can yakıyor. Uzmanlar bu rahatsızlığın çaresinin lahanadan geçtiğini bildiriyor. Tahriş edici yiyecekler ya da içecekler ya da çoğu zaman aşırı sigara içmeye bağlı olarak ortaya çıkabilen mide iltihabı yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor.
Tencereye 2-3 yaprak lahana koyulur üzerine su ilave edilir ve 15 dk kaynatılır. Rengi iyice suya çıkan lahanalar çıkarılır ve suyu ılımaya bırakılır. Günde 2 kez sabah ve akşam lahananın suyu içilir. Hergün günlük yapılması gerekmektedir.
Kaynayan suyun içine 10 adet lahana yaprağı atılır ve bu şekilde yapraklar tencerenin kapağı kapatılarak 5-7 dk. daha kaynatılır. Hazırlanan bitkinin suyu ocaktan alınır, hafif soğuduktan sonra lahanalar tencereden çıkarılır. Ilındıktan sonra sabah ve akşam aç veya tok karnına tüketilir.
Lahana sebzesinin aşırı tüketimi vücudunuzda su kaybına neden olabilir. Bu şifalı besinin fazla tüketildiğinde gaz ve şişkinlik yapabilir. Ayrıca lahana sebzesinin suyunu içenler çok fazla tükettikleri zaman idrar yollarında tahrişe neden olur. Bundan dolayı belirli aralıklarla tüketmeniz gerekmektedir.
•
Zengin lif kaynağı olması sayesinde mide ve bağırsak hastalıklarına karşı koruyor, hem tok kalmayı hem de bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Sağlıklı bir sindirim ve boşaltım sistemi için beyaz lahana gibi lif açısından zengin besinleri tüketmeye özen gösterin.
Ödemin Atılmasına Yardımcı
Yüksek tansiyonu, ödemi olan kişiler tarafından yemeği ya da salatası rahatlıkla tüketilebilir.
Zayıflamaya ve özellikle göbek bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olur. Yağ yakıcı ve ödem atıcı özelliktedir. Lahananın lif içeriği metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Lahana suyu vücudu toksinlerden arındırır.
Karaciğeri temizlemenin en iyi yollarından biri günde 6-8 bardak su içmektir. Bu ayrıca böbreklerin temizlenmesine ve kilo vermeye yardımcı olur. Vücut her zaman nemli kalmalıdır, bunu sağlamak için en iyi yol ise bolca su içmektir.
Karaciğer yağlanmasının kesin olarak teşhis edilebilmesi için karaciğer ultrasonografisi, tomografisi, manyetik rezonans (MR) ve karaciğer biyopsisi uygulamaları yapılır.
Karaciğer Detoksu Diyeti
Yanlış beslenme, alkol tüketimi ve benzeri zararlı alışkanlıklar karaciğerin yapısını bozmakta, işlevini olumsuz şekilde etkilemektedir. Karaciğer, yapısı gereği kendi kendini yenileyebilmektedir ve bu süreç yaklaşık 6 ay kadar sürmektedir.
Önce bir tencerede yaklaşık yarım litre su kaynatılır. İçine 7-8 tane beyaz lahana yaprağı konur. Tencerenin kapağı kapatılır ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.
Tiroid hastalarının sakınması gereken ve torid hormonunun çalışmasını engelleyen yiyecekler ise; beyaz lahana, kara lahana, karnabahar, brokoli,şalgam brüksel lahanası, hardal, soya fasulyesi, yer fıstığı, turp , ıspanak, çilek, patates, darıdır.
İçindeki antioksidanlar ile ağrıyı dindiren ve şişkinliği gideren lahana, ayrıca ödemin giderilmesine de yardımcı oluyor. Bel bölgesine, bacaklara, göbeğe lahana yaprağı sarmak, oluşan ağrıları ilaçsız şekilde tedavi edebiliyor.
Enerji verici bir besindir. Kan dolaşımının hızlanmasında olumlu etkileri bulunur. Hazımsızlık yaşayanlar tarafından tüketilebilir. Kan yapar.
Tiamin, riboflavin ve niasin gibi B grubu vitamin içeriği de yüksek bir sebze. -Lif açısından zengin olan beyaz lahana, uzun süre tok tutar. -Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. -Tansiyonun düşürülmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri