Lahana lifli yapısıyla tok tutar ve iştahınızı kapatır. Hem iyi bir idrar sökücü hemde ödem atıcıdır. Mide ve bağırsakları çalıştırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlar.
Tıpkı soğan ve sarımsak gibi hem vücut direncinizi korur hem de yağ yakımını hızlandırır. Lahana suyu da bu özelliğe sahiptir. Ayrıca zayıflamanız için gerekli olan diyet lifleri de lahana suyunda bulunuyor. Lahana suyu ile nasıl zayıflarım diyorsanız, gün içinde lahana suyu tüketmenizi tavsiye edeceğiz.
Lahana suyu içerdiği diyet lifleri ile metabolizmayı harekete geçirir. Aquaretik sebze özelliği ile zayıflığın uzun süre kalmasını sağlar. Lahana suyu ile zayıflamak vücudu zararlı toksinlerden de arındırır. Düşük kalori ve karbonhidrat içeriği ile zayıflamaya yardımcı olur.
Bir haftada 4,5 kilograma kadar kilo verdirdiği iddia edilen Lahana çorbası diyeti, diyetin yapıldığı süre boyunca sadece lahana çorbasının ve yağsız süt, meyve ve sebzenin tüketildiği hızlı kilo verdiren bir diyettir.
Hazırladığınız lahana suyu kürünü yemeklerden 1 saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra olarak aç ya da tok karnına tüketebilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Zayıflamaya ve özellikle göbek bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olur. Yağ yakıcı ve ödem atıcı özelliktedir. Lahananın lif içeriği metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Lahana suyu vücudu toksinlerden arındırır.
Lahana Suyu Zararları Nedir? Lahana suyunun belirlenmiş bir zararı bulunmamaktadır ancak fazla tüketildiğinde sık idrara çıkma ya da ishal gibi problemler gözlemlenebilir. Ayrıca Lahana suyu fazla tüketildiğinde içeriğindeki kükürt nedeniyle gaz ve şişkinlik de yapabilir.
Demir, potasyum, folat, C vitamini ve lif açısından zengin olan lahana; vücut direncini arttırır, ülser hastalığına iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser hastalıklarına karşı korur, uzun süre tok tutar ve metabolizmayı hızlandırır.
Lahana suyu kullanımında günde 3 kez içilmesi önerilmektedir. Günde üç kez içilmeye 5 gün boyunca devam ettikten sonra ara verilerek tekrar lahana suyu kürüne devam edilmektedir.
Lahananın içerisinde bulunan antioksidanlar ağrıyı önler ve şişkinliği giderir. Lahananın içerisinde bulunan mineraller eklemlerde oluşan ağrıları engellediği gibi vücudunuzda veya herhangi bir yerinizde oluşan ödemin de giderilmesine yardımcı olur.
1) Lahana. Lahana hem emzirme döneminde hem de katı gıdaya geçiş döneminde gaz yapan bir sebzedir. Doktorlar eğer tüketilecekse patates ile pişirilip tercih edilmesini tavsiye ediyor. Lahananın gaz yapan maddelere sahip olduğunu unutmamalısınız.
Özellikle lahana çorbası tüketimi hem sıvı atımını sağlar hem de tok tutar.
İçerisinde bulunan A vitamini sayesinde iltihaplanmayı tedavi ediyor. Tüketildiği ya da maskesi yapılan lahana kısa bir süre içerisinde cildin rahatlamasını sağlıyor. Aynı zamanda cildin alt tabakasında bulunan yağ üretimini kontrol ederek kırışıklıkları gidermeye yardımcı oluyor.
Çiğ lahana tüketmek metabolizmanızı hızlandırır, kol kay bir şekilde kilo vermenizi sağlamaktadır. Turpgiller olan beyaz renkteki lahana vücudun direncini arttırır, hastalıklardan sizi korur. Bu şifalı besin cilt sağlığı açısından da oldukça yararlıdır.
Özellikle pişirirken hoş olmayan kokuları ortaya çıkaran kükürtlü bileşikler, beyaz lahananın sindirim sistemini iyi çalıştırmasını sağlar. Ayrıca yaprak kısımlarında daha yoğun olarak bulunan posa sayesinde de bağırsak hareketlerini artırıcı özelliği oldukça yüksek bir sebze.
Yağ yakımını kolaylaştırarak tercih edebileceğiniz lahana diyeti ile sağlığınızı koruyabilir, hızlı kilo verme yoluna girebilirsiniz. Kışın tüketebileceğiniz en sağlıklı sebzelerden olan lahana, metabolizma hızını arttırarak daha çabuk kalori yakmanızı sağlar.
Beyaz lahana, besleyici ve faydalı sebzelerden biridir. Antioksidan etkisi kuvvetli olan lahananın, iltihap önleyici, kalp hastalıklarına ve karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu özellikleri bulunmaktadır.
15 gün boyunca günde 1 bardak lahana suyu tüketimi hem kalp ve damar sağlığının korunmasını sağlar hem de hastalıklarla mücadele için savunma sistemini güçlendirir. Kanın temizlenmesini sağlar ve damar tıkanıklığını giderir.
Kadınların kan dolaşımını hızlandırması için hazırlanan kürlerden biri olan selülit kürü, lahana ile yapılabilir.
Lahana suyu kısa zaman içerisinde vücuttaki iltihapları temizler. - Lahana suyu, kalp- damar rahatsızlıklarına karşı tüketilecek olan sağlıklı içecektir. Lahana suyu; damar sertliğini minimuma indirmektedir. - Bağırsak sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olan lahana suyu; kişiyi kolon kanserinden korur.
Bağırsak sağlığı için oldukça faydalı olan lahana suyu, kabızlık sorununa da şifa olmaktadır. Güçlü bir antioksidan olan lahana suyu, kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. Lahana suyu, sahip olduğu kükürt ve klor sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır.
Lahana Kürü Kullanımı
Bir su bardağı sabahları ve bir su bardağı akşamları olmak üzere lahana kürü 3 gün boyunca içilir. Üç gün sonunda üç gün ara verilerek tekrar üç gün boyunca tüketilir. Toplam 21 gün olmak üzere bu şekilde uygulanır.
Düşük kaloriye sahip olduğu için rahatlıkla tüketilebilir. Lahana hangi organa iyi gelir? Lahananın iyi geldiği organlar arasında beyin, kalp, bağırsak ve göz bulunur. Bu organlar lahananın içinde yer alan A, B ve C vitamini, antioksidan ve polifenol sayesinde güçlenir.
Lahana sebzesi, yapısı gereği gazlı bir tür olduğundan dolayı emzirme dönemindeki annelerde sütü etkileyeceği için önerilmez. Çünkü anne sütü yoluyla bebeğe geçen besinler, direkt olarak bebeği de etkileyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri