Lahana suyu günümüzde daha çok lahana kürü olarak hazırlamak suretiyle kullanılır. Yemeklerden 1 saat önce ya da yemeklerden 2 saat sonra aç veya tok karnına tüketilebilir. Ayrıca sabah 1 su bardağı ve akşam 1 su bardağı olmak üzere toplamda 3 gün boyunca aralıksız kullanmak etkilidir.
Sağlıklı ve kalıcı kilo verdiren lahana suyu kürünü, 5 gün boyunca tüketilmeli, 4 gün ara verilmeli ve 5 gün tekrar tüketilmelidir. Bu şekilde kolaylıkla toksinlerden arınmak ve zayıflamak mümkündür.
Lahana suyu kullanımında günde 3 kez içilmesi önerilmektedir. Günde üç kez içilmeye 5 gün boyunca devam ettikten sonra ara verilerek tekrar lahana suyu kürüne devam edilmektedir.
Hazırladığınız lahana suyu kürünü yemeklerden 1 saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra olarak aç ya da tok karnına tüketebilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Lahana kürü ne kadar tüketilmelidir? Bitkinin hazırlanan suyu, 5 gün boyunca tüketilmeli, 4 gün ara verilmeli ve 5 gün tekrar tüketilmelidir. Bu şekilde kolaylıkla toksinlerden arınmak ve zayıflamak mümkündür. Yemeklerden 1 saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra içilmelidir.
Lahana Suyu Zararları Nedir? Lahana suyunun belirlenmiş bir zararı bulunmamaktadır ancak fazla tüketildiğinde sık idrara çıkma ya da ishal gibi problemler gözlemlenebilir. Ayrıca Lahana suyu fazla tüketildiğinde içeriğindeki kükürt nedeniyle gaz ve şişkinlik de yapabilir.
Bir haftada 4,5 kilograma kadar kilo verdirdiği iddia edilen Lahana çorbası diyeti, diyetin yapıldığı süre boyunca sadece lahana çorbasının ve yağsız süt, meyve ve sebzenin tüketildiği hızlı kilo verdiren bir diyettir.
Lahana suyu kalp ve damar hastalıklarına karşı tüketilebilecek sağlıklı bir içecektir. Damar sertliği riskini en aza indirir. Lahana suyu cilde faydaları ile de dikkat çekiyor. Antioksidan ve bol mineralli bir sebzeden elde edildiği için ciltte yağlanma ve sivilce oluşumunu önlemektedir.
Kıyılmış lahanayı bir karıştırıcıya koyun ve içine su dökün. Blender yaklaşık dörtte üçü dolu olmalıdır. 1-2 dakika boyunca düşük hızda karıştırın. Karışımı yüksek hızda 10 saniye boyunca karıştırın.
Kaynadıktan sonra içine beyaz lahana yapraklarını koyun ve 3 dakika kaynatın. 3 dakika kaynattıktan sonra içine taze maydanozu koyarak biraz daha kaynatın. Daha sonra ocaktan alarak biraz soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra lahana suyunu süzerek 3 bardağa ayırın ve sabah, öğle ve akşam şeklinde tüketin.
•
Zengin lif kaynağı olması sayesinde mide ve bağırsak hastalıklarına karşı koruyor, hem tok kalmayı hem de bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlıyor.
Antioksidan kapasitesi yüksek bir sebze olan beyaz lahana, serbest radikallere karşı savaşır ve kansere karşı korur. Bağışıklığı baskılayan hastalıklar, karaciğer hastalıkları, diyabet ve obezite gibi hastalıklara karşı da koruma sağlar.
- Lahana suyu, kalp- damar rahatsızlıklarına karşı tüketilecek olan sağlıklı içecektir. Lahana suyu; damar sertliğini minimuma indirmektedir. - Bağırsak sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olan lahana suyu; kişiyi kolon kanserinden korur. - Kan şekerinin düşük olması durumunda lahana suyu içilebilir.
Beyaz lahana, besleyici ve faydalı sebzelerden biridir. Antioksidan etkisi kuvvetli olan lahananın, iltihap önleyici, kalp hastalıklarına ve karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu özellikleri bulunmaktadır.
Lahana Kürü Kullanımı
Bir su bardağı sabahları ve bir su bardağı akşamları olmak üzere lahana kürü 3 gün boyunca içilir. Üç gün sonunda üç gün ara verilerek tekrar üç gün boyunca tüketilir. Toplam 21 gün olmak üzere bu şekilde uygulanır.
Yağ yakıcı ve ödem atıcı özelliktedir. Lahananın lif içeriği metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Lahana suyu vücudu toksinlerden arındırır.
Bağırsaktaki yararlı bakteriler konusunda da olumlu etkileri olduğu biliniyor. Bu özelliği sayesinde de lahana, sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına yardımcı oluyor. A vitamini içerdiği için düzenli olarak tüketildiğinde göz sağlığını olumlu yönde etkiliyor.
Beş gün boyunca günlük iki su bardağı lahana suyu içilir. Üç gün ara verilir.
Tok tutma ve toksinleri arındırma özellikleriyle beyaz lahana diyet listelerinde yer almalı. 100 gramında 25 kalori bulunan beyaz lahana, salata, zeytinyağlı sebze yemeği ve çorba olarak tüketilebilir. Özellikle lahana çorbası tüketimi hem sıvı atımını sağlar hem de tok tutar.
Lahana yapraklarının her zaman canlı yeşil rengini koruması için düzenli sulama yapmalısınız. Ayrıca lahanalarınız göbeklenmeye başladıktan sonra püskürtme yöntemi ile göbek kısmını da sulamanız daha iyi gelişmelerine yardımcı olur.
Lahananın içerisinde bulunan antioksidanlar ağrıyı önler ve şişkinliği giderir. Lahananın içerisinde bulunan mineraller eklemlerde oluşan ağrıları engellediği gibi vücudunuzda veya herhangi bir yerinizde oluşan ödemin de giderilmesine yardımcı olur.
2) Tansiyonu Dengeler
Beyaz lahana yüksek tansiyon için de birebirdir. Yüksek tansiyonu şikayeti olanlar beyaz lahana tüketmesi son derecede önemlidir. Beyaz lahana yoğun miktarda lif içeren bir besindir. Vücuda son derecede faydalı olan beyaz lahana düzenli aralıklarla tüketilmesi önem teşkil eder.
Gaz problemi yaşayanların lahana tüketmemesi gerekir. Birçok insanın aklına “beyaz lahana şekeri yükseltir mi” gibi sorular da gelebilmektedir. İçerisinde şeker bulunduğu için diyabet hastalarının şekerini yükseltebilir.
İçerisinde bulunan A vitamini sayesinde iltihaplanmayı tedavi ediyor. Tüketildiği ya da maskesi yapılan lahana kısa bir süre içerisinde cildin rahatlamasını sağlıyor. Aynı zamanda cildin alt tabakasında bulunan yağ üretimini kontrol ederek kırışıklıkları gidermeye yardımcı oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri