Zayıflamaya ve özellikle göbek bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olur. Yağ yakıcı ve ödem atıcı özelliktedir. Lahananın lif içeriği metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Lahana suyu vücudu toksinlerden arındırır.
Çiğ lahana tüketmek metabolizmanızı hızlandırır, kol kay bir şekilde kilo vermenizi sağlamaktadır.
Kemik sağlığı, hazımsızlık, metabolizma hızlandırma, selülit azaltma gibi birçok rahatsızlığın ilacı olan beyaz lahana, sağlıktan cilt güzelliğine, cilt güzelliğinden diyette zayıflamaya kadar herkesin imdadına yetişiyor.
Yalnızca 3 gün boyunca uygulayabileceğiniz kolay diyetlerden biri olan 'Lahana çorbası' diyeti ile 3-5 kilo kadar zayıflayabilirsiniz. Yağ yakımını kolaylaştırarak tercih edebileceğiniz lahana diyeti ile sağlığınızı koruyabilir, hızlı kilo verme yoluna girebilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yetiştirilen 50 kilogramlık lahana görenleri şaşırtıyor. İlçe Tarım Müdürü Recep Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük ve en lezzetli lahanasının Elbistan'da yetiştiğini savundu.
Zayıflamaya ve özellikle göbek bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olur. Yağ yakıcı ve ödem atıcı özelliktedir. Lahananın lif içeriği metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Lahana suyu vücudu toksinlerden arındırır.
Lahana lifli yapısıyla tok tutar ve iştahınızı kapatır. Hem iyi bir idrar sökücü hemde ödem atıcıdır. Mide ve bağırsakları çalıştırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlar. Lahana ödem söktüren diğer bitkilere nazaran vücudun tuz ve mineral dengesini bozmaz.
Lahana çorbası diyeti 7 gün uygulanan bir diyettir. 7 günden fazla uygulandığında vücut ciddi hasar bırakıcı problemlere yol açabilir. 7 günlük lahana diyetinin ardından en az 14 gün beklendikten sonra tekrar diyet yapılabilir. Düşük kalorili bir çorba olan Lahana çorbası kilo vermeye yardımcıdır.
Aşırı tüketimi su kaybına neden olabilir. Fazla tüketildiğinde yoğun gaz ve şişkinlik yapabilir. Lahana suyu fazla tüketildiğinde idrar yollarında tahrişe neden olabilir.
Demir, potasyum, folat, C vitamini ve lif açısından zengin olan lahana; vücut direncini arttırır, ülser hastalığına iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser hastalıklarına karşı korur, uzun süre tok tutar ve metabolizmayı hızlandırır.
Lahana yetiştiriciliğinde verim için sulamaya da dikkat etmelisiniz. Lahana yapraklarının her zaman canlı yeşil rengini koruması için düzenli sulama yapmalısınız. Ayrıca lahanalarınız göbeklenmeye başladıktan sonra püskürtme yöntemi ile göbek kısmını da sulamanız daha iyi gelişmelerine yardımcı olur.
Kilo vermeye yardımcı olur: Kara lahana kilo vermeye yardımcı olan mükemmel bir besindir. Düşük kalori ve karbonhidrat ile yüksek miktarda lif içerir. İçerisindeki lif metabolizmayı hızlandırırken, besinlerin daha iyi sindirilmesine yardımcı olur. Ayrıca tokluk hissi yaratır.
1 litre suya 6-7 yaprak lahana eklenir ve 7 dakika kaynatılır. Sonra da bu karışımı, ılıdıktan sonra süzün ve suyunu 1 gün içinde tüketin. Lahana çorbası diyeti yapmak istiyorsanız ise bu diyet sayesinde güçlü yağ yakımı gerçekleşir. Ne kadar çok lahana çorbası tüketirseniz o kadar kilo verirsiniz.
1 tabak lahana yemeği kaç kalori? Kalori Bilgisi Beyaz Lahana (Pişmiş) Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 20 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 130 gramlık miktarında Beyaz Lahana (Pişmiş) 26 kalori bulunmaktadır.
Beş gün boyunca günlük iki su bardağı lahana suyu içilir. Üç gün ara verilir. Ardından tekrar başlanır ve yine beş gün uygulanır, üç gün ara verilir. Bu şekilde 21 gün kür uygulanır.
Düşük kalorili olması sebebiyle zayıflamaya yardımcı olan lahana diyeti sırasında kahvaltı yapılabilir.
Öncelikle lahana aslında birçok mevsimde yetişebilir. Ancak ideal olan mevsimin kış ve güz olduğunu söyleyebiliriz. Ay olarak bakıldığında ise Ekim, Kasım ve Aralık aylarından bahsetmek mümkündür. Bu aylarda çok güzel lahanalar yetiştiğini görebilirsiniz.
6. Posasıyla Kabızlığı Önler. Özellikle pişirirken hoş olmayan kokuları ortaya çıkaran kükürtlü bileşikler, beyaz lahananın sindirim sistemini iyi çalıştırmasını sağlar. Ayrıca yaprak kısımlarında daha yoğun olarak bulunan posa sayesinde de bağırsak hareketlerini artırıcı özelliği oldukça yüksek bir sebze.
Süt, yoğurt ve kefir, içerdikleri zengin kalsiyum sayesinde vücut sıvılarında mineral dengesini sağlayarak ödemin oluşmasını önlüyor. Her gün ortalama 2-3 porsiyon (2-3 su bardağı kadar) süt ve süt ürünü tüketmek hem sağlıklı beslenme hem de şişkinlik oluşumunu önlemede çok yardımcı.
Yaygın olarak özellikle çiğ ve pişmiş şekilde salatalarda kullanılır. Antioksidan açısından zengin olan lahana, beyin fonksiyonlarını ve sindirimi iyileştirerek, kalp hastalıklarına ve cilt bozukluklarına karşı koruma görevi görür. Aynı zamanda kalori bakımından diyetlere de eklenebilen sebzeler arasında yer alır.
Besin Değeri ve Şeker Oranı Beyaz lahananın 100 gramında, yaklaşık 25 kcal kalori vardır. Bu lezzetli sebze K vitamini, C vitamini ve folat açısından oldukça zengindir.
Lahana suyunun belirlenmiş bir zararı bulunmamaktadır ancak fazla tüketildiğinde sık idrara çıkma ya da ishal gibi problemler gözlemlenebilir. Ayrıca Lahana suyu fazla tüketildiğinde içeriğindeki kükürt nedeniyle gaz ve şişkinlik de yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri