Boyanın çok hızlı kuruması. Önceki katlar tamamen kurumadan ek kat uygulanması. Yüzey hazırlığının yapılmaması ya da eksik yapılması. Boyanın son kullanım süresinin geçmiş olması.
Uygulama sırasında aşırı sıcak veya aşırı soğuk yüzey. Yanlış astar uygulaması sonucunda astarın uygun şekilde kuruyamaması. Boyanın vizkozitesinin uygun olmaması, yanlış veya kötü kalitede tiner kullanımı, hava basıncının aşırı yüksek olması. Boya filminin aşırı kalın olarak uygulanması.
KUSMA: Üst üste iki farklı renk boya sürüldüğünde alttaki boyanın renginin üst kata çıkmasıdır. Üste sürülen boyanın alttaki boyanın bağlayıcısını etkileyip çözmesi başlıca nedenidir.
Boya neden pütürlü ve lekeli görünebilir? Pütürlü ve lekeli görüntü son katın, bir önceki katın pütürlü yüzeyine uygulanmasından, astar katının tam kurumamış olmasından veya yüzeyin temizliğinin yeterince iyi yapılmamış olmasından kaynaklanabilir.
Böyle bir durumda karşılaşıldığında sökülen boyalar kazınılmalıdır daha sonra duvarda iz kalmaması için duvar kalekim dolgulu astar ile astarlanıp akabinde fileli alçı ile alçılanması gerekir alçı işi bittikten sonra duvar iyice zımpara yapılıp Dyobinder ile astarlandıktan sonra boyama işlemide yapılarak sonlandırılır.
İlgili 23 soru bulundu
Duvar boya kusması ve çözümü
Eğer ki, duvar boyayı kusuyor ve boya tutmayan duvar sorunu yaşanıyorsa, bu durum duvarın temel yapısı ve nemlilik oranından kaynaklanıyor olabiliyor. Bunun çözümü de tamamen saten alçı çalışması yaptırmak olacaktır.
Yedi kat cila uygulaması olarak ifade edilen çeşit, bakım işlemlerinde kullanılır. Düz ya da pürüzsüz bir yüzeye sahip olan çeşitlerin temizlenmesi kolaydır. Ürünü nemli bir bez yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz.
Boyanın çok hızlı kuruması. Önceki katlar tamamen kurumadan ek kat uygulanması. Yüzey hazırlığının yapılmaması ya da eksik yapılması. Boyanın son kullanım süresinin geçmiş olması.
Boyadan Sonra Vernik Ne Zaman Atılır? Vernikler genellikle iki kat uygulanmaktadır. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2-3 saat müsaade edilmelidir. Ev dekorasyonları ve mobilya boyama çalışmalarında boya tamamen kuruduktan sonra(1-2 gün) vernik uygulaması yapılabilir.
Boyanın kabarmasının başlıca nedenleri şunlardır: Nem: Duvarlardaki yüksek nem seviyeleri, boyanın altında biriken su buharının buharlaşmasını engeller ve bu da boya kabarmasına neden olur. Sıcaklık Değişiklikleri: Sıcaklık değişiklikleri, duvarlardaki malzemelerin genişlemesine ve büzülmesine neden olabilir.
Boyaların soyulmasının ana nedeni alt zemin hazırlığının doğru bir şekilde yapılmamış olmasıdır. Silikonlu boyalarda zar gibi soyulmalar olurken plastik boyalarda yüzeyden atma şeklinde gerçekleşecektir.
Taze lekeler için genellikle su ve sabun etkili olur. Kurumuş lekeler için ise boyanın türüne göre beyaz sirke, alkol veya tiner gibi çözücülerden yardım alabilirsiniz.
Boya yaparken cam açılır mı sorusunun cevabı “evet” olacaktır.
Astar boya, eşit bir boya katmanı sağlamaya yardımcı olur, böylece düzensiz yamalarla karşılaşmazsınız. Çatlakları veya yarıkları doldurur, böylece ana kat olan renk süper pürüzsüz bir yüzeye sahip olur. Astar aynı zamanda yüzeyi kapatır ve nemin nüfuz etmesi veya paslanma gibi durumlardan korunmasına yardımcı olur.
Bu mobilyaların kullanım kolaylığının olması ve leke tutmaması gibi özellikleri vardır bu nedenle talep de çoktur. Lake boya, mobilyaların şık ve kullanışlı olmasını sağlar. Parlak ve zengin renk seçenekleri bulunan bir kaplama malzemesidir demek mümkündür.
Lake Cila Boya
Akın Mobilya, mobilya renk ve boya değiştirme, mdf kapı boyama, amerikan kapı boyama işleri, lake cila uygulamaları konusunda hizmet vermektedir. Lake cila ve boyası mobilya ve ahşap sektörünün çokça kullandığı boya ve cila çeşididir. Bunun sebebi yüzeylerde kusursuz bir görünüm kazandırmasıdır.
Kabarcıklanma genellikle boya sisteminin uzun süre neme maruz kalmasından kaynaklanır. Nemli havalarda küçük miktarda su buharı boya yapısına absorbe olur ve sonra kuru koşullarda yeniden buharlaşır (ozmoz).
Vernik gerektirmemektedir. Yüzeylere şık ve parlak bir görünüm kazandırır. Koruyucu özelliğe sahiptir. Fırça ile uygulandığında iz bırakmaz.
Şık bir görünüm ve koruyucu özellik sağlar. Fırça uygulamasında iz bırakmadığı için dokusuz ve pürüzsüz bir yüzey oluşur. Fırça ve rulo ile uygulanabildiği gibi, sprey ve daldırma yöntemlerinde de kullanılabilir. Sağlığa zararlı madde içermez.
Alçısız duvarlar, su bazlı silikonlu boya, plastik boya ve yağlı boya ile boyanabilir.
Rutubetli duvarın durumuna göre temizlik sürecine karar verilir. Duvarın kuru bir bezle silinmesi, kabaran yerlerin bir spatula yardımıyla kazınması gibi yöntemler uygulanabilir. DRYFİX NM-S 10 (Nem ve Rutubet Boyası) en iyi sonucu verebilmesi için duvardaki kabarıkların giderilmiş olması gerekmektedir.
Akrilik emülsiyon esaslı, özellikle solvent bazlı boyadan su bazlı boyaya geçişte, iç cephe sıvalı sağlam yüzeylerde ve renk geçişlerinde kullanılabilecek dolgulu bir iç cephe astarıdır. Solvent bazlı boya üzerine su bazlı iç cephe boya uygulanarak değişiklik yapılmak istendiğinde geçiş astarı olarak kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri