Lake mobilyaların boyasında sararmaya karşı dayanıklı ve insan sağlığına zarar vermeyen özel malzemeler kullanıldığı için bu mobilyalarda sararma olmaz, uzun zaman ilk günkü haliyle kullanılır.
Lake Kapı Modelleri Kullanışlıdır!
Kapı modellerinde tercih edilen lake boya sayesinde bu kapılar havayla etkileşime girmezler. Bu nedenle daha uzun süre dayanıklılık gösterirler. Güneş ışığına, neme, çeşitli sebeplerle oluşabilecek çizilme ve darbelere karşı dirençlidirler.
Lake mobilya, çabuk zarar görebilen ve çizilebilen bir tür olduğu için hassas bir temizlik gerektirir. Lake kapınızı temizlemek için öncelikle bir kovaya ılık su doldurun. Ardından içine yarım kapak ahşap temizleyici veya tercihinize göre bir kaşık sirke ekleyin. Mikrofiber bez yardımıyla kapınızı silin.
Lake kapılar pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Dolayısıyla kapı yüzeyine elinizi sürdüğünüzde pürüzsüzlüğü hissetmiyorsanız kapının orijinal lake olmadığını düşünebilirsiniz. Orijinal lake kapıların buhar ve nem gibi dış faktörlerden etkilenme ihtimali düşüktür. Aynı zamanda temizlikleri kolay bir şekilde yapılabilir.
En az 4 kez boyama işlemi gerçekleştirilebilir. Tüm katlarda uygulama tekrarlanarak sonucunda pürüzsüz bir yapı elde edilir. Bozuk olan yüzeylerde ve MDF kaplamalı Polyester olan alanlarda polyester dolgu malzemeleri kullanılmalıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Doğal ve bitkisel içerikli ürünler seçtikten sonra bir kova ılık suya iki ölçek oranında deterjan koymalısınız. Karıştırılan deterjanlı suyu, mikrofiber bir bez ile kapının tüm yüzeyine uygulayın ve kapının her yerini silin. Silme işleminden sonra kurulama bezi ile tüm kapınızı kurulayarak nemini alın.
Lake kapaklar yıllar sonra bile canlı ve parlak görünmektedir. Lake kapakların renklenmesi sırasında kullanılan boyalar sararmaya karşı dirençlidir. Lake kapakların boyaları insan ve çevreye zararlı maddeler içermez.
Yağlı boya ile boyanmış kapılar zaman içinde sararır.Bunun nedenlerinden biri ev içindeki ışık eksikliğidir. Kapıların sararmasına bir diğer neden ise kalorifer ve sigara dumanıdır. Peteklere yakın olan kapılar, hızlı bir şekilde sararır. Sebebi ise sının oksidasyonu hızlandırmasından kaynaklıdır.
Ülkemizde genellikle ipek mat diye tabir edilen dokununca ipeksi bir doku hissettiren boyama şekli ile Polisaj diye tabir edilen parlak lake kapı modelleri yoğun olarak kullanılmaktadır.
Ekonomik açıdan bakacak olursak, amerikan kapıların ücretleri daha düşük kalmaktadır. Ama bunu tercih edecekseniz lake kapılara göre daha düzgün ve hafif kullanmanız gerekiyor. Eğer kapı satın alırken dayanıklılık ve kullanılabilirlik sizin için ön planda ise lake kapıları tercih etmeniz daha doğru olacaktır.
Çelik kapılar, diğer kapılara göre daha kolay temizlenmektedir. Bir kova suyun içerisine çok az çamaşır suyu ya da sirke ekleyerek kısa sürede temizlenmektedir. Çelik kapılarda paslanma ve iz problemleri olabildiğinden sık sık temizlenmesi gerekmektedir.
Lake kapılar, boyanırken diğer kapılarda olmayan özel bir çalışma gerektirmektedir. Buna göre lake özellikteki iç kapılar için boya seçimi selülozik özellikteki ahşap kapı boyası olmak zorundadır. Selülozik içerikteki bu boyalar lake kapıların yeni yüzeyinin daha estetik ve pürüzsüz olmasını sağlamaktadır.
Kapı türlerimiz arasında, en çok tercih edilen türler arasında yer alan bu kapıların fiyatları da, her bütçeye hitap edecek cinsten. Lake kapı fiyatları 2022 yılında, 500 TL ile 10.000 TL arası değişkenlik göstermektedir.
En kaliteli iç oda kapısı türü Lake kapılardır. Doğal olarak bu iki kapı arasından da yine Lake iç kapı türü daha kalitelidir diyebiliriz. Bunun sebebi daha sağlam olması, boyasının daha kaliteli olması, daha estetik görünüme sahip olması ve her türlü desende üretilebilmesidir.
PVC oldukça dayanıklı ve kaliteli bir malzeme olduğu için kapı imalatında sıklıkla tercih edilir. Bu yüzden PVC kapılar da her sene olduğu gibi 2023'de de oldukça fazla tercih edilmektedir.
Melamin kapılarda 6mm MDF kullanılmaktadır. Çizilme solma ve sararma yapmaz uzun ömürlüdür.
Bu özelliğini malzemenin ve boyanın kalitesi ile akrilik ipek mat vernik uygulamasından almaktadır. Boyanın kalitesinden kaynaklı, uzun yıllar boyunca solmaz ve sararmaz. Kimyasal maddeler ile silindikçe, ultraviyole ışınlara maruz kaldıkça sararma ihtimali artar.
Malzeme seçimini belirleyen en büyük fark; dolaplarınızın su ile temas edip etmediğidir. Mutfak gibi su ile sürekli temas eden bir alanda suya daha dayanıklı olan MDF malzemenin kullanıldığı lake kapakların kullanılması daha avantajlı olur.
Hem membran hemde lake kapakta hemen hemen istenilen model bir mutfak dolabı yapmak mümkündür. bu ikisi arasında tercih yapmak tamamen fiyat ile ilgilidir. Lakede el işçiliği biraz fazla olduğundan dolayı fiyatı membrana oranla iki katı fazladır.
Beyaz kapı diğer renklere göre daha fazla dikkat ister. Çünkü diğer renklere göre sararmaya daha elverişlidir. Peki bu oda kapılarının temizliği nasıl yapılır? Amerikan kapıların temizliğinde hiçbir zaman kimyasal malzeme içeren temizleyicilerin kullanılmaması gerekir.
Yağ bazlı boyaların bir diğer ve önemli dezavantajı da bu boyaların sararmaya karşı dayanıksız olmasıdır. Bileşeninde yüksek keten tohumu yağı bulunan çeşitleri çoğunlukta olmak üzere, dış ortamda kullanılmaları durumunda yağlı boyalar küflenmeye çok müsait boyalardır.
Lake mobilya kullanışlı mı? Lake mobilyaların birçok avantajı vardır. Bunlardan ilki, lake mobilya renkleri sınırsızdır, istenilen renkte üretilebilir ya da düşük bir maliyetle yeniden boyanabilir, renk değişikliği yapılabilir. Laka ismi verilen cilalanmış olan lake mobilyalarda boya, mdf malzeme ile %100 kaynaşır.
Lake kapaklar, akrilik ve membrana göre daha yüksek maliyete sahiptir. Uzun süreli direk güneş ışığına maruz kalan lake kapaklarda zaman içinde solma görülebilir .
Membran MDF üzerine PVC kaplama uygulanarak elde edilirken, lake; MDF üzerine poliüretan ya da akrilik boyaların uygulanması ile elde edilen bir üründür. Lake mutfak dolaplarında ayrıca parlak ve pürüzsüz bir görünüm elde etmek için özel bir reçine türü ile ürün üzerine cila uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri