Akrilik kapak uzun süre kullanımda güneş ışığına dayanıklılık gösterebilir fakat lake kapak için bu süre daha kısadır. Lake kapak nem ve buhara, akrilik kapaktan daha uzun vadede dayanıklılık gösterebilir. Akrilik kapakta çizilmez özelliği ön planda iken lake kapakta bu özellik fazla ön planda değildir.
Akrilik kapak, 11 mm kalınlıkta olup, çizilmez, mdf ile kaplı olan, makineler ile son derece titizlikle üretilir ve fırınlama yöntemi kullanılır. Diğer kapaklara oranla çok daha fazla kullanışlı bir kapaktır. En önemli özelliği çizilmez olmasıdır. Çok parlak olduğu için ayna etkisi verir.
Ahşap, mutfak dolaplarında kullanılan en kaliteli malzemelerden biridir. Doğal bir malzeme olması ve estetik bir görünüm sunması, ahşabı popüler bir seçenek haline getirir. Ancak, ahşap dolaplar neme ve suya karşı hassas olabilir, bu yüzden koruyucu bir kaplama veya boyama işlemi gerektirir.
Sararma ve solma durumları oluşmaz. Çizilmeye karşı dayanıklıdır. En pürüzsüz mutfak dolabı türüdür. Akrilik mutfak dolapları en uzun ömürlü olan dolaplar olarak bilinir.
Lake mutfak dolaplarının rengi, temizlik için bir kriter oluşturmaz. Her rengin kolay bir şekilde temizliği yapılabilir. Lake mutfak dolaplarında zamanla renk solması, sararma ya da canlılığını kaybetme gibi bir problem söz konusu olmaz. Lake mutfak dolapları parlak olduğu için ışığı yansıtma özelliği vardır.
İlgili 26 soru bulundu
Akrilik kapak uzun süre kullanımda güneş ışığına dayanıklılık gösterebilir fakat lake kapak için bu süre daha kısadır. Lake kapak nem ve buhara, akrilik kapaktan daha uzun vadede dayanıklılık gösterebilir. Akrilik kapakta çizilmez özelliği ön planda iken lake kapakta bu özellik fazla ön planda değildir.
Akrilik malzeme ısıya karşı da dayanıklılık gösterir ancak direk güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Akrilik malzeme renk solmasına karşı da korumalıdır ancak zamanla sararma yapabilir.
Membran kapaklar dünya sağlık örgütü tarafından onaylı, nem tutmaz, leke tutmaz özelliklere sahiptir. Lake mutfak dolapları ise gerçek ahşap hissine tonlarına en yakın mutfak dolabı türüdür.
Akrilik kapak mutfak dolapları bilindiği üzere çok uzun bir ömre sahiptir. Ayrıca sararma konusunda en yüksek dayanıklılığa sahip türdür.
Çizilmeye karşı bir hayli dayanıklı olan akrilik mutfak dolapları, zaman içinde lekelemeyen, çizilmeyen ya da zamanla sararıp solmayan yüzeyler oluşturur. Akrilik mutfak dolabı kapaklarının en önemli özelliklerinin başında kusursuz pürüzsüz ve ultra parlak görünümlerini uzun süre kolaylıkla koruyabilmeleri geliyor.
Malzeme seçimini belirleyen en büyük fark; dolaplarınızın su ile temas edip etmediğidir. Mutfak gibi su ile sürekli temas eden bir alanda suya daha dayanıklı olan MDF malzemenin kullanıldığı lake kapakların kullanılması daha avantajlı olur.
Kimyasal maddeler ile silindikçe, ultraviyole ışınlara maruz kaldıkça sararma ihtimali artar. Mutfağınıza lake dolap seçecekseniz, mutfağınızın konumunu değerlendirip ne kadar Güneş ışınlarına maruz kaldığını tespit etmelisiniz. Yaz ayları için Güneş ışınlarını kesebilecek tül veya perde kullanmanız gerekebilir.
Çizilmez ve Su Geçirmezlik Avantajı
Bu konuda yani dayanıklı mutfak dolapları konusunda akrilik mutfak dolaplarının eline su dökmek mümkün değil. Çünkü akrilik kapaklar çizilmez bir pvc yapısına sahiptir.
Akrilik kapaklar, ham mdf üzerine 0,5-2 arası ABS/PMMA nın laminasyonu ile elde edildiğinden kapak kalınlığının 18 mm den fazla olması gerekir. Bir diğer yöntemi de kapak kenarında yer alan pvc bantın sökülmesi ile kapağın akrilik olup olmadığı anlaşılabilir.
Akrilik dolapların temizliği için kullanılabilecek en ideal bez mikrofiber bezdir. Mikrofiber bez ıslatılarak ve iyice sıkılır. Bu bez yardımı ile dolap içleri iyice silinir. Daha sonra kuru bir bez ile kurulanarak kapaklar kapatılır.
Kulpsuz mutfak dolabı kullanışlı mı? sorusunun yanıtını evet olarak verebiliriz. Çünkü bazı kulp modelleri mutfaklarda abartılı durabilmekte, hoş olmayan ve kötü görüntülere sebebiyet vermektedir. Yeni nesil mutfak dolapları sade, şık ve estetik görünümleriyle ön plana çıkıyor.
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Siyah ve beyaz, dekorasyonun vazgeçilmez renk eşleştirmelerinden biridir. Dolayısıyla koyu renkleri tercih ettiğiniz bir mutfakta tezgahınızı beyaz kullanabilirsiniz. Ancak beyaz mutfak dolabına uygun tezgah renklerini araştırıyorsanız, gri ve siyaha yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.
Parlak ve kaygan bir yüzeye sahip olan akrilik dolaplar bu sebeple çok çabuk kirlenmezler ve leke tutmazlar.
Membran kapak sararır mı? Membran, genellikle pencerelerde kullanılan PVC malzemesiyle kaplandığı için sararma, solma yapmaz. Bununla birlikte sadece bir yüzeyi, yani dış tarafı PVC kaplama yapıldığı için, mutfak eşyalarına MDF harici yapay bir malzemenin temas etmemesi sağlanmış olur.
Genellikle duvarlarda parlak seramik, zeminde ise mat seramik kullanmanız önerilir. Parlak seramik, mat seramiklere göre çok daha göz alıcı ve ışıltılıdır. Ancak yoğun kullanılan zeminlerde kayganlığı çok fazla olduğu için ve sürtünmeyle üzerindeki bu parlaklığı kaybetme riski olduğu için zeminde parlak cila önerilmez.
Leke tutmayan, kirin barınmadığı, ılık su ile kolaylıkla temizlenebilen bu kapaklar kullanım kolaylığı sağlar. Bu yönüyle kimyasal temizleyici kullanmaya gerek yoktur. Ham maddesi MDF olup fabrika üretiminde presleme tekniği ile parlak tabaka haline getirilir.
Dolapların kapak kısımlarında ve ana gövdelerinde kullanılabilecek en iyi malzeme MDF olarak gösterilir. Membran, laminant, akrilik ya da lake dolap malzemeleri de MDF grubunda yer alan kapak türlerindendir ve her birinin birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardır.
Akrilik atmosfer neredeyse sınırsız dirence sahiptir. Polikarbonat havalarda UV ışınlarına maruz kaldığında bu durum çoğunlukla sararma ve malzemenin mikro-kırma şeklini alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri