Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrencilerin tekrar yurt başvuru hakkı bulunmaktadır.
8. Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrenciler seneye tekrar yurt başvurusu yapabilirler mi? Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrencilerin tekrar yurt başvuru hakkı bulunmaktadır.
KYK yurtlarında barınmak isteyen öğrencilerin, her sene yeniden başvuru yapmalarına gerek olmadığı, ancak yurt değişikliği isteyen öğrencilerin her dönem başında e-Devlet üzerinden yeniden başvuru yapabilecekleri hatırlatıldı.
Kredi ve Yurtlar Kurumunca, burs veya kredi almak üzere müracaatta bulunan ikinci öğretim öğrencileri de yapılan değerlendirme neticesinde durumlarının burs/kredi almasına uygun bulunması halinde burs veya kredi alabilmektedir.
Yurt Seçiniz Bölümünde Geçmek İstediğiniz Yurdu Seçip Kaydet Butonu İle İşlemi Tamamlayınız. Bir Dönem İçin Sadece Bir Kez Nakil Talebinde Bulunulabilir.
İlgili 25 soru bulundu
* Öğrenciler KYK yurtlarında okudukları bölümün normal bitiş tarihine kadar barınabilir. Örneğin 4 yıllık bir programa kayıt olan öğrenci ilk yıl yurda kayıt olması halinde en fazla 4 yıl kalabilir. * Okulu uzayan bir öğrenci en fazla okuduğu bölümünün normal bitiş yılı kadar yurtta barınabilir.
TİP 3 - 4 KYK YURDU: 3. tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 4-6 kişi olarak değişmektedir. Odalarda çalışma masası, buzdolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo, tuvalet ortak kullanım alanıdır. Aylık ödemesi 405 - 480 TL'dir.
CEVAP 4- KYK'dan daha önce katkı yada öğrenim kredisi almış olan öğrenciler (iki yıllık bir okulu yada 4 yıllık bir okulu okusun fark etmez) bir daha katkı yada öğrenim kredisi alamazlar. Ancak önlisanstan bir lisans programına geçen öğrenciler intibak programı hariç olmak üzere katkı kredisi alabilirler.
Kamu personeli olmaması gerekir, Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması. Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz yaşını doldurulmamış olmalıdır. Bu şartların dışında kalanlara KYK yurdu çıkmamaktadır.
İki bölümde birden okuduklarında burslarının kesilip kesilmeyeceğini soruyorlar. Eğer devam eden bursunuz varsa ikinci bir programa başladığınız için bu bursunuz kesilmez. Lisans eğitimi sürerken önlisans programlarına da kayıt yaptıranların bursu ise kesilmiyor.
Üniversite yerleştirme sonuçlarının ilanı ardından gözler Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden (KYK) gelecek yurt başvuru duyurusuna çevrildi. Öğrencilerin yurt başvurularında öncelikli tercihi olan KYK, her yıl belirlenen tarihler arasında yurt başvurularını alıyor.
YURT ÇIKMAYANLAR İÇİN MİSAFİR ÖĞRENCİ İMKANI
Kendisine ilk etapta yurt çıkmayan öğrenciler, misafir öğrenci olarak yurtlarda konaklayabiliyor. Yedek olarak yurt bekleyen öğrenciler, bu sayede açıkta kalmadan kendi yurtlarının çıkmasını bekleyebiliyor.
Yurt başvuruları her yıl yenilenmektedir.
KYK misafir öğrenci günlük ücretleri, genellikle 20 TL ile 50 TL arasında değişmektedir.
KYK yurduna yerleştirilmesi yapılmayan öğrenciler, misafir öğrenci olarak KYK yurdu bünyesinde konaklayabiliyorlar. Ancak KYK yurdunda misafir öğrenci olarak kalmanın da bir süresi bulunuyor. KYK yurtlarında yedek sıranıza göre 2 hafta ve 9 ay arasında bir süre boyunca kalabilirsiniz.
2023-2024 öğretim yılının başlamasına az bir süre kala KYK yurtlarının fiyatları belli oldu. Buna göre Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK yurtlarında fiyatlar 345 lira ila 570 lira arasında değişiyor.
Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
Vakıf üniversitelerinde okuyanların hem öğrenim kredisi, hem burs hem de yurt hakları var. Sadece katkı kredisinden yararlanamıyorlar. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlarda kalmaya hak kazanan öğrenciler KYK başvuruların başlamasıyla birlikte e-kayıt işlemlerini yaptıracaklar.
c) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken bir defaya mahsus farklı il veya ilçede üniversite veya bölüm değiştirmeleri, yatay veya dikey geçiş yapmaları halinde öğrenim görecekleri il veya ilçede yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler.
Burs Yönetmeliği'ne göre burs almaktan vazgeçen öğrencilerin bursu vazgeçtiği tarih itibarıyla kesilmekte ve almakta oldukları öğrenim türünde bir daha burs verilmemektedir. Ancak lisansüstü öğrenimine başlamaları halinde bu öğrenciler tekrar burs/kredi müracaatında bulunabilmektedir.
Burs Yönetmeliği hükümlerine göre ise burs almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar burs ödemesi yapılamaz, ancak talep etmesi halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar tekrar öğrenim kredisi verilebilmektedir.
4. tip: KYK yurtları ülkemizde bulunan orta derecede yurtlardır. 4. tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 2-4 kişi olarak değişmektedir.
TİP KYK YURTLARI KAÇ KİŞİLİK? 5. tip KYK yurtları 2-4 kişilik yurtlardır.
6.tip KYK yurtlarında odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri