Ayrıca fanın performansında belirgin bir düşüş veya anormal bir gürültü fark ederseniz temizliği hemen yapmanız önemlidir. Laptop fanının düzenli olarak temizlenmesi, cihazın soğutma sisteminin etkinliğini artırır. Aşırı ısınma sorunlarını önler ve donanım bileşenlerinin daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
Bu durum ise laptop pilinizde kullanım ömrünü uzatır. Bilgisayar fanınızın aşırı derecede toza maruz kalması bilgisayar fanınızı hiç dönmeyecek duruma getirebilir ve bu durumdan ötürü de bilgisayarınıza giden elektrik yollarında tıkanıklık oluşturarak, bilgisayarınızı tamamen açılamaz duruma getirebilir.
Her durumda kuruduktan sonra temizlenmezse dahi oksitlenme yaparak ilerleyen zamanlarda sorun çıkartır. Çıkacak sorunların başında klavyede bazı tuşların basmaması, veri yollarının iletimini keserek bilgisayarın çalışmaması veya tam performanslı çalışmaması hatta ciddi anakart arızalarına sebebiyet verebilir.
Fan arızası bahsettiğiniz gibi çalışıp soğutmama olayı değildir... Fan iki şekilde bozulabilir birincisi balans kayması bu şekilde fan sürtme sesi yapar ikincisi ise fan komple durur ve çalışmaz. Sizin cihazın termal macun değişimi ve detaylı temizliğe ihtiyacı vardır. 2 senelik PC.
İlk 5 Haneli Mesajınız! Mesaj Sayısında Ender Kişilerdensiniz! Fan elektronik, yıkanmaz. Bakır da oksijeni sevmez, oksitlenir, yıkanmaz.
İlgili 17 soru bulundu
Laptop fanının ne sıklıkla temizlenmesi gerektiği, kullanım koşullarına ve fanın çalışma performansına bağlı olarak değişebilir. Genel olarak notebook fan temizleme işleminin en az 6 ayda bir yapılması önerilir.
Laptop Fan Bakımı Fiyatları Ne Kadardır ? Laptop fan bakımı, temizliği ve kaliteli termal macun ile yenileme fiyatımız 590 TL gaming cihazlarda ise 1090 TL 'dir.
İşlemci fanı, bilgisayarın en önemli bileşenlerinden biri olan işlemcinin aşırı ısınmasını önlemek için kullanılan bir soğutma sistemidir. İşlemci fanı olmadan bilgisayar çalıştırılabilir mi sorusunun cevabı ise evet. İşlemci fanı olmadan bilgisayar açtığınızda, işlemci saniyeler içinde çok yüksek sıcaklıklara ulaşır.
Fanın çalışma hızı, ısı dağıtımı ile gürültü engelleme arasındaki dengeyi korumak için dizüstü bilgisayarın iş yüküne göre akıllıca ayarlanır. Yoğun CPU kullanan uygulamalar çalışırken, fan ısıyı daha hızlı dağıtmak için hızlanır ve bu da gürültüye neden olur.
Normal çalışma koşullarında, kullanıma bağlı olarak bilgisayarların orta düzeyde ısı yayması ve yüzeyinin ısınması normaldir. Hızlı dönmeye devam eden ve normalin dışında yüksek gürültü çıkaran fanlar bir soruna işaret edebilir.
Fan kanatlarındaki ve çevredeki toz veya birikintileri temizlemek için basınçlı hava spreyi veya küçük bir fırça kullanın. Dizüstü bilgisayarın içine nem girmemesine dikkat ederek fan kanatlarını hafifçe silmek için nemli bir bez kullanın.
Kolonya fanınıza herhangi bir zarar vermeyecektir. Eğer fanınız aşırı şekilde kirlenmiş bir toz yığını oluşmuş ise bir el kompresörü yardımı ile fan temizliği yapabilirsiniz.Sonrasında ise yine detaylı bir şekilde silmek ,temizlemek için hafif nemli mikrofiber bez yardımı ile işlemi sonlandırabilirsiniz.
Söz konusu aşınmalar, cihazınızın performanısın kötü etkiler hatta bozulmaya sebep olabilir. Bilgisayarınızda donma, takılma ve aşırı ısınma gibi problemler yaşanmadan önce laptop bakımı yaptırabilirsiniz. Bu sayede söz konusu risklerin önlenmesini sağlayabilirsiniz. Genel bakımın yılda 1 kere yapılması gerekir.
Fan tozu giderme işlemi toplamda yaklaşık 30 saniye sürer ve tüm işlem tamamlanana kadar Sistem Analizi kullanılabilir olacaktır. Dikkat: 1. Fan tozu giderme işlevi yalnızca işlemci (veya ekran kartı) kararlı çalışırken ve normal sıcaklıktayken yürütülebilir.
250 TL - 750 TL
Profesyonel ve güvenilir Fan Temizliği ve Termal Macun Değişimi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Fan Temizliği ve Termal Macun Değişimi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Yeni nesil fan sistemleri sürekli olarak çalışacak şekilde dizayn edilmiştir. Özellikle yüksek performanslı oyun sistemlerinde işlemci ve ekran kartlarının fanlarına kadar tüm fanların sürekli devrede olduğunu görebiliyoruz. Bunun sebebi, sürekli olan performans ihtiyacıdır.
Ses normaldir ve bilgisayarın akustik teknik özellikleri dahilindedir. Parçaların değiştirilmesi vızıldama sesine son sağlamaz.
Örneğin satın aldığınız laptop soğutucu kalitesiz ve yeterince hava sirkülasyonu sağlamıyor ise laptopunuz soğumayacaktır ve performans olarak bilgisayarınızda bir iyileşme göremeyeceksiniz. Elbette ki laptop soğutucu işe yarar, lakin kaliteli bir laptop soğutucu almalısınız.
Fan Yönü: Kasa fanları, genellikle kasada hava akışını sağlamak için ön ve yan taraflarda yer alır. Fanların hava girişi ve çıkışı doğru yönde olmalıdır.
Orta ölçekli bir fan saatte 75 ile 100 watt elektrik tükettiği bilinmektedir. Bu değer, gayet ekonomik olmasına rağmen havalandırma fanları yüksek verimli ürünlerdir. Bu değer üzerinden 24 saatte 1800 watt elektrik tüketimi olduğu bunun da 1.8 kw' a denk olduğu bilinmektedir.
İşlemci çok çok kısa bir süre içerisinde aşırı ısınmaya başlar. Yüke girdiğinde ise bilgisayar hata verip kapanır ve bu döngü işlemci soğutucu takılana kadar devam eder. Kasa fanı olmadanda çalışır ama sistem çalışırken çok ısınabilir.
Dizüstü bilgisayarı açıp içini temizlemek garantiyi geçersiz kılar mı diye soruyorsanız, bundan herhangi bir hasar oluşmazsa garanti etkilenmez.
Laptop Fan değişimi ne sıklıkla yapılmalıdır? Fanın ömrü modeline ve kullanım sıklığına göre değişebilir. Ancak, genellikle 2-3 yılda bir fan değişimi yapılması önerilir.
Elektrik süpürgesinin ince boru ağzıyla fan girişlerinden hava çekin, takılan birşey varsa büyük ihtimal dışarı çıkartacaktır. Wd40 veya yağlayıcıyı fan deliklerinden sıkmak gibi bir hata yapmayın, artık cihazlar çok minimal yapıda, en ufak gözenekten sıktığınız şey başka yerlere sıçrayıp kısa devreye neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri