Masaüstü bilgisayarlar, notebook ve ultrabook'lara SSD disk takılabilir. Harddisk'e kıyasla tasarımı daha kompakt olan SSD diskler özellikle notebook ve ultrabook gibi ince tasarımlarda kullanılmaktadır. Bilgisayar performansı ve depolama alanını arttırmak için SSD disk tercih edebilirsiniz.
SSD Yükseltimi
Uyumlu SSD sürücüler ile masaüstü ve dizüstü bilgisayarların hız ve depolama kapasitesi kolayca artırılabilir. Sıradan bir SSD, tipik bir 7200RPM sabit disk sürücüden-HDD yaklaşık on kat daha hızlıdır.
Eğer hali hazırda laptopunuzda bir HDD (harddisk) varsa kesinlikle 2,5” SATA 3.0 SSD destekliyor anlamına gelecektir. Yani herhangi bir 2,5 inç SSD modeli rahatlıkla laptopunuza takıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunun için laptopunuzun teknik özelliklerine bakmanız yeterli.
İyi performans göstermeyen bir PC'nizin ya da dizüstü bilgisayarınızın performansını sadece bir SSD ile yükselterek önemli ölçüde iyileştirebilirsiniz. Bir SSD takmak kolaydır.
SSD yuvası, bilgisayarlarda veya dizüstü bilgisayarlarda bulunan ve katı hal sürücüsü (SSD) adı verilen veri depolama birimini bağlamak için kullanılan donanım bileşeni olur. SSD'ler, daha hızlı okuma ve yazma hızları ile mekanik disklerden (HDD'ler) daha hızlı ve verimli performans sunarlar.
İlgili 39 soru bulundu
SSD çoğu kişinin bilgisayarlarını daha hızlı bir şekilde kullanabilmeleri için bilgisayarlarına yerleştirdikleri bir disktir. SSD harddisk bilgisayara takıldıktan sonra çok daha hızlı bir şekilde çalışabilyor. HDD'ye göre çok daha yeni ve hızlı bir sistem olan SSD her türlü bilgisayara takılabiliyor.
Laptop'a Ssd Takılır Mı? Evet Laptop bilgisayarımız yavaş çalışıyorsa eski tip hdd sürücüsünü sökerek yerine SSD disk takabilirsiniz. Bu işlem teknik bilgi gerektirmekte olup yanlışlıkla anakarta zarar verebilirsiniz. Laptop içindeki eski tip HDD biriminin takıldığı yer 2,5″ ebatında bir disk yuvasıdır.
Eski bilgisayara SSD almak mantıklıdır. Eskiye göre daha hızlı çalışacaktır. Bilgisayar SATA2 destekliyor diye SATA2 almak zorunda değilsiniz. Bilgisayar SATA2 desteklese bile SATA3 SSD takabilirsiniz ama SATA3 hızında çalışmaz SATA2 hızında çalışır.
Minimum düzeyde 256GB standart bir oyuncu için temel seviye olabilir ancak oyun boyutu yüksekse sürekli olarak yaz sil yapmak gerekebilir. Bu yüzden en az 500 GB kapasiteli ya da mümkünse 1 TB kapasiteli SSD tercih etmek iyi bir seçim olabilir.
Özellikle hız ve verimlilik bakımından geleneksel HDD modellerine göre büyük bir üstünlük sağlayan SSD'ler, 120 GB kapasiteden başlayarak 2 TB düzeyine kadar ulaşıyor. SSD'nin yanı sıra daha düşük bütçeli bir sistem arayışındaysanız 500 GB ya da 1 TB kapasite sunan HDD ürünlerini de tercih edebilirsiniz.
Hectopat. İstediğiniz kadar takabilirsiniz. Depolama'da sınır yok.
Bilgisayarlarda klasik HDD'ler yerine Solid State Sürücü (SSD) kullanımı oyun bilgisayarlarında yüksek okuma ve yazma hızlarıyla veri işlemeyi sorunsuz hale getirmektedir. Oyunlardan daha iyi performans almak isteyenlerin geçiş yapabileceği SSD, oyun performansını etkileyerek performansı arttırır.
SSD'ye yönelmemizi gerektiren şey hız arayışımız olduğu için, okuma/yazma hızı bizim için neredese en önemli kriter. MB/Sn cinsinden SSD paketlerinde yer alan bu bilgi ortalama olarak 300-500MB/Sn aralığında değişmektedir. Kısacası ne kadar yüksek okuma/yazma hızına sahipseniz o kadar iyi bir SSD alıyorsunuz demektir.
SSD'lerde kullanılan teknoloji içeriği bilgisayar sistemimizde ki RAM'e benzediği için çok hızlı ve çok etkin bir şekilde iş yapmasına olanak tanıyor. Bu performans içeriği, data içerisinde ki bilgilerin RAM'e ve sonrasında işlemciye gönderilmesini inanılmaz şekilde hızlandırabiliyor.
Taktığın SSD sayısı performansa etki etmez.
“Aşırı dolu olduğunda bile katı hal sürücüleri (SSD'ler) fark edilir şekilde yavaşlayabilir.
SSD: SSD'ler, verilere hızlı erişim sağlar. Dosyaları anında açma, bilgisayarı hızlı bir şekilde başlatma ve uygulamalar arası geçişte avantaj sağlar. HDD: HDD'ler, daha yavaş dönme hızlarına sahip olduğu için daha yavaş okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Bu, işlemci ve sistem performansını sınırlayabilir.
SSD'nin Ömrü Nedir? Bir SSD'nin ömrü birçok değişkene bağlıdır çünkü çoğu durumda her şey sürücünün nasıl kullanıldığına bağlıdır. Yakın tarihli bir çalışmada SSD'lerin ömrünün yaklaşık 10 yıl olduğu belirlendi ki bu fena bir süre değil.
Sadece belge, fotoğraf ve müzik dosyası saklayacaksanız 500 GB SSD sizin için yeterli olur.
Birkaçını sıralayacak olursak; Eskiyen bilgisayarınızı SSD takarak canlandırabilirsiniz. Bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz. Programlarınızı daha hızlı ve akıcı şekilde kullanabilirsiniz.
SSD'ler sıradan harddisklere göre 4-5 kat daha hızlı oldukları için de ısınma problemi aza indirgenmiş olur.
SSD internet hızını etkilemez. Ama tarayıcı hızını artırır.
HDD Olmazsa Ne Olur? Sistemde herhangi bir sabit disk yoksa bilgisayar çalışmaz çünkü işletim sistemi HDD üzerine kuruludur ayrıca sistem boot edilemez, kullanıcı depolama yapamaz ancak yeni nesil birçok dizüstü ve masaüstü bilgisayarda HDD artık yoktur.
1 adet M.2 desteği, 6 adet SATA 6.0 Gb/s desteği mevcut. Yani 1 adet M.2, 6 adet SATA SSD veya HDD takabilirsin. Elindeki SSD M.2 ise ikinciyi takamazsın. Elindeki SATA ise M.2 alabilirsin veya 5 tane SSD veya HDD takma hakkın daha var.
Sonuç olarak, eğer depolama alanı ihtiyacınız varsa ve performanstan biraz ödün verebilirseniz, HDD'ler hala uygun bir seçenek olabilir. Ancak oyuncu laptopunuzu sadece oyunlar için kullanacaksanız ve hızlı performans önemliyse, SSD'leri tercih etmeniz önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri