Güç tuşuna bir kere basıp kapanmasını beklemekle Windows üzerinden kapatmak aynı şey zaten. Fakat güç tuşuna basılı tutup kapatmanız pek sağlıklı değil işletim sistemi zarar görebilir.
Özetle, sık sık bilgisayarı açıp kapatmak, güç döngüsünü azalttığından bilgisayarın ömrünü yer. Fakat öte yandan eğer içindeki mekanik aksam az ise, yani sabit sürücü yerine bir SSD kullanıyorsanız ya da bilgisayar bileşenleri kaliteli kapasitörlere sahip ise, o zaman durum pek de böyle olmayabilir.
Öte yandan bilgisayarı açık bırakmak, bilgisayarın güç dalgalanmalarından zarar görme riskini artırır. Bir dalgalanma koruyucusu, bu tehlikeye karşı önemli ölçüde koruma sağlar ancak bir güç dalgalanmasının bilgisayarınıza zarar vermemesini sağlamanın tek yolu bilgisayarı kapatmak ve fişini çekmektir.
Power tuşundan kapatmak zarar vermez,fakat yerli yersiz olmadık yerde kapatırsan tabi zarar görür. NEVER COME BACK.
Monitörü açıp kapatmanın bilgisayarın kendisiyle hiçbir alakası veya zararı olmaz.
İlgili 41 soru bulundu
Eğer sık sık ara veriyorsanız ve birkaç saat içinde tekrar kullanmayı planlıyorsanız, uyku modu mükemmel bir seçenek diyebilirim ancak, uzun bir süre boyunca kullanmayı düşünmüyorsanız veya enerji tasarrufu önemliyse, tamamen kapatmak daha uygundur.
Bilgisayarınızı tamamen kapatma
Kapatmak için Başlat'ı ve sonra Power > Kapat'ı seçin.
Bilgisayarı sürekli olarak açık tutmak donanımların sürekli bir işlem görmesine, bu nedenle de kullanım ömrünün kısalmasına neden olacaktır. Bilgisayarı ihtiyacımız olmadığında kapatmak ve donanımları temiz tutmak, kullanım ömürlerini arttıracaktır.
Bilgisayarı açık bırakmak zarar vermez fakat, uyku modunda bırakmak oldukça zararlı bir eylem. Uyku moduna alacağınıza bilgisayarı kapatın. Ve eğer uzun süre açık bırakcaksanız, güç ayarlarından uyku moduna geçme süresini sınırsız yapın.
Hayır normal bilgisayarı kapat dediğiniz gibi kapanıyor, komut bilgisayarı kapat tuşu ile aynı işlevi görüyor sadece zaman ayarlı şekilde.
Başlat Menüsü / Aç – Kapa / Bilgisayarı kapat yolunu izlemek yani üç düğmeye tıklamak gerekiyor. Bunun yanında bu görevi kısa yol olarak tanımlayıp masaüstüne simge halinde ekleyebilirsiniz. Kısa yol olarak da yukarıda söz ettiğimiz gibi: Önce, ALT+F4 sonra da ALT+A tuşuna basınız.
Kapalıyken fişi çekmek zarar vermez. Elektrik tasarrufu bile sağlar.
Benim ki günlerce uyku modunda günlerce bekliyor. hayır zararı yok.
Kapak, pilde çalışırken kapatıldığında laptopunuzun uyku moduna geçmesi daha yerinde olacaktır, çünkü Windows'u kapatmadan kapağı kapatır ve çantanıza koyarsanız, cihaz aşırı ısınabilir ve hasar görebilir.
Laptopu fişe takılı kullanmak pilinize zarar vermez, bilgisayarınız batarya kapasitesi 100%'e ulaştığında pil üstünden akan gücü yönlendirecek teknolojiler ile donatılmıştır. Ancak kapalı konumda daha uzun ömürlü kullanım için bilgisayarınızı şarjda bırakmamanızı öneriyoruz.
1-Bataryayı sürekli canlı tutunuz. Haftada en az bir kez bataryanızı doldurun (şarj) ve boşaltın (deşarj ) Uzun süre şarj-deşarj işlemi yapılmazsa bataryanız enerji depolama özelliğini yitirmeye başlarlar. 2-Bataryadaki enerji seviyesinin %5 in altına düşmesine izin vermeyiniz.
Uyku modu az güç kullanır. Bilgisayarınız teknik olarak açık kalır ancak bilgisayarınızdaki tüm işlemler durdurulur ve tüm açık belgeler ile uygulamalar belleğe alınır. Normal çalışmaya birkaç saniye içinde hızla devam edebilirsiniz.
Sorun olmaz. Zaten bu parçalar uzun ömürlü tasarlandılar eğer sıcaklık konusunda sorun olmaz ise rahatça kullanırsın.
Bilgisayarınıza Zarar Verebilir
Bilgisayarı yatağın üstüne koymak;havalandırma sistemine engeldir.Soğutma fanları bilgisayarınızın aşırı ısınmasını engellerler. Bu fanlar bloke edildiğinde,ısı hasarı bilgisayarınızın iç parçalarına zarar verebilir ki buna anakartınız ve bataryanız dahil.
Yani günlük bilgisayarınızın harcadığı elektrik 600 W'lık bir PSU için 150-200 W da olabilir. Bu günlük 12,48 TL elektrik faturası yansımasını bilgisayarınızı her gün açık tuttuğunuzu varsayarak aylık hesaba vurursak 374 TL gibi bir tutar elde ediyoruz.
Kas ve iskelet hastalıkları dışında bilgisayar gözlerde ağrı, yanma, batma ve görme bozukluğu gibi sorunlara yol açıyor. Ayrıca yorgunluk, halsizlik ve baş ağrısı dışında bazı ruhsal hastalıklar da bilgisayar kullanımı sonucu sık görülüyor.
Uzun süre bilgisayar başında vakit geçirenlerin yaşadığı diğer sorunlar; boyun ve sırt ağrıları, baş ağrısı, Carpal Tunnel sendromu (bileklerde sinir sıkışması ve ağrı), kilo alımı ve sağlıksız beslenme, stres olarak sıralanabilir.
Verilerinizi kaydedin ve ardından bilgisayarı kapatın. Görev çubuğunun① en solundaki [Başlat] öğesine tıklayın. Ardından [Güç] simgesine② ve sonra [Kapat]③ öğesine tıklayın.
Başlat > bilgisayarı kapat.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri