Tıkanıklıkları açar: Lavabo açıcılar, lavabo ve giderlerde oluşan tıkanıklıkları etkili bir şekilde açar. Suyun akışını düzenler ve su birikintilerini önler. Kötü kokuları giderir: Koku giderici özellikleri sayesinde lavabo ve giderlerde oluşan kötü kokuları etkili bir şekilde yok eder. Ferah bir ortam sağlar.
Bu kokuları gidermek amacıyla kullanılan beyaz sirke ve karbonat, farklı ürünlerle bir arada kullanılabilir. En çok kullanılan ikili, karbonat ve beyaz sirke karışımı olarak bilinir. Lavabo deliğindeki kirleri temizlemeye yardımcı olan karbonat, beyaz sirkeyle birleşerek kötü kokuların uzaklaşmasına yardımcı olur.
Borularda birikip kalmış yiyecek kalıntıları, atık yağlar, lavabo sifonunun düz olması ya da çok kullanılmayan lavabo sifonundaki su birikintisinin zaman içinde koku yapması gibi nedenler, bu kokuların oluşmasının en yaygın sebeplerinden.
Porçöz lavabo açıcı jel, plastik ve pvc borularda kullanıma uygundur. Hem lavaboda hem de küvetlerde kullanılabilen porçöz, birikintiler nedeniyle oluşan kötü kokunun da uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
Gider kokusunun giderilmesinde en çok kullanılan yöntem beyaz sirke ile suyu karıştırmak ve kokunun olduğu gidere dökmektir. Bu sayede gider kokusu azalır ve ortamda daha ferah bir koku hakim olur. Karbonat ve limon suyu karışımı da birçok kişi tarafından denenmiş ve gider kokusuna karşı etkili olmuş bir karışımdır.
İlgili 37 soru bulundu
Önce bir fincan karbonatı, ardından iki fincan sirkeyi lavaboya dökün. Köpürdüğünü göreceksiniz. Bu şekilde birkaç dakika bekleyin ve üzerine sıcak su dökerek giderden borulara ulaşmasını sağlayın.
ALO 181'DE HEDEF VATANDAŞ MEMNUNİYETİ
Porçöz Lavabo Açıcı'yı banyo ve mutfak lavaboları, evye, küvet, bide, tahliye boruları ve giderlerindeki; yağ, saç, sabun ve benzeri artıklar yüzünden oluşan tıkanıklıkların açılmasında etkilidir. Sudan ağır özel formülü sayesinde tıkanan noktaya kolayca ve hızlı bir şekilde ulaşır, etki eder.
Gider borusu tıkanıklığının neden olduğu tuvalet kokularını evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla giderebilirsiniz. En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz.
Mutfak Lavabosu Neden Kokar? Lavabonuzun yüzeyini ne kadar düzenli ve titiz bir şekilde temizlerseniz temizleyin, borularda biriken yağ ve yemek artıkları lavabodan koku gelmesine neden olabilir. Bunu engellemek için ise mutfak lavabosuna mümkün olduğunca yemek ve yağ artığı dökmemeye özen göstermelisiniz.
Banyo giderlerinde biriken saçlar ve kıllar zamanla kıkırdak boru içinde birikir ve sürekli ıslak ve nemli kalan bu yüzeyde kötü kokuya sebep olur. Bu koku her ne kadar lağım kaynaklı olmasa da lağım kokusuna çok yakın kokulardan bir tanesidir.
Kimi zaman özellikle tatil dönüşleri evde lağım kokusuyla karşılaşılır. Sıcak havalarda daha çok kullanılmayan tuvaletlerden de bu kokuların yayıldığını görebiliriz. Lağım kokuları bütün lağım sisteminde bulunan maddelerin bozunmasına bağlı olarak oluşan gazlara özellikle lağım gazına bağlıdır.
Durgun hava, toz, küf sporları ve hatta giysilerinizdeki tütün dumanı gibi havadaki parçacıkları hapseder. Bu durum özellikle sıcak nemli günlerde daha da geçerlidir. Odanız eğer yeterli miktarda ve şekilde havalandırılmıyorsa, hava bu kirleticileri tutar ve ortamda kötü koku oluşmasına sebep olur.
Öncesinde mutlaka eldiven mümkünse maske kullanılmalıdır. Lavabo açıcı madde gidere dökülür. Hazırda bekletilen kaynar su bu kimyasal maddenin üzerine dökülür.Bu esnada ortaya çıkan yoğun buharı solumaktan kaçının. 15 dakika kadar kaynar su ile reaksiyona giren karışımın gider boyunca ilerlemesini bekleyin.
Naftalini marketlerden temin ederek ölçülü şekilde lavaboya koyabilirsiniz. Naftalin suyla temas ettikçe kötü kokuyu giderecektir. Kullanılmayan küvetlere naftalin ekleyip banyonun daha iyi kokmasını sağlayabilirsiniz.
Eğer mutfağınız Amerikan mutfaksa yani mutfak salonun içindeyse evinizin diğer odalarının kapılarını kapamalısınız. Ayrıca yemek yaparken mutfağı havalandırarak yemek kokusunu büyük oranda dışa aktarmış olursunuz.
Rezervuarı ovalayarak temizledikten sonra klorlu bir su haznesi tableti kullanmak iyi bir fikirdir. Bu, yosunları rezervuarınızdan uzak tutmakla kalmaz klozetinizin diğer bölgelerinin de taze ve temiz olmasını sağlar.
Bazı bakteriler bağırsaklarda ve sindirim sisteminde enfeksiyona neden olabilir. Bu, normalden daha yüksek bir gaz hacmine ve kuvvetli kokuya sebep olur. Sindirim sistemi enfeksiyonu olan kişilerde, sıklıkla karın ağrısı ve ishal görülür. Bakteriyel bir enfeksiyonunuz olup olmadığını anlamak için doktorunuza görünün.
Soda ve Sirke Karışımı: Yarım su bardağı soda ile yarım su bardağı sirkeyi bir araya getirin ve lavabo giderine dökün. Kimyasal bir reaksiyon oluşacak ve bu reaksiyon tıkanıklığı çözebilir. Ardından bol miktarda sıcak su ile durulayın.
Lavabo açıcı; saç, kıl, yemek artıkları ya da çay gibi maddelerden oluşan basit tıkanıkları gideren bir üründür. Kimyasal ürün olması sayesinde bu tür basit tıkanıklıklar üzerinde etkisi oldukça büyüktür.
Kimyasal lavabo açıcılar, içeriğinde asit bulundurmasından dolayı zamanla boruyu eriterek sağlamlığını yitirip çatlak oluşmasına neden olmaktadır.Kostik ve lavabo açıcı gibi kimyasallar tıkanıklığı açma işlemi görse de sonrasında ciddi problemlere yol açmaktadır.
Asit bazlı lavabo açıcılar arasında en çok bilineni kostiktir. Kostik içindeki asit su ile reaksiyona girerek ısınır ve bu ısı ile tıkanıklığa sebep olan cisimleri eritir.
Sadece bir limonu dilimleyin ve tuvalete ya da banyonuza koyun. Limon kötü kokuları emerek aşırı kokuyu yumuşatır. Kendi doğal kokusunu salar. Aşırı derecede rahatsız eden kötü kokunun şiddetinin azaldığını fark edeceksiniz.
Su ve kanal ile ilgili konularda görüş, öneri ve şikayetleriniz için ALO 185'e günün her saati bildirebilirsiniz.
Evde rutubet kokusu ile karşılaşmamanız için oda içerisinde çiçek bulundurmamanız öneriliyor. Rutubet kokusu giderici niteliği taşıyan su ve beyaz sirke karışımının da rutubetli alanda kullanılması gerekiyor. Peteklerinizin önünü açık tutarak da evde rutubet kokusuna karşı önlem alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri