178 Sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 20. Maddesinde: “Malmüdürü, ilçe Maliye teşkilatının amiri olup işlemlerin mevzuata uygun olarak yürütülmesini sağlar.
Malmüdürlükleri 178 sayılı Maliye Bakanlığının Kuruluşu Teşkilat yapısı ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye göre kurulan Maliye Bakanlığının taşradaki birimidir.Malmüdürlüğü, Vezne ve Muhasebe servisleri ile, gereken yerlerde tahakkuk tahsilat, milli emlak ve muhakemat servislerinden oluşur.
MALMÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMI
Malmüdürü, ilçe Maliye teşktilatının amiri olup işlemlerin mevzuata uygun olarak yürütülmesini sağlar. Vezne ve muhasebe servislerinin dışındaki servislerin başında bulunan memurlar işlerin kanuna uygun olarak yürütülmesinden birinci derecede sorumludurlar.
Muhasebe Yetkilisi Sertifikasına sahip olmak. Muhakemat Müdür Yardımcısı, Maliye Kursu ve Saymanlık Müdür Yardımcısı ile Personel Müdür Yardımcısı, Eğitim Uzmanı, Emlak ve Milli Emlak Müdür Yardımcısı pozisyonlarında en az 2 yıl iş deneyimi sahibi olmak. Sözlü sınavı başarı ile geçmek.
Maliye çalışma saatleri bu kapsam doğrultusunda; Mesai başlangıcı ve bitişi – 08.30 – 17.30.
İlgili 29 soru bulundu
Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, hazine ve maliye işlerinden sorumlu olan bakanlıktır.
eleman.net verilerine göre, Mal Müdürü 2023 yılında ortalama 16.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Mal Müdürü , Ocak 2023 yılında ortalama 12.430 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 7.700 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Mali işler müdürü, bir kurumun tüm mali operasyonlarından sorumlu olan kişidir. Mali işler departmanının başında bulunan mali işler müdürü, kamu iştirakleri ve kamu kurumları ile özel şirketlerde çalışabilir.
Muhakemat müdürleri,muhakemat müdür yardımcıları,müşavir hazine avukatları ve hazine avukatları Maliye Bakanlığı ile Hazineyi ilgilendiren işlerde genel bütçe içindeki diğer daireleri idare ve vergi mahkemelerinde vekil sıfatıyla temsil ederler.
Okul müdürü olmak için kadrolu öğretmen olmak ve minimum 10 yıl boyunca çalışmak gerekir. Genel müdür olmak için ne gerekli sorusu ise müdür yardımcısı ya da üst düzey yöneticilik pozisyonunda deneyimli olmak şeklinde yanıtlanabilir. Müdür maaşları ise özel şirketlerde ve devlet kurumlarında farklılık gösterir.
Yukarıda da ifade edildiği üzere vergi ihbarı 189 Alo Maliye hattı aranarak yapılabileceği gibi Gelir İdaresi Başkanlıkları, Vergi Dairesi Başkanlıkları veya Defterdarlıklara yazılı başvuru suretiyle de yapılabilir. Keza e devlet üzerinden de bu ihbarlarının yapılabilmesi mümkündür.
Huzur ücreti, Arazi tazminatı, keşif bedeli İşçilerin kıdem tazminatları Ek çalışma ücretleri gibi giderlerin ödenmesi. Kurumların Taşınır Kayıt işlemlerinin yürütülmesi. 4734 Sayılı Kanun kapsamında bağlı kurumların yaptıkları yapım, onarım, hizmet ve mal-malzeme alımları ile ilgili tüm işlemler.
Taşra teşkilatı
Gelir İdaresi Başkanlığı, ülke genelinde 437 Vergi Dairesi Müdürlüğü ve 557 merkez, 40.659 taşra olmak üzere toplam 41.236 çalışanı ile kayıtlı vergi mükelleflerine yüz yüze ve internet ortamında hizmet vermektedir.
Maliye teşkilatının yerine oturmasıyla birlikte mal memuru kavramı da Maliye Bakanlığı taşra görevlilerini kastetmek için kullanılmıştır. “Mahallin en büyük mal memuru” ise il merkezlerinde defterdarı; diğer ilçelerde malmüdürünü kastetmek için kullanılmıştır.
Kadıköy Mal Müdürlüğü Ödemelerinin İnternet Bankacılığı Üzerinden Yapılmasına İlişkin Duyuru. Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığınca ödemelerin internet bankacılığı üzerinden Eft/Havale yoluyla yapılması imkânı getirilmiştir.
maliye'nin takıntısı nedeniyle yanlış yazılan müdürlük ismi. bu isimlendirme, kaymakamlığa bağlı tüm müdürlüklerin adında "müdürlüğü" kısmı ayrı yazılırken sadece "mal" takıntısı yüzünden dil kuralları hiçe sayılarak yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. ama yok öyle. doğrusu mal müdürlüğü şeklinde olandır.
Maliye devletin, vatandaşların, kurum ve kuruluşların mali faaliyetlerini inceler. Bu faaliyetlerin nedenlerini ve sonuçlarını araştırır. Devletin ve vatandaşların hem gelirlerinin hem de harcamalarının ekonomik faaliyetlere ne şekilde etki ettiğini araştırır. Pek çok açıdan finans kelimesi ile ilişkilendirilmektedir.
Mülkiyeti hazineye ait olan arazilere hazine arazisi adı verilir. Tapuya tescili yapılmamış dağ, tepe, kaya, göl, nehir, buzul ve dereler de hazine arazisi kapsamına girer. Bunun yanı sıra hazine arazileri, özel mülkiyetli ve genel mülkiyetli olmak üzere ikiye ayrılır.
İdari olarak vergi daireleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın taşra teşkilatı olan vergi dairesi başkanlıklarına bağlıdır. Vergi dairesi başkanlığı olmayan illerde ise defterdarlığa bağlıdır. Günümüzde vergi dairelerinin birleştirilerek; her ilde tek bir vergi dairesi oluşturulması yönünde çalışmalar yürütülmektedir.
Maliye, kamu maliyesi, veya kamu ekonomisi, devletin mali faaliyetlerini inceleyen ve bu faaliyetlerin neden ve sonuçlarını araştıran bilim dalıdır. Kamu maliyesi, devletin gelirlerinin ve harcamalarının ekonomik faaliyetler üzerindeki etkilerini incelemektedir.
Mezunlar, kamu sektöründe ekonomi politikaları, maliye bakanlığı, merkez bankaları, devlet işletmeleri ve hazine gibi birçok farklı alanda çalışabilirler.
Şirket ya da kuruma ait tüm faturaların takibini yaparak ödemeleri zamanında gerçekleştirmek, Vergi ve bordro işlemlerini yapmak, Çalışanların konaklama, yemek, servis gibi işlemleri ile iş güvenliklerini sağlamak, mali ve idari işler müdürünün görevleri arasında yer alır.
Malmüdürlükleri 178 sayılı Maliye Bakanlığının Kuruluşu Teşkilat yapısı ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye göre kurulan Maliye Bakanlığının taşradaki birimidir. Malmüdürlüğü, Vezne ve Muhasebe servisleri ile, gereken yerlerde tahakkuk tahsilat, milli emlak ve muhakemat servislerinden oluşur.
2023 yılı itibari ile 18 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Kaymakam maaşları 51030 TL'dir. En düşük Kaymakam maaşı 40820 TL iken, en yüksek Kaymakam maaşı 102830 TL'dir. Güncel Kaymakam maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
eleman.net verilerine göre, Mali İşler Uzmanı 2023 yılında ortalama 25.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Mali İşler Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 20.240 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.452 TL maaş alıyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri