Borularda birikip kalmış yiyecek kalıntıları, atık yağlar, lavabo sifonunun düz olması ya da çok kullanılmayan lavabo sifonundaki su birikintisinin zaman içinde koku yapması gibi nedenler, bu kokuların oluşmasının en yaygın sebeplerinden.
Lavabo kokusu karbonat ve sirke kullanılarak giderilebiliyor. Akla ilk gelen bu yöntemde öncelikle lavabo deliklerinin üzerini kapatacak şekilde yarım ya da bir su bardağı karbonat boşaltmanız gerekiyor. Ardından asidik özelliğe sahip bir miktar sirkeyi karbonatın üzerine dökerek köpürmeleri izleyebilirsiniz.
Lavaboya dökülen yağın, su gibi akarak kanalizasyona gidileceği sanılır. Bu yanlış bir düşüncedir. Yağlar pimaş içinde soğuk su ile temas ettiklerinde tekrar donarak pimaş çeperine yapışır. Biriken yağlar, lavabo sifonunda su olmaması durumunda koku yaparak mutfağa yayılır.
Limon suyu ile karbonatı karıştırarak gidere dökerseniz koku gider ve daha güzel bir ortam oluşur. Limon giderdeki tüm kötü kokuları emer ve o kokuların yumuşamasını sağlar. Bir süre sonra kötü koku tamamen ortadan kalkar ve doğal kokusu meydana çıkar.
Önce bir fincan karbonatı, ardından iki fincan sirkeyi lavaboya dökün. Köpürdüğünü göreceksiniz. Bu şekilde birkaç dakika bekleyin ve üzerine sıcak su dökerek giderden borulara ulaşmasını sağlayın.
İlgili 15 soru bulundu
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
Zararsız Maddeler İle Gider Temizliği
Kabartma tozu ile yapacağın ufak bir takım işlemler ile küçük tıkanıklıkları giderebilirsiniz. Diğer bir zararsız madde ise karbonattır. Karbonat ve sirke karışımı ciddi anlamda etkilidir. Bir gün kadar bekletildikten sonra karışım lavaboya dökülebilir.
Sadece bir limonu dilimleyin ve tuvalete ya da banyonuza koyun. Limon kötü kokuları emerek aşırı kokuyu yumuşatır. Kendi doğal kokusunu salar. Aşırı derecede rahatsız eden kötü kokunun şiddetinin azaldığını fark edeceksiniz.
Banyo giderlerinde biriken saçlar ve kıllar zamanla kıkırdak boru içinde birikir ve sürekli ıslak ve nemli kalan bu yüzeyde kötü kokuya sebep olur. Bu koku her ne kadar lağım kaynaklı olmasa da lağım kokusuna çok yakın kokulardan bir tanesidir.
Halk arasında lağım olarak adlandırılan kanalizasyon kokularıdır. Sistemde bulunan maddelerin bozulması nedeniyle ortaya çıkan gazlar nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Kanalizasyon ve atık su tesisatındaki herhangi bir açıklık bu gazların ve buharın dışarı yayılmasına yol açar.
Isınan limon suyunun içine karbonatı yavaş yavaş eklemeye başlayın. Köpüklenmeler olacaktır, telaşa kapılmanıza gerek yok. Ardından güzelce karıştırdığınız bu 2 malzemeli karışımı alın ve lavabo giderine dökün. Bu şekilde 10 dakika kadar bekletin.
Tuvalet taşının kenarlarında boşluk olabilir. Havalandırma boşluklarında ağzı açık bırakılmış pimaş borular olabilir. Tuvalet vidaları yeterince iyi sıkılmadı ise kalan boşluklardan koku sızabilir. Tuvalet giderlerinin tıkanmaya ve suyun yavaş gitmeye başladığı durumlarda tuvaletler kokmaya başlar.
Kanal kokusu, mikrop ve bakteriler hava solunumu problemlerine neden olmakta ve insan sağlığına zarar vermektedir.
Lavabo Kokusu İçin Diğer Arındırma Seçeneği: Limon Suyu, Karbonat ve Kaynar Su. Kokunun kaynağı olan borulardaki tıkanıklığı açmanız için yararlanabileceğiniz diğer malzemeler ise kabartma tozu, limon suyu ve kaynar su!
Ayrıca fare ölüsü kokusu geniş bir alana yayıldığı için de, kaynağını bulmak ve fare ölüsünü ortadan kaldırmak da daha zor bir hal alır. Özel eldivenler ve koruyucu maskeler kullanılarak fare ölüsü ortadan kaldırılsa bile, 2 ya da 3 hafta boyunca koku etkisini göstermeye devam edecektir.
Sıcak havalarda daha çok kullanılmayan tuvaletlerden de bu kokuların yayıldığını görebiliriz. Lağım kokuları bütün lağım sisteminde bulunan maddelerin bozunmasına bağlı olarak oluşan gazlara özellikle lağım gazına bağlıdır. Lağım ve pissu sistemi ile bağlantılı herhangi bir açıklık sistemdeki gaz ve buharın dışarı […]
Tıkanıklıkları açar: Lavabo açıcılar, lavabo ve giderlerde oluşan tıkanıklıkları etkili bir şekilde açar. Suyun akışını düzenler ve su birikintilerini önler. Kötü kokuları giderir: Koku giderici özellikleri sayesinde lavabo ve giderlerde oluşan kötü kokuları etkili bir şekilde yok eder. Ferah bir ortam sağlar.
Yaklaşık 1 litre beyaz sirkeyi 1 fincan suyla karıştırın ve birkaç dakika çalkalayın. Elde ettiğiniz karışımı tuvalete ve lavaboya döküp fırçalayabilirsiniz. Belki etraf biraz sirke kokacak ama en azından önceki kötü kokudan kurtulup alanların temizlenmesini sağlamış olacaksınız.
Popüler Üye. banyonuzu yıkadıktan sonra giderin içine güzel kokulu bir deterjan dökün yada giderin üstüne detarjanlı bez koyun banyonun herzaman güzel kokmasını sağlar.
Evin temiz kokması için ne yapmalı sorusuna verilecek en temel yanıtlardan biri düzenli havalandırmadır. Bunun bir sebebi düzenli havalandırma işleminin nem ve rutubeti önlemesidir. Özellikle uzun süre kapalı kalan alanların pencere ve kapıları açılarak dışarıdaki temiz havanın içeriye girmesi sağlanabilir.
Kirecin kümeslerde uygulama şekli:
Hayvanlar ahıra reaksiyon devam ederken erken alınırsa kirecin etkin kokusu hayvanda öksürük yaparak rahatsız eder.
limon kabuğu da esansiyel yağlar gibi etki eder. çünkü limon kabuğu yoğun kokulu doğal yağlar içerir ve bu yağlar kokuları hızla uzaklaştırır. birkaç tane taze limonun kabuğunu bir fincan kadar su ile birlikte 3-4 dakika kaynatın.
Porçöz Jel Lavabo Açıcı, kaynar su gerektirmeden lavaboların açılmasını sağlar. Ekstra güçlü açıcı, lavabo giderine dökülerek kullanılır. Gideri tıkayan birikintiler, kirler, jelle ve tazyikli su ile beraber sürüklenerek açılır. Porçöz lavabo açıcı jel, plastik ve PVC borularda kullanıma uygundur.
Gider borularında meydana gelen tıkanıklıklar için en basit yöntem bulaşık deterjanı ve kaynar su karışımı olabilir. Bunun için öncelikle gidere 100 ml bulaşık deterjanı dökün, yarım saat sonra da gidere kaynar su dökün. Saç, sabun kalıntısı gibi sebeplere bağlı olarak banyo giderlerinizde tıkanıklık meydana gelebilir.
Öncesinde mutlaka eldiven mümkünse maske kullanılmalıdır. Lavabo açıcı madde gidere dökülür. Hazırda bekletilen kaynar su bu kimyasal maddenin üzerine dökülür.Bu esnada ortaya çıkan yoğun buharı solumaktan kaçının. 15 dakika kadar kaynar su ile reaksiyona giren karışımın gider boyunca ilerlemesini bekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri