Lavanta esansiyel yağı ile yapılan ayak masajı yorgun ayaklar üzerinde etkili bir yatıştırıcıdır. Ayaklardaki yorgunluk ve ağrıyı hafifletir. Gergin olan kasları gevşetir. Antiinflamatuar ve antiseptik özellikleri sayesinde ayakta meydana gelen iltihaplanmaların iyileşmesine yardımcı olur.
Cildinizi canlandırır, astrenjan etkisi ile iyi bir toniktir. Taze ve hoş kokusu ile duş sonrası body mist olarak kullanılabilir. Yaz aylarında güneş sonrası hem yüzünüze hem de tüm vücudunuza; serinlemek, rahatlamak ve nemlendirmek için kullanabilirsiniz.
Lavanta suyunun temizleyici ve yenileyici özelliği cilde ve saça etki edebilir, ayrıca havayı buharlaştırarak arındırmak için de kullanılabilir. Bu yöntem halen hastanelerde kullanılmaktadır. Tatlı ve rahatlatıcı kokusu zihni rahatlatır, kaygıyı ve stresi azaltır.
Lavanta Yağı Ayak Altına Sürülür Mü? Evet, lavanta yağı ayak altına sürülebilir. Ayak masajı yağı olarak kullanıldığında, lavanta yağı ağrılı ayaklar için rahatlatıcı ve yatıştırıcı bir etki sağlayabilir. Ayrıca ayak kokusu ve ayak mantarı gibi ayak problemlerinin tedavisinde de kullanılabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Adaçayı, siyah çay, karbonat, sirke, lavanta yağı gibi doğal yöntemler kullanılarak kötü kokuya son verilebilir. Ayakları tuzlu su ile yıkamak da terlemenin etkilerini azaltabilir. Evde doğal yöntemlerle ayak kokusundan kurtulmak için deneyebileceğiniz bazı uygulamalarla da sonuç alınabilir.
Lavanta esansiyel yağı ile yapılan ayak masajı yorgun ayaklar üzerinde etkili bir yatıştırıcıdır. Ayaklardaki yorgunluk ve ağrıyı hafifletir. Gergin olan kasları gevşetir. Antiinflamatuar ve antiseptik özellikleri sayesinde ayakta meydana gelen iltihaplanmaların iyileşmesine yardımcı olur.
Kaynamış bir bardak suyun içine kurutulmuş lavanta atıp yaklaşık 5 dakika kadar demlendikten sonra hazırladığınız suyu süzebilirsiniz. Süzülen lavanta suyunu bir kâseye aktarabilir ya da sprey şişesine doldurabilirsiniz. Ardından hazırladığınız bu bitki suyunu günde 2 ya da 3 kez saçınıza uygulamalısınız.
Cilt üzerine yerleşen toksinlerin atılması hızlandırır. Düzenli şekilde lavanta suyu kullanan kişilerin cildindekiyorgun ve solgun görünümü ortadan kaldırır. Leke Tedavisini Destekler. Siyah Noktaları Temizler.
Birçok kozmetik marketlerinde ve aktarlarda lavanta satılmaktadır. Tencereye bir litre su ekleyerek içine de bir tutam lavanta çiçeğini koyabilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatarak suyu kaynamaya bırakmalısınız. Bir süre sonra su iyice kaynamaya duracaktır.
dr.fnc Lavanta Suyu (Hidrosol)
Cildinizi temizler, yatıştırır, nemlendirir ve ferahlık verir. Ciltteki fazla sebumun uzaklaştırılmasına yardımcı olur ve daha dengeli bir cilt görünümü sağlar. Gün boyu cildinizi tazelemek, rahatlatmak, serinletmek ve dengelemek için uygulayabilirsiniz.
Enfeksiyon ve hastalıklara karşı vücudunuzu korumak için lavanta kürünü uygulamanız önerilmektedir. Lavanta kürünü karaciğer ve bağırsak hastalıkları durumunda değerlendirebilirsiniz. Lavanta kürü İbrahim Saraçoğlu tarafından karaciğer hastalıklarına karı tavsiye edilmektedir.
Bir fincan veya çaydanlık içerisine 1 çay kaşığı kuru lavanta çiçeği ekleyin veya lavanta çay poşetini içine atın. Kaynar suyu lavanta üzerine dökün. Lavanta çayını demlemek için üzerini bir kapakla kapatın ve 5-10 dakika kadar demlemeye bırakın. Demleme süresi ne kadar uzun olursa çayın aroması o kadar yoğun olur.
Lavanta yağını pamuğa sıkarak cildinizi derinlemesine temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda lavanta yağı, pek çok egzama, sivilce, yanık, yara, kesik, siyah nokta gibi cilt sorunlarının tedavi edilmesinde etkilidir. Lavanta yağı, saçların daha sağlıklı, parlak ve bakımlı görünmesine de yardımcı olur.
Buzdolabında ağzı kapalı olarak saklanmalıdır. Isıdan ve güneş ışığından uzak, serin yerde muhafaza ediniz.
Bit ve Sirke Tedavisi –
Lavanta yağı, doğal bir antiparaziter özellik taşır ve bitlerin veya sirkenin neden olduğu rahatsızlıkları hafifletmeye yardımcı olabilir. Lavanta yağının bitlerin etkisiz hale getirilmesine ve saç derisindeki tahrişin azaltılmasına yardımcı olabilmektedir.
Saç ve saç derisi problemlerinden birçoğuna iyi gelen lavantanın saça olan faydalarını daha yakından inceleyelim. Mevsimsel saç dökülmelerinin dışında kalan saç dökülmelerinin önlenmesine yardımcı olur. Saçların daha fala çıkmasına dolayısıyla da gürleşmesine yardımcı olur.
Cilt bakımı: Cilt bakımında da lavanta yağı büyük bir rol oynar. Anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu için, akne, sivilce ve cilt tahrişi gibi problemleri hafifletmek için kullanılır. Aynı zamanda cilt yaşlanmasını önlemeye yardımcı olan serbest radikallerle savaşır.
Tüm cilt tipleri ile uyumlu olan lavanta suyu özellikle yağlı ciltlerin dostudur. Cildi temizler, gözenekleri sıkılaştırır.
Böcek, sivrisinek ya da arı sokması gibi durumlarda da kaşıntıyı ve derideki kabarıklığı önlemek için lavanta yağı tercih edilebilir.
Yapılışı: Yapılış aşamaları diğer toniklerden birazcık farklı. 1 tatlı kaşığı kuru lavantayı 1 su bardağı kaynamış suda demleyin. Soğuduğunda 8-10 damla lavanta yağı ve 5 damla limon yağı ekleyin. Toniğiniz hazır.
Tek kişilik hazırlamak için bir su bardağı içme suyunu kaynatmakla başlamalısınız. Su kaynadıktan sonra bir tatlı kaşığı kurumuş lavantayı içine ekleyebilirsiniz. Ardından ocağınızın altını biraz kısmalısınız. Kurumuş lavanta değil, hazır poşet lavanta çayı da aynı etkiyi verecektir.
Ayak altına lavanta sürmenin etkisi
Kokusu ve görüntüsüyle oldukça beğenilen lavanta yağı bilhassa ayak altına sürülmesiyle adeta meditasyon sağlıyor. Lavanta yağı uykusuzluk sorunu çekenler için bulunmaz bir nimettir.
Lavanta çayı nasıl demlenir? Bütün bitki çayları gibi bu çayı demlemek de çok kolay. İhtiyacınız olan tek şey Anemon bitki çayı demliği ve kurutulmuş lavanta çiçekleri… Bir bardak kaynatılmış suya, bir çay kaşığı kurutulmuş lavanta ekleyerek yaklaşık 10 dakika kadar demlenmesini bekledikten sonra süzüp içebilirsiniz.
Lavanta yağı, direkt olarak cilde uygulanmamalı ve her zaman bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir. Aşırı kullanım ciltte yağlılık ve tıkanmış gözeneklere yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri