Buzdolabında ağzı kapalı olarak saklanmalıdır. Isıdan ve güneş ışığından uzak, serin yerde muhafaza ediniz.
Saklama Koşulları: Güneş ışığı görmeyen serin ve kuru bir ortamda kapağı kapalı olarak saklayınız. Uyarılar: Ağız ve göz ile temas halinde bol su ile yıkayınız. İçeriğindeki bileşene karşı alerjiniz varsa kullanmayınız.
Lavanta suyunun temizleyici ve yenileyici özelliği cilde ve saça etki edebilir, ayrıca havayı buharlaştırarak arındırmak için de kullanılabilir. Bu yöntem halen hastanelerde kullanılmaktadır. Tatlı ve rahatlatıcı kokusu zihni rahatlatır, kaygıyı ve stresi azaltır.
Elde edilen lavanta suyunu maskelerin içine katarak kullanabilirsiniz. Bunun yanında lavanta suyunu temiz bir pamuğa dökerek cildinizi bu pamuk ile temizleyebilirsiniz. Lavanta suyunu cilt nemlendirici kremlerin içine de ekleyerek yüzünüze ya da vücudunuza sürebilirsiniz.
Çünkü lavanta suyunun saç rengi üzerindeki etkisi değişkendir. Sarı ve açık tonlardaki saç renklerini bir ton açtığı görülmüştür. Ancak doğal siyah ve siyah boyalı saçların rengini açma konusunda başarılı sonuçlar görülmemiştir.
İlgili 42 soru bulundu
Yaz aylarında güneş sonrası hem yüzünüze hem de tüm vücudunuza; serinlemek, rahatlamak ve nemlendirmek için kullanabilirsiniz. Güneş sonrası losyona alternatif olarak kolay kullanımlı, doğal ve zengin içerikli bir üründür. Toz halindeki kili lavanta suyu ile maske haline getirebilirsiniz.
“Lavanta saça nasıl uygulanır?” sorusunun yanıtı oldukça basittir. Her duşun ya da saç yıkamanın ardından saçlarınız nemliyken kafa derisine lavanta suyunu yedirebilirsiniz. Söz konusu ürünün sahip olduğu kokunun sakinleştirici ve dinlendirici etkisi sayesinde saçlarınız yumuşacık olur.
Yapılışı: Yapılış aşamaları diğer toniklerden birazcık farklı. 1 tatlı kaşığı kuru lavantayı 1 su bardağı kaynamış suda demleyin. Soğuduğunda 8-10 damla lavanta yağı ve 5 damla limon yağı ekleyin. Toniğiniz hazır.
Kırışıklıkları Azaltır ve Leke Oluşumunu Önler
Lavanta yağının anti-inflamatuar ve antioksidan özelliği sayesinde ciltte meydana gelen leke oluşumlarını ve ciltte kırışıklık oluşumunu engeller. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde cildinizde yaşlanma sürecini hızlandıran serbest radikallere karşı cildinizi korur.
LuxyBio Lavanta Suyu yatıştırıcı ve sakinleştirici etkilerini cildinize sunar. Cildinizi günün yorgunluğundan, kirlerden ve makyajdan arındırır. Cildinize sağlıklı ve duru bir görünüm sağlarken sivilce oluşumuna karşı koruyucu bir tabaka oluşturur.
İbrahim Saraçoğlu tarafından karaciğer yağlanmasına karşı önerilen lavanta kürünü hazırlamak için 2 bardak sıcak suyun içinde 1 tatlı kaşığı lavantayı demleyin. İçmek için ise süzün ve bardağa aktarın.
Bir fincan veya çaydanlık içerisine 1 çay kaşığı kuru lavanta çiçeği ekleyin veya lavanta çay poşetini içine atın. Kaynar suyu lavanta üzerine dökün. Lavanta çayını demlemek için üzerini bir kapakla kapatın ve 5-10 dakika kadar demlemeye bırakın. Demleme süresi ne kadar uzun olursa çayın aroması o kadar yoğun olur.
dr.fnc Lavanta Suyu (Hidrosol)
Cildinizi temizler, yatıştırır, nemlendirir ve ferahlık verir. Ciltteki fazla sebumun uzaklaştırılmasına yardımcı olur ve daha dengeli bir cilt görünümü sağlar. Gün boyu cildinizi tazelemek, rahatlatmak, serinletmek ve dengelemek için uygulayabilirsiniz.
Son olarak mesela 2 yemek kaşığı lavantayı, 1 litre kaynamış suda 20 dakika demleyip, bu suyu son banyo suyunuz olarak kullanabilirsiniz.
Mecitefendi 250 ml Lavanta Suyu ürününün 3 farklı mağaza içerisinden en ucuz teklifi 53,50'dir.
Tüm cilt tipleri ile uyumlu olan lavanta suyu özellikle yağlı ciltlerin dostudur. Cildi temizler, gözenekleri sıkılaştırır.
Lavanta çayı demlemesi oldukça kolay bir sıcak içecektir. Ancak günün her vaktinde içilmesi tavsiye edilmez. Bu durumda lavanta çayı ne zaman içilmeli? Çayın içimi için en uygun zaman sabah aç karnına ya da akşam yemeklerinden iki saat sonra olmaktadır.
Lavantanın sakinleştirici ve ferah etkisi tüm evinizi sarsın, gece uykularınız rüyalara bulansın! Su dolu bir kabın içine biraz karbonat ekleyin ve karıştırın. Üzerine birkaç damla lavanta yağı damlatın ve tekrar karıştırın. Karışımı bir şişeye koyup güzelce çalkalayın ve ev yapımı lavanta kokunuza merhaba deyin!
Cam ve kapaklı bir kase ya da kavanoza 4 yemek kaşığı yağı ekleyin. İçine 10 damla lavanta yağı ve 10 damla nane yağı ekleyip iyice karıştırın. Dilerseniz bu karışıma yarım çay kaşığı kuru lavanta ekleyebilirsiniz. Aromasını artırır, böylece kokusu daha kalıcı olur.
Lavanta çiçeğini sulayacağınız suyu sulama işlemi gerçekleşmeden önce bir odada bekletmenizde fayda vardır. Çünkü oda sıcaklığında beklemiş suyla çiçeği sularsanız çiçeğiniz daha sağlıklı bir büyüme geçirir. Zaten bekletilen su klordan ve kireçten biraz arınmış olacağı için her halükarda daha temiz olacaktır.
Saç tellerini yumuşatan lavanta suyu, saçın parlak ve canlı görünmesini sağlar. Saç dökülmesi gibi pek çok sorunun önlenmesini sağlayan lavanta suyu, cilt derisini arındırarak kepek oluşumunu engelleyebilir.
Sivilceler, astım, bronşit, saç dökülmeleri, kadın hastalıkları, sinir hastalıkları, bazı cilt hastalıkları, akciğer hastalıkları, romatizma, tenya, öksürük ve baş dönmesine karşı kullanılan ilaçların bileşiminde de yer alan lavanta bitkisi bahsedilen hastalıkların bitkisel olarak tedavisinde kullanılabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri