Lavanta suyunun cilde uygulama sonrasında cildi rahatlatma etkisi vardır. Bu özelliği sayesinde kaşıntı ve kızarıklık gibi durumlarda kullanılır.
Böcek, sivrisinek ya da arı sokması gibi durumlarda da kaşıntıyı ve derideki kabarıklığı önlemek için lavanta yağı tercih edilebilir. Böcek, sivrisinek sokmalarının ardından hemen ısırık olan bölgeye haricen bir damla lavanta yağı damlatarak önlem alabilirsiniz.
Lavanta Suyu Nasıl Kullanılır? Dilediğiniz miktarda lavanta suyunu yüzünüze , vüdunuza ya da saçınıza 15-20 cm uzaklıktan püskürtün ve kendi halinde kurumaya bırakın. Ya da pamuğa püskürterek cildinizi dairesel hareketlerle silin.
Cildi temizler, canlandırır, bakım yapar ve arındırır. Gözenekleri tıkayan yağ, toksin ve ölü hücreleri yok eder. Bunun yanı sıra aktif bir kırışıklık önleyicidir ve tıraştan sonra cildinizi yatıştırır. Cildinize nazikçe etki ettiği için tahriş riski yoktur.
Lavanta çiçeğinin saça ve sağlığa birçok olumlu etkisi bulunur. Lavantanın saça faydalarından biri egzamaya yöneliktir. Lavanta suyu ile saç bakımı egzamanın olumsuz etkilerini azaltır ve kuruyan saç diplerini yoğun biçimde nemlendirir.
İlgili 24 soru bulundu
Kuru bir cilde sahipseniz lavanta yağı cildinizin nem bariyerini dengelemek için kullanılabilir. Yumuşak, kaşıntısız bir cildi desteklemek için ekstra kuru olan bölgelere birkaç damla lavanta losyonu veya lavanta içeren vücut yağı ile masaj yapmak cildinizi yatıştıracaktır.
Lavantanın saça faydalarından biri egzamaya yöneliktir. Lavanta yağı ile bakım yapılan saç diplerinde egzamanın etkileri azalmakta, kaşıntı ve kuruluk problemi giderilmektedir.
Bunların yanında uykusuzluk, egzama, mide rahatsızlıkları ve adet krampları gibi sorunlara yardımcı olması da lavanta yağı faydaları arasında yer alır. Lavanta bitkisinden elde edilen ve uçucu özellikte olan yağ; cilt bakımında, saç bakımında, böcek ısırmalarına karşı ve güneş yanığı gibi birçok alanda fayda sağlıyor.
Lavanta Suyu Nasıl Kullanılır:
Lavanta suyunu saç bakım rutininize eklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz: Temiz saça uygulamak için lavanta suyunu bir sprey şişesine doldurun. Saçınızı yıkadıktan sonra, hafifçe havluyla kurulayın. Lavanta suyunu saç derinize ve saçınıza püskürtün.
Lavanta uçucu yağı çıkarılırken elde edilen %100 Saf Lavanta Suyudur. Özellikle yağlı ciltler, karma ciltler, sivilce - akne sorunu yaşayan veya sivilceye yatkın ciltler için ideal bir toniktir.
Lavanta Hidrosolü: Tüm cilt tipleri için yatıştırıcı bir bakım ürünüdür. Yatıştırıcı ve ferahlatıcı etki sunar. Kuru ve yağlı ciltleri dengelemeye yardımcı olur. Lavanta suyu, sıcak havalarda yüz ve vücut spreyi olarak idealdir.
İbrahim Saraçoğlu tarafından karaciğer yağlanmasına karşı önerilen lavanta kürünü hazırlamak için 2 bardak sıcak suyun içinde 1 tatlı kaşığı lavantayı demleyin. İçmek için ise süzün ve bardağa aktarın.
Cilt bakımı: Cilt bakımında da lavanta yağı büyük bir rol oynar. Anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu için, akne, sivilce ve cilt tahrişi gibi problemleri hafifletmek için kullanılır. Aynı zamanda cilt yaşlanmasını önlemeye yardımcı olan serbest radikallerle savaşır.
Özellikle lavanta yağının rahatlama sağlayıcı etkisi, alerjik reaksiyonların yönetilmesinde yardımcı olabilir.
Çeşitli cilt hastalıklarını tedavi eder
Dudak çatlaklarını ve uçukları önlemeye yardımcı olur. Yaraların, kesiklerin ve yanıkların giderilmesinde gerekli olabilecek doku bütünlüğünü sağlamaya katkıda bulunur. Lavanta yağı aynı zamanda böcek ve arı sokmalarına karşı kaşıntılı deriyi iyileştirir ve şişmeyi engeller.
Lavanta Yağı Nerelerde Kullanılır? Lavanta yağı, stres azaltma ve uyku kalitesini iyileştirme amacıyla aromaterapide; akne ve yara izlerini hafifletmek için cilt bakımında; saç dökülmesini önlemek ve kepeği azaltmak üzere saç sağlığında kullanılır.
Bit ve Sirke Tedavisi –
Lavanta yağı, doğal bir antiparaziter özellik taşır ve bitlerin veya sirkenin neden olduğu rahatsızlıkları hafifletmeye yardımcı olabilir. Lavanta yağının bitlerin etkisiz hale getirilmesine ve saç derisindeki tahrişin azaltılmasına yardımcı olabilmektedir.
Lavanta ve ada çayı tarih boyunca saç dökülmesi, saçkıran ve hatta kellik için kullanılmıştır. Mis kokulu lavanta ayrıca saçınızı gürleştirir ve yumuşatır, kepek oluşumunun önünde durur. Ada Çayı ise kırık saçların onarılmasını destekler ve saçınızın daha parlak görünmesini sağlar.
Yapılışı: Yapılış aşamaları diğer toniklerden birazcık farklı. 1 tatlı kaşığı kuru lavantayı 1 su bardağı kaynamış suda demleyin. Soğuduğunda 8-10 damla lavanta yağı ve 5 damla limon yağı ekleyin. Toniğiniz hazır.
Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı veya badem yağı gibi doğal yağlar egzama semptomlarını hafifletebilir. Bu yağları cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Aloe vera jeli, lavanta yağı veya papatya çayı gibi bitkisel ilaçlar kaşıntıyı hafifletebilir ve cildi yatıştırabilir.
Lavanta yağı: Lavanta yağı, antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olabilir. Bazı lavanta yağını bir taşıyıcı yağla karıştırarak vajinaya uygulayabilirsiniz. Doğal Tedavi Yöntemi Nasıl Uygulanır? Yoğurt Pamuklu çubuk yardımıyla doğal yoğurdu vajinaya uygulayabilirsiniz.
Egzamaya hangi yağlar iyi gelir sorusuna doğal yöntem olarak verilecek en doğru yanıt; Sedir Yagı, Sardunya Yağı, Lavanta Yağı, Alman Papatyası, Buhur Yağı, Bergomot Yağı, Kekik Yağı egzama tedavisinde iyileştirici etkisi ile öne çıkar.
Saç egzamasına ne iyi gelir sorusu birçok kişi tarafından merak edilir. Saç egzaması için doğal yağlar kullanmak, saç derisini nemlendirir ve kaşıntıyı azaltır. Jojoba yağı, hindistan cevizi yağı ve argan yağı gibi yağlar, saç egzamasına iyi gelir. Yağları saç derisine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Nane Yağı: Nane yağı yüksek miktarda mentol içerir. Mentol cilt üzerinde serinletici bir etkiye sahiptir ve cilt alerjilerinin neden olduğu kaşıntıyı hafifletmede yardımcı olabilir. Nane yağı ayrıca kepek oluşumunu azaltır ve saçlı derideki kaşıntıyı yatıştırır.
Faydalı içeriklere sahip olan lavanta uçucu yağı, saç diplerine masaj yaparak sürüldüğünde saç köklerinin beslenmesine yardımcı oluyor. Böylelikle, saç dökülmelerinin önüne geçilmesini de destekliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri