Lavanta çiçeğinin saça ve sağlığa birçok olumlu etkisi bulunur. Lavantanın saça faydalarından biri egzamaya yöneliktir. Lavanta suyu ile saç bakımı egzamanın olumsuz etkilerini azaltır ve kuruyan saç diplerini yoğun biçimde nemlendirir.
Gece Bakımı Olarak Kullanım: Saç dökülmesi ve saç sağlığı için gece bakımı olarak, lavanta yağını saç derisine gece yatmadan önce uygulayın ve bu şekilde uyuyun. Lavanta yağı bu şekilde bir kullanım ile saç foliküllerinin beslenmesine ve saç dökülmesinin azalmasına katkıda bulunur.
10) Kaşıntıyı Hafifletir
Lavanta suyunun cilde uygulama sonrasında cildi rahatlatma etkisi vardır. Bu özelliği sayesinde kaşıntı ve kızarıklık gibi durumlarda kullanılır.
Lavanta çayı şeklinde diğer bitki çayları gibi demlenerek tüketilebilir. Yani sıcak veya ılık içildiğinde çay, soğuduğunda lavanta suyu haline gelir. Çay olarak tüketildiğinde kabızlık önleyici, tansiyon düşürücü, ağız bakım ürünü ve diş minileri için destekleyici bir ürün olarak faydalanabilirsiniz.
Egzama ve Kuru Cilt Durumlarını Yatıştırır
Kuru bir cilde sahipseniz lavanta yağı cildinizin nem bariyerini dengelemek için kullanılabilir. Yumuşak, kaşıntısız bir cildi desteklemek için ekstra kuru olan bölgelere birkaç damla lavanta losyonu veya lavanta içeren vücut yağı ile masaj yapmak cildinizi yatıştıracaktır.
İlgili 43 soru bulundu
Lavanta yağı virüs ve mikroplara karşı koruyucudur. Serbest radikalleri nötralize ederek hücre hasarını önleyebilir. Akne, yara izi, egzama, sedef gibi cilt sorunlarını önleyebilir.
Saç egzaması için doğal yağlar kullanmak, saç derisini nemlendirir ve kaşıntıyı azaltır. Jojoba yağı, hindistan cevizi yağı ve argan yağı gibi yağlar, saç egzamasına iyi gelir. Yağları saç derisine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Sivilce karşıtı; cildinizin, üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak sivilcelerin oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Yatıştırıcı ve sakinleştirici; cildinizi stres, yoğun iş temposu ve yorgunluk gibi etkenlere karşı dengeleyici özelliği ile yatıştırır.
NASIL KULLANILIR? İhtiyaç duyduğunuz her an temiz cilde ve saça 20 cm uzaktan püskürterek kullanım sağlayabilirsiniz. Cilt temizliğinde doğal bir tonik olarak da destek alabilirsiniz. Yaz aylarında güneş sonrası hem yüzünüze hem de tüm vücudunuza; serinlemek, rahatlamak ve nemlendirmek için kullanabilirsiniz.
Lavanta yağı, saçın yumuşak ve parlak olmasına katkı sağlayabilir. Bu yağ, saç derisini nemlendirebilir, kepek oluşumunu azaltabilir ve saç tellerini güçlendirebilir. Ayrıca, lavanta yağının hoş kokusu saçınıza doğal bir parfüm gibi de hizmet edebilir.
Lavanta suyunun temizleyici ve yenileyici özelliği cilde ve saça etki edebilir, ayrıca havayı buharlaştırarak arındırmak için de kullanılabilir. Bu yöntem halen hastanelerde kullanılmaktadır. Tatlı ve rahatlatıcı kokusu zihni rahatlatır, kaygıyı ve stresi azaltır.
Lavanta yağı: Lavanta yağı, antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olabilir. Bazı lavanta yağını bir taşıyıcı yağla karıştırarak vajinaya uygulayabilirsiniz. Doğal Tedavi Yöntemi Nasıl Uygulanır? Yoğurt Pamuklu çubuk yardımıyla doğal yoğurdu vajinaya uygulayabilirsiniz.
Lavanta kürü saç için yapıldığında hem saç dökülmesi sorunuyla savaşır hem de saç tellerinin güçlenmesine katkı sağlar. 1 tatlı kaşığı lavantayı, 2 bardak sıcak suyun içinde 5 dakika demleyin ve sonrasında bu suyu süzün. Süzülen suyu banyo öncesinde saçlarınıza sürün ve 30 dakika kadar bekleyin.
Şampuanınıza ekleyerek kullanabileceğiniz lavanta suyunu masaj ile saç diplerine yedirebilirsiniz. Duş sonrası da uygulanabilen doğal su, saçınızı havlu ile kuruttuktan sonra uygulanabilir. Lavanta suyunu farklı saç bakım ürünleri ile beraber de kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağı başta olmak üzere tüm sabit yağlar saç derisine nem sağlama konusunda oldukça başarılı. Saç derisinin nemin yanı sıra beslenmeye de ihtiyacı var. Vitamin deposu olan ve saçı besleyen yağlar arasında bulunan badem yağını saç derisini beslemek için de tercih edebilirsiniz.
Spreyli bir cam şişeye (50ml) 1,5 çay kaşığı elma sirkesi ve 5 damla kadar lavanta ya da ylang ylang yağı ekleyin. İyice çalkaladıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar malzemelerin birbirine karışmasını bekleyin. Karışımın üstüne şişeyi dolduracak kadar temiz su ekleyin ve tekrar çalkalayın.
Mevsimsel saç dökülmelerinin dışında kalan saç dökülmelerinin önlenmesine yardımcı olur. Saçların daha fala çıkmasına dolayısıyla da gürleşmesine yardımcı olur. Saçların daha canlı görünmesini sağlar. Düzenli olarak saçlara uygulanana lavanta suyu saçlara ipeksi bir yumuşaklık vermektedir.
Lavanta Hidrosolü: Tüm cilt tipleri için yatıştırıcı bir bakım ürünüdür. Yatıştırıcı ve ferahlatıcı etki sunar. Kuru ve yağlı ciltleri dengelemeye yardımcı olur. Lavanta suyu, sıcak havalarda yüz ve vücut spreyi olarak idealdir.
Saçlarınızı sağlıklı tutar
Lavanta yağı saç diplerindeki bitleri, sirkeleri ve bit yumurtalarını yok etmeye yardımcı olur.
2 yemek kaşığı lavanta ile yarım çay bardağı yağlı sütü kısık ateşte benmari usülü ısıtıp, yaklaşık 2 saat kadar demlemeye bırakın. Karışımı süzdükten sonra küçük bir cam şişeye koyup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Tamamen doğal olan bu karışımı 1 hafta boyunca kullanabilirsiniz.
Yapılışı: Yapılış aşamaları diğer toniklerden birazcık farklı. 1 tatlı kaşığı kuru lavantayı 1 su bardağı kaynamış suda demleyin. Soğuduğunda 8-10 damla lavanta yağı ve 5 damla limon yağı ekleyin. Toniğiniz hazır.
A vitamini: Lavanta, A vitamini içerir. A vitamini, göz sağlığını, cilt sağlığını ve bağışıklık sistemini destekler. K vitamini: Lavanta, K vitamini içeren bir bitkidir. K vitamini, kan pıhtılaşmasında önemli bir rol oynar ve kemik sağlığını destekler.
Seboreik ve atopik dermatit, bazı reçeteli topikal kortikosteroidlerle tedavi edilebilir. Bu ilaçları yalnızca alevlenme sırasında kullanmaya çalışın. Uzun süreli kullanım yan etkilere neden olabilir. Doktorunuz ayrıca flukonazol, ekonazol veya ketokonazol gibi topikal veya oral antifungal ilaçlar da reçete edebilir.
İlaçlı şampuanlar da saç derisi kabuklanması ve saç derisi dökülmesini tedavi etmek için kullanılan etkili ürünlerdendir. Saç derisindeki kabuklanma mantardan kaynaklanıyorsa antifungal ilaç, alerji kaynaklı ise antihistaminik bir ilaç kullanmak faydalı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri