Lavanta yağını uykudan önce avuç içlerine birkaç damla döküp ısıtmak ve akabinde ayak, bilek, boyun, karın ve ellere masaj yaparak yedirmek vücudunuzun rahatlamasını sağlar. Lavanta yağıyla yapılan birkaç dakikalık masaj zihnen sizi uykuya hazırlarken bedenen rahatlamanızı, gevşemenizi sağlar.
Lavanta yağı cilde direkt sürülür mü? Soruları kişiler tarafından araştırılır. Lavanta cilt için mucize bir yağ olduğu için yüze ve cilde sürülmesinde bir sakınca yoktur.
Lavanta yağının içeriğimde bulunan beta-karyofilen, ciltte meydana gelen yaralar üzerinde iyileştiricidir. Ciltte oluşan yaraların iyileşmesi için pamuğa birkaç damla lavanta yağı damlatarak cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Lavanta yağı, böcek ısırıklarını önlemeye ve yatıştırmaya yardımcı olur.
Cilt bakımı: Cilt bakımında da lavanta yağı büyük bir rol oynar. Anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu için, akne, sivilce ve cilt tahrişi gibi problemleri hafifletmek için kullanılır. Aynı zamanda cilt yaşlanmasını önlemeye yardımcı olan serbest radikallerle savaşır.
Cilt Yenilenmesini Teşvik Eder: Lavanta yağı, cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik eder, bu da ciltteki izleri, lekeleri ve ince çizgileri azaltmaya yardımcı olabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Itır yağının yanı sıra gül yağı, bergamot yağı, limon yağı da cilt lekelerinde başarılı. Fakat bunları birleştireceğiniz sabit yağ da önemli. Alfa ve beta tokoferol yönünden zengin olan argan yağı kullanmalısınız. Argan yağının önemli bir antioksidan etkisi vardır.
1.Cildi Aydınlatır
İltihabı azalttığı için lavanta yağı cilt beyazlamasına yardımcı olabilir. Ek olarak, inanılmaz derecede koyu lekelerin rengini açmaya yardımcı olabilir. Lavanta yağı leke ve kızarıklığın azalmasına yardımcı olur.
Lavanta Suyu: Yağlı yapıya sahip olan ciltlerde cildi temizleyici, arındırıcı, sıkılaştırıcı olarak kullanılır. Lavanta Yağı: Vitamin ve mineral açısından zengindir. Akne gibi cilt problemlerinde tercih edilmektedir.
Saf Ve Doğal Olduğu İçin Sentetik Lavanta Yağı Gibi Kumaş Üzerinde İz Bırakmaz. Evinizin Zemin Temizliğinde Su İçerisine Lavanta Yağı Damlatarak Hoş lu Bir Dez Sağlayabilirsiniz.
Lavanta yağının saça herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi lavanta yağının kullanımında da dikkat edilmelidir. Lavanta yağı ile saç bakımı haftada en fazla iki kez yapılmalıdır.
Lavanta yağını cilde kullanmak için öncesinde Hindistan cevizi yağı, badem yağı veya avokado yağı gibi sabit (taşıyıcı) bir yağ ile seyreltmek gerekiyor. Bu şekilde lavanta yağı spa ve masaj gibi uygulamalarda da kullanılabiliyor. Lavanta yağının en yaygın kullanım şekli de uyku rutinlerine dahil edilmesi ile oluyor.
Çeşitli cilt hastalıklarını tedavi eder
Akne, egzama, sedef, sivilce ve kırışıklıklar gibi çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde kullanılır. Antiseptik özelliğinden dolayı ciltteki bakteri ve mikroplara karşı etkilidir. Dudak çatlaklarını ve uçukları önlemeye yardımcı olur.
Lavantada bulunan linaool maddesi, sinir impulslerini yavaşlatma özelliğine sahiptir. Bu mekanizma, kaslardaki gerginliğin alınmasını (antispasm), ağrının algılanmasındaki yavaşlamayı ve sakinleşmeyi, rahatlamayı ve sakin bir uykunun gelmesini sağlar.
Lavanta bitkisinden elde edilen bu yağın birçok önemli olumlu etkisi bulunmaktadır. Cilt bakımında sıklıkla tercih edilen bu yağ, cinsel gücü artırmada da oldukça etkilidir. Libido artırıcı etkisi ile öne çıkan bu yağ, cinsel ilişki öncesi hem kadının hem de erkeğin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
Dişil enerjiyi artıran koku denilince lavanta listenin hemen başlarında yer alır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği ile bilinen lavantanın stresi azaltan ve duygusal dengesizliği düzenleyen etkisi yönüyle dişil enerjiyi artıran koku çeşitleri arasında yer aldığı bilinir.
Lavanta yağı çeşitli cilt problemleri için kullanılan esansiyel bir yağdır ve koltuk altı kokularının giderilmesinde de çok faydalıdır. Koltuk altlarınıza birkaç damla lavanta yağı sürmeniz yeterli.
Lavanta veya çay ağacı yağı kullanın.
Yüzyıllardır güzellik için kullanılan en doğal yöntem hiç tartışmasız bitkisel yağlardır. Özellikle lavanta ve çay ağacı yağının ise istenmeye tüyleri azalttığı ve hatta önlediği görülmüştür.
Akne, yara izi, egzama, sedef ve kuru ciltler için onarıcıdır. Böcek ısırmaları, yanık ve kesikler için iyileştiricidir. Uyku kalitesini artırmaya yardım eder. Baş ağrısı, artrit, kramplar, kas ve eklem ağrılarını yatıştırır.
Cilt Tahrişini Hafifletme: Lavanta yağı, cilt tahrişini hafifletmeye yardımcı olur. Özellikle hafif yanıklar, güneş yanıkları, böcek ısırıkları veya küçük kesikler sonrasında cilde uygulandığında rahatlatıcı bir etki sağlayabilir.
Lavanta yağı cilde uygulanabilir ancak doğrudan yüze sürülmesi önerilmez. Cilt tahrişi, kızarıklık veya hassasiyet gibi yan etkilere neden olabilir. Ayrıca, saf lavanta yağı cildi kurutabilir. Bu nedenle, lavanta yağı yüz bakımı için kullanılacaksa, mutlaka bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir.
Rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisiyle bilinen lavanta yağı kıl köklerini güçlendirmek ve saç uzatmak için kullanılan doğal yöntemler arasında yer alıyor. Aynı zamanda kirpik ve kaş bakımında da sıklıkla kullanılıyor.
Lavanta yağı, bebek ve çocukların cildine uygulanmadan önce kesinlikle farklı bir taşıyıcı yağ ile ya da su ile seyreltilerek kullanımı yapılmalıdır. Sıklıkla tercih edilen taşıyıcı yağlar ise hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağıdır.
Göz çevresinde kullanılabilen yağların bir başka çeşidi ise lavanta yağıdır. Antiseptik özelliği sayesinde akne eğilimli ciltleri yatıştıran bu yağ aynı zamanda ciltte oluşan renk eşitsizliklerinin engellenmesine de yardımcı olmaktadır. Böylece sağlıklı görünen bir cilde bir adım daha yaklaştırır.
Yağlı ciltlerde ve saç formüllerinde tercih edilir. Tıbbi Lavanta uçucu yağı cilt için yine çok kıymetli olan Aspir yağı ile seyreltilerek cilt üzerine direkt kullanımınıza uygun hale getirilmiştir.
Yağ hâlindeki lavantanın saça faydaları arasında kökleri beslemek ve saç uzamasını hızlandırmak bulunur. Lavanta yağı ile saç bakımı yapıldıktan sonra kökler iyice beslenir ve uzama hızlanır. Kökleri beslenen saçta dökülme de azalır. Güçlü kökler, saç dökülmesine karşı bir numaralı önlemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri