Lavanta esansiyel yağı, aroma terapide çok kullanılan esansiyel yağlardan biridir. Hoş bir kokuya sahip, güzel bir çiçekten çok daha fazlasıdır. Lavanta yağının cilde faydaları, uykusuzluk, baş ağrısı, saç sağlığı ve zihinsel sağlık gibi birçok alanda iyileştirici özellikleri uzun zamandır bilinmektedir.
bir demet lavantanın çiçekleri gibi kokar. Tek başına çiçeksi (floral) veya aromatik (aromatik) bir koku olarak kullanılabildiği gibi, "kokucuk" serisi içinde yer alan diğer kokular gibi onlarla kombine olarak, yani başka bir çeşidin üstüne sıkılarak da kullanılabilir.
Lavantalar şüphesiz ki hepimizin bildiği en güzel kokulara sahip çiçeklerden biri. Kokusunun stresten uzaklaştırıcı etkisi olan bu bitkiyi evimizde hem kurutulmuş hem taze olarak muhafaza edebiliriz. Güzel kokusu, rengi dışında kozmetik sektöründede sık sık kullanılmaktadır. Lavanta yağı bir çok faydasıyla bilinir.
Antiseptik özelliği bulunan lavanta uçucu yağını temizlik ürünlerine ekleyerek daha hijyenik bir ortam yaratabilir, ayrıca mekanda kalıcı ve hoş bir koku elde edebilirsiniz.
Lavanta esansiyel yağını kurutma aşamasında kurutma toplarına damlatarak çamaşırlarınıza doğal bir koku verebilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Antiinflamatuar, antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip olan lavanta yağı, sakinleştirici etki ile siniri ve migren kaynaklı baş ağrısını, artrit ve kas kramplarını giderebilir, cilde uygulandığında gözenekleri açar, iltihabı azaltır, sivilce oluşumunu önler, lavanta yağı ayrıca uyku kalitesini artırmak gibi ...
Dişil enerjiyi artıran koku denilince lavanta listenin hemen başlarında yer alır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği ile bilinen lavantanın stresi azaltan ve duygusal dengesizliği düzenleyen etkisi yönüyle dişil enerjiyi artıran koku çeşitleri arasında yer aldığı bilinir.
Toprak burcu için bir diğer vazgeçilmez koku, lavantadır. Lavantanın tatlı bitkisel kokusu, özellikle erkekler için etkili bir temel notadır. Boğalar, başaklar ve oğlaklar, limon otunun etkisini de severler.
Lavanta yağı, stres ve anksiyete problemlerinde kullanılabilen yatıştırıcı bir kokuya sahiptir. Baş ağrısı, sinir gerginliği ve migren için kullanılabilir. Canlandırıcı aroması sayesinde zihinsel aktiviteyi arttırırken sinirsel yorgunluğu, huzursuzluğu, kaygı ve endişeyi de ortadan kaldırır.
Çeşitli cilt hastalıklarını tedavi eder
Akne, egzama, sedef, sivilce ve kırışıklıklar gibi çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde kullanılır. Antiseptik özelliğinden dolayı ciltteki bakteri ve mikroplara karşı etkilidir. Dudak çatlaklarını ve uçukları önlemeye yardımcı olur.
Lavanta, ölümsüz aşk ve sadakatin bir sembolüdür. Ortaçağ'da epilepsi ve migren ataklarını tedavi etmek için kullanılan lavantanın çiçekleri, yaprakları ve uçucu yağı doğal ilaç olarak kullanılır. 40'tan fazla çeşidi olan lavantanın tarihi 2.500 yıl öncesine dayanan Akdeniz, Orta Doğu ve Hindistan'a özgüdür.
3. LAVANTA YAĞI NASIL KULLANILIR? Lavanta yağı en çok buhurdanlık veya elektrikli difüzöre eklenerek kullanılıyor. Yayılan lavanta kokusu, sakinleştirici ve huzurlu bir atmosfer yaratmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda nefesi rahatlatmaya da katkıda bulunuyor.
Lavantanın sakinleştirici ve ferah etkisi tüm evinizi sarsın, gece uykularınız rüyalara bulansın! Su dolu bir kabın içine biraz karbonat ekleyin ve karıştırın. Üzerine birkaç damla lavanta yağı damlatın ve tekrar karıştırın. Karışımı bir şişeye koyup güzelce çalkalayın ve ev yapımı lavanta kokunuza merhaba deyin!
Saf Ve Doğal Olduğu İçin Sentetik Lavanta Yağı Gibi Kumaş Üzerinde İz Bırakmaz. Evinizin Zemin Temizliğinde Su İçerisine Lavanta Yağı Damlatarak Hoş lu Bir Dez Sağlayabilirsiniz.
Örneğin, vanilya ve ylang-ylang afrodizyak etkiye sahip kokular arasında sıralanabilir. Bununla birlikte gül, misk ve sandal ağacı gibi kokuların da afrodizyak etkisi olduğu bilinir.
Afrodizyak etkili parfümler özellikle kişilerin özgüvenini artıran bir parfümdür. Afrodizyak parfümlerin içerisinde romantik, odunsu, çiçeksi, şeker ve çam kokuları yer almaktadır. Daha pek çok kokuyu içerisinde barındıran bu parfüm çeşidi diğer parfümlerden ayrı olarak üretilmektedir.
Erkekler koku tercihlerini yaparken özellikle vanilya kokulu parfümleri birinci sırada tutarlar. Bir başka kokuya gelecek olursak eğer tarçın kokusundan bahsedebiliriz. Yapılan anket ve araştırmalara göre tarçın kokusu erkeklerin etkileme ve cezbetme konusunda ilk sırada yer almaktadır.
Baştan çıkaran vanilya kokusu
Tıpkı çikolata gibi tatlı ve davetkâr bir koku olan vanilya kokusu, erkekte de kadında da cinsel çekiciliği arttırır. Kadınlar vanilya kokulu erkekleri daha çekici bulurlar. Jean Paul Gaultier Le Male, vanilya kokmak isteyen erkekler için ideal bir erkek parfüm.
Lavanta bitkisinden elde edilen bu yağın birçok önemli olumlu etkisi bulunmaktadır. Cilt bakımında sıklıkla tercih edilen bu yağ, cinsel gücü artırmada da oldukça etkilidir. Libido artırıcı etkisi ile öne çıkan bu yağ, cinsel ilişki öncesi hem kadının hem de erkeğin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
Buna bağlı olarak lavanta kokusu, kişinin kendisini rahat ve güvende hissetmesine yardımcı oluyor. Ancak lavanta kokusunun etki alanı çok daha geniş. 2019 yılında yapılan bir çalışmaya göre lavanta, kadınlarda cinsel isteği artıran son derece etkili bir afrodizyak.
Lavanta yapı sağlıklı bir ya olsa da yanlış kullanım ile sağlığa zarar verebilir. Özellikle buharda lavanta yağı solumasına dikkat edilmelidir. Bu zehirlenmeye neden olabilir. Bunun yanı sıra hamile olan kişilerin dikkatli kullanması gerekir.
Afrodizyak Masaj Yağı
Kolaylıkla hazırlayabilen bu yağın uyarıcı etkisi oldukça yüksektir ve güzel kokusu çok etkileyicidir. Malzemeleri; 100 cc badem yağı, avakado yağı veya susam yağı, her birinden 6 damla olmak üzere gül, lavanta ve kişniş otu yağı ve yarım vanilya çubuğudur.
Kullanım Talimatları: Ürünü, roll-on aplikatörü sayesinde istediğiniz bölgelere kolayca uygulayabilirsiniz. Özellikle bilek içi, şakaklar veya boyun gibi nabız noktalarına hafif masaj yaparak uygulama, gün boyu sizi rahatlatan ve enerji veren bir his bırakabilir.
Lavanta yağı, direkt olarak cilde uygulanmamalı ve her zaman bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir. Aşırı kullanım ciltte yağlılık ve tıkanmış gözeneklere yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri