Turunçgil, vanilya, sedir ağacı yağı, lavanta ve menekşe ev yapımı parfümlerde en çok tercih edilen esanslar arasında yer alıyor. Evde erkek parfümü için baharat esanslarını ya da biberiye ve sandal ağacı gibi keskin kokuları tercih edebilirsiniz.
100 ml suya 30 damlayı geçmeyecek ölçüde bir veya birkaç esans yağ ekliyorsunuz ve parfümünüz hazır. Her defasında iyice çalkalayıp öyle kullanın. Ve elbette, giysilerinize bulaşmamasına dikkat edin. Çıplak teninize sıkın ve 10-15 dakika sonra giyinin.
Bir parfüm veya kolonya oluşturmak için öncelikli olarak doğal bileşenlerin yağlarının çıkarılması gerekir. Uçucu yağ ekstraksiyonu birkaç yolla yapılabilir: solvent ekstraksiyonu, buhar damıtma, soğuk pres, veya maserasyon yoluyla elde edilebilir.
Su dolu bir kabın içine biraz karbonat ekleyin ve karıştırın. Üzerine birkaç damla lavanta yağı damlatın ve tekrar karıştırın. Karışımı bir şişeye koyup güzelce çalkalayın ve ev yapımı lavanta kokunuza merhaba deyin!
Ama yine de demek isterseniz aşağıdaki tarifte, alkol yerine aynı orada taşıyıcı yağlardan (carrier oils); üzüm çekirdeği yağı, jojoba yağı, badem yağı gibi yağları kullanabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Vücut spreyi formunda bir parfüm hazırlamak içinse su ve esans yağı kullanabilirsiniz. 100 ml su ve en fazla 30 damla esans yağıyla kalıcı bir koku elde edebilirsiniz. Su yerine çeşitli taşıyıcı yağlar da kullanabilirsiniz.
Parfüm Nereye Sıkılırsa Kalıcı Olur? Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Antiseptik özelliği bulunan lavanta uçucu yağını temizlik ürünlerine ekleyerek daha hijyenik bir ortam yaratabilir, ayrıca mekanda kalıcı ve hoş bir koku elde edebilirsiniz.
Lavanta esansiyel yağı, aroma terapide çok kullanılan esansiyel yağlardan biridir. Hoş bir kokuya sahip, güzel bir çiçekten çok daha fazlasıdır. Lavanta yağının cilde faydaları, uykusuzluk, baş ağrısı, saç sağlığı ve zihinsel sağlık gibi birçok alanda iyileştirici özellikleri uzun zamandır bilinmektedir.
Sakinleştirici özelliği olduğu ifade edilir. Hoş kokusu ile canlandırıcı aromasının zihinsel yorgunluğa iyi gelebileceği, dinginlik sağladığı bilinir. Ağrıları gidermeye yardımcı olabileceği dile getirilir. Lavanta yağı faydaları ile cilt sorunlarına da iyi gelir.
Fakat uçucu bir yağ olması sebebiyle bu ürünün cilde doğrudan temas ettirilmemesi gerekiyor. Lavanta yağını cilde kullanmak için öncesinde Hindistan cevizi yağı, badem yağı veya avokado yağı gibi sabit (taşıyıcı) bir yağ ile seyreltmek gerekiyor.
İlk olarak 1 litre su ve 2 çay kaşığı karbonatı bir tencereye alıp iyice karıştırmalısınız. Daha sonra oluşan karışımınıza istediğiniz aromada seçtiğiniz yağ veya yağlardan 15 ile 20 damla arasında eklemelisiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra oda kokunuz hazır hale gelir.
Tester parfümler
Parfümün has kokusunu anlayabilmek için sıktıktan sonra yaklaşık 30 dakika beklemek gerekir. Denediğiniz ve beğendiğiniz koku için satıcılardan tester parfüm temin edebilirsiniz. Seçtiğiniz kokunun tester şeklinde olması sizleri yanılgıya düşürmesin. Koku olarak aralarında bir fark olmayacaktır.
Üzerine bir iki damla lavanta yağı kullanın ve tamponu yerleştirin. Bunu ilişkiden yarım saat önce yapın. İlişkiye gireceğiniz zaman tamponu atın ve öyle ilişkiye girin” dedi. Ünlü Psikolog Ezmeci'nin bu tavsiyesi birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından yoğun tepki topladı.
Lavanta yağının hoş kokusu, sineklerin uzak durmasına yardımcı olabilir. Birkaç damla lavanta yağını suyla seyrelterek bir sprey oluşturabilir veya lavanta yağını aroma lambalarında kullanabilirsiniz.
Dişil enerjiyi artıran koku denilince lavanta listenin hemen başlarında yer alır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği ile bilinen lavantanın stresi azaltan ve duygusal dengesizliği düzenleyen etkisi yönüyle dişil enerjiyi artıran koku çeşitleri arasında yer aldığı bilinir.
Lavanta bitkisinden elde edilen bu yağın birçok önemli olumlu etkisi bulunmaktadır. Cilt bakımında sıklıkla tercih edilen bu yağ, cinsel gücü artırmada da oldukça etkilidir. Libido artırıcı etkisi ile öne çıkan bu yağ, cinsel ilişki öncesi hem kadının hem de erkeğin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
Lavanta esansiyel yağını kurutma aşamasında kurutma toplarına damlatarak çamaşırlarınıza doğal bir koku verebilirsiniz.
Antiinflamatuar, antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip olan lavanta yağı, sakinleştirici etki ile siniri ve migren kaynaklı baş ağrısını, artrit ve kas kramplarını giderebilir, cilde uygulandığında gözenekleri açar, iltihabı azaltır, sivilce oluşumunu önler, lavanta yağı ayrıca uyku kalitesini artırmak gibi ...
Toprak burcu için bir diğer vazgeçilmez koku, lavantadır. Lavantanın tatlı bitkisel kokusu, özellikle erkekler için etkili bir temel notadır. Boğalar, başaklar ve oğlaklar, limon otunun etkisini de severler.
Çeşitli cilt hastalıklarını tedavi eder
Akne, egzama, sedef, sivilce ve kırışıklıklar gibi çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde kullanılır. Antiseptik özelliğinden dolayı ciltteki bakteri ve mikroplara karşı etkilidir. Dudak çatlaklarını ve uçukları önlemeye yardımcı olur.
Özellikle sıcak yaz aylarında parfümünüzü taze tutmanın en iyi yolu buzdolabında saklamaktır. Güneş ışığı, radyatörlerden gelen ısı ve sıcaklık değişiklikleri parfümü zamanla yok edebilir, ancak serin, karanlık buzdolabında saklandığında yıllarca dayanabilir. TAZE NOTALARA SAHİP PARFÜMÜ SERİN TUTUN!
Parfümü uygulamadan önce vazelini, ince bir tabaka halinde, özellikle bileklere ve boyun bölgesine, yani nabız bölgelerine sürüyorsun. Daha sonra buraya parfümünü sıkıyorsun. Vazelin makyajdaki baz gibi parfümün kokusunu kilitleyerek kalıcılığını ve etkisini artırıyor. Ayrıca kokuyu taze tutuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri