Lavanta Yağının Saç Bakımında Kullanımı Lavanta yağı, sağlıklı ve temiz bir cilt görünümüne yardımcı olmanın yanı sıra evde saç bakım rutinlerinde bu mucizevi yağı dahil edilebilir. Kullandığınız şampuanın içine 2 ya da 3 damla lavanta yağı damlatarak saçınıza dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz.
Lavanta yağının kullanımı bir hayli pratiktir. Söz konusu yağı, saç uçlarına ve diplerine masaj yaparak yedirebilirsiniz. Düzenli olarak kullanılan lavanta suyu ve yağı ile değişimi kısa sürede görmeniz mümkündür. Burada önemli olan nokta, kullanım miktarıdır.
Sağlıklı saç derisinin oluşumuna yardımcı lavanta yağı faydaları ile daha parlak ve güçlü saç telleri oluşumu mümkün hale gelir. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde çeşitli nedenlerle oluşabilen iltihaplanmaları da önlemeye yardımcıdır. Saç derisini güçlendirerek kepek oluşumunun önüne geçer.
Lavanta dökülme ve kepeklenme konusunda kurtarıcı olabilir. Lavanta yağı genel anlamda; Saç dökülmesini ve saç kaybını önler, saçlara gerekli bakımı uygular, saç derisini nemlendirir, saç kırılmalarını onarır, saç kıranına karşı direnç gösterir.
Argan yağı, biberiye yağı, limon yağı, lavanta yağı, çörekotu yağı, hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağı şampuanın içine ekleyebileceğiniz yağlardır. Yağları doğrudan şampuan şişesine eklemek yerine her kullanımdan önce yeterli miktarda almanız daha iyi olur.
İlgili 23 soru bulundu
Çam terebentin yağını bir şişe şampuanın içerisine 25 damla kadar ekleyerek kullanabilirsiniz. Çam terebentin yağı saç köklerini besleyerek dökülmesini engeller ve yeni saç oluşumunu hızlandırır. Ayrıca saç köklerinin uyarılması sonucu saç uzaması da hızlanır.
Lavanta yağının birçok faydası bulunmakla birlikte haftada en fazla iki kez uygulanması önerilmektedir. Kullanım esnasında ise 10 -15 dakika masaj yaparak uygulanmakta sonrasında sabaha kadar saçta bekletilmektedir. Eğer içine başka yağlar karıştırılarak bir kür hazırlandıysa 30 dakika bekletilmesi yeterli olmaktadır.
Masaj: Lavanta yağının faydalarından yararlanmak için, birkaç damla lavanta yağını jojoba yağı ile seyreltin. Banyodan sonra saç derinize masaj yaparak karışımı uygulayın. 5-10 dakika beklettikten sonra saçınızı durulayın. Haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.
Lavanta Yağının Saça Faydaları
Saç derisinin nefes almasında yardımcı olduğu için kepek ve kaşıntıyı ortadan kaldırır. Saçlarda ısı işlemlerinden dolayı meydana gelen kırılmaları önler. Saç derisindeki kan dolaşımının artmasını sağlar. Bu da yeni saç çıkmasında yardımcı olur.
Lavanta kürü saç için yapıldığında hem saç dökülmesi sorunuyla savaşır hem de saç tellerinin güçlenmesine katkı sağlar. 1 tatlı kaşığı lavantayı, 2 bardak sıcak suyun içinde 5 dakika demleyin ve sonrasında bu suyu süzün. Süzülen suyu banyo öncesinde saçlarınıza sürün ve 30 dakika kadar bekleyin.
Kullandığınız şampuanın içine 2 ya da 3 damla lavanta yağı damlatarak saçınıza dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz. Karışımı saçınıza uyguladıktan sonra 4 ya da 5 dakika bekleterek saçınızı durulamanız yeterli olacaktır.
Fakat uçucu bir yağ olması sebebiyle bu ürünün cilde doğrudan temas ettirilmemesi gerekiyor. Lavanta yağını cilde kullanmak için öncesinde Hindistan cevizi yağı, badem yağı veya avokado yağı gibi sabit (taşıyıcı) bir yağ ile seyreltmek gerekiyor.
Lavantada bulunan linaool maddesi, sinir impulslerini yavaşlatma özelliğine sahiptir. Bu mekanizma, kaslardaki gerginliğin alınmasını (antispasm), ağrının algılanmasındaki yavaşlamayı ve sakinleşmeyi, rahatlamayı ve sakin bir uykunun gelmesini sağlar.
Lavanta Yağının Yüze Faydaları
Lavanta yağının cilde faydaları oldukça fazladır. Öncelikle, lavanta yağının cildi yatıştırma özelliği vardır, hassas ciltler için mükemmel bir seçenektir. Akne veya sivilce problemleriyle mücadele edenler için lavanta yağı, antibakteriyel özellikleri sayesinde yardımcı olabilir.
Çünkü lavanta suyunun saç rengi üzerindeki etkisi değişkendir. Sarı ve açık tonlardaki saç renklerini bir ton açtığı görülmüştür. Ancak doğal siyah ve siyah boyalı saçların rengini açma konusunda başarılı sonuçlar görülmemiştir.
Lavanta yağı, bebek ve çocukların cildine uygulanmadan önce kesinlikle farklı bir taşıyıcı yağ ile ya da su ile seyreltilerek kullanımı yapılmalıdır. Sıklıkla tercih edilen taşıyıcı yağlar ise hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağıdır.
- Saçınıza yumuşaklık kazandırırken hoş bir koku bırakır. - Saçlarda yağlanmaya bağlı dökülmede önerilmektedir. - Lavanta bitkisi, sedatif ve antiseptik özellikleridir. - Organik Lavanta Şampuanı, saç yıpranması problemlerine karşı saçı güçlendirmekte ve dolgunluk sağlamaktadır.
Lavanta bitkisinden elde edilen bu yağın birçok önemli olumlu etkisi bulunmaktadır. Cilt bakımında sıklıkla tercih edilen bu yağ, cinsel gücü artırmada da oldukça etkilidir. Libido artırıcı etkisi ile öne çıkan bu yağ, cinsel ilişki öncesi hem kadının hem de erkeğin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
Lavanta yağı saç diplerindeki bitleri, sirkeleri ve bit yumurtalarını yok etmeye yardımcı olur. Saçtaki yağlanmayı azaltır, kepeği önler.
Telogen Effluvium: Avuç avuç saçım dökülüyor denildiğinde akla gelen hastalıktır. 100 saç telinin tutularak çekilmesi sonucunda avuçta 5 ve üzeri saç telinin kalması başlıca bulgusudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri