Bir antimikrobiyal olarak lavanta sadece bakterileri yok etmeye yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda belirli mantar türlerine karşıda etkilidir. Temizlik yaparken veya çamaşır yıkarken birkaç damla lavanta yağı kullanmak bakterilere ve mantarlara karşı etkilidir.
Lavanta yağı kullanımı antimikrobiyal özelliği ile yalnızca bakterileri yok etmekle kalmaz, ayrıca bazı mantar çeşitlerine karşı da etkilidir.
Akne, yara izi, egzama, sedef ve kuru ciltler için onarıcıdır. Böcek ısırmaları, yanık ve kesikler için iyileştiricidir. Uyku kalitesini artırmaya yardım eder. Baş ağrısı, artrit, kramplar, kas ve eklem ağrılarını yatıştırır.
İngiliz lavantası, Portekiz lavantası ve lavandin uçucu yağları farklı kaşıntı türlerinde kullanılabilir. Hepsi, Provence'i anımsatan tipik bir kokunun yanı sıra cildi yatıştırır, iyileştirir ve yeniler. Nane ve yabani nane uçucu yağları, kaşıntıyı yatıştırmada faydalıdır.
Antiseptik ve Yara Bakımı: Lavanta yağı, kesikler, yanıklar ve küçük yaraların tedavisine yardımcı olabilir. Antiseptik özellikleri sayesinde enfeksiyon riskini azaltabilir. Saç Bakımı: Lavanta yağı saç sağlığını destekler.
İlgili 33 soru bulundu
4) Enfeksiyon Oluşumunu Önler
Antiseptik ve antibakteriyel olan lavanta kürü, idrar yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıklarda enfeksiyon yok edici özelliğini konuşturacaktır.
Lavanta yağı, direkt olarak cilde uygulanmamalı ve her zaman bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir. Aşırı kullanım ciltte yağlılık ve tıkanmış gözeneklere yol açabilir.
Lavantada bulunan linaool maddesi, sinir impulslerini yavaşlatma özelliğine sahiptir. Bu mekanizma, kaslardaki gerginliğin alınmasını (antispasm), ağrının algılanmasındaki yavaşlamayı ve sakinleşmeyi, rahatlamayı ve sakin bir uykunun gelmesini sağlar.
Bir bardak suya damlatacağınız 2-3 damla lavanta yağı damlatarak içeceğiniz 1 bardak su, mide ve safra suyu üretimini artırarak; hazımsızlık, ishal, kolit ve mide ağrısı gibi sindirim sistemi sorunlarını iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca bağırsaklarınızı daha iyi çalıştırma konusunda uyarıcı etki yapacaktır.
Bu yağ ile ilgili lavanta yağı cinsel ilişkide kullanılır mı konusu çok sık gündeme gelmektedir. Lavanta yağı cinsel yaşamda da kullanılan ve oldukça yararlı olan bir yağ türüdür. Bu yağdan hem kadınlar hem de erkekler faydalanabilir.
Birkaç damla lavanta yağı, nemlendirici veya losyonla karıştırılarak cilde uygulanabilir, ancak, cilde uygularken göz ve ağız çevresinden kaçınmak önemlidir. Banyo: Lavanta yağını sıcak bir banyoya ekleyerek rahatlatıcı bir banyo yapabilirsiniz. Bu, stresi azaltmaya ve uyku düzeninizi düzeltmeye yardımcı olabilir.
Lavanta yağının saça herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi lavanta yağının kullanımında da dikkat edilmelidir. Lavanta yağı ile saç bakımı haftada en fazla iki kez yapılmalıdır.
Çay ağacı yağı içeren vajinal fitillerin, vajinal mantar enfeksiyonlarını tedavi ettiği gösterilmiştir. Bazı kadınlar sulandırılmış çay ağacı yağı ile ıslatılmış tamponu vajinaya yerleştirip bir gece geçirdiklerinde enfeksiyonlarının geçtiğini belirtmişlerdir.
Daha önce cinsel birliktelik yaşamamış ise vajinal mantar hapı olarak adlandırılan ağızdan alınan ilaç tedavisi kullanmak gerekir. Tedaviye destek olarak vajinal mantar kremleri kullanılır. Ayrıca vajinal mantar doğal ve bitkisel tedavi seçenekleri de tedaviye destek olarak kullanılabilir.
Vajinal Mantar Nasıl Tedavi Edilir? Kısa süreli vajinal mantar tedavisi için, doktorun tavsiyesine göre üç ila yedi gün boyunca antifungal bir ilaç almak genellikle bir mantar enfeksiyonunu temizler. Antifungal ilaçlar kremler, merhemler, tabletler ve fitiller olarak mevcuttur.
Lavanta yağı, sizi serbest radikallerden korumaya yardımcı olan antioksidanlarla doludur. Kırışıklıklar için lavanta yağı kullanmak için, Hindistan cevizi yağı ile birlikte birkaç damla uçucu yağ kullanın. Karışım günde bir veya iki kez nemlendirici olarak kullanılabilir.
Lavanta Yağı cilde topikal olarak uygulanabilir, bu da ona iki ana kullanım sağlar: aromaterapi maddesi olarak ve ağrı kesici olarak. Yağ dahili olarak kullanılabilir (solunarak veya yutularak) ancak bu, belirli sağlık sorunları olan veya belirli ilaçları kullanan kişiler için önerilmez.
Saf Ve Doğal Olduğu İçin Sentetik Lavanta Yağı Gibi Kumaş Üzerinde İz Bırakmaz. Evinizin Zemin Temizliğinde Su İçerisine Lavanta Yağı Damlatarak Hoş lu Bir Dez Sağlayabilirsiniz.
Dişil enerjiyi artıran koku denilince lavanta listenin hemen başlarında yer alır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği ile bilinen lavantanın stresi azaltan ve duygusal dengesizliği düzenleyen etkisi yönüyle dişil enerjiyi artıran koku çeşitleri arasında yer aldığı bilinir.
Mantar, iltihap ve enfeksiyon önleyici özelliği bulunan lavanta yağı düzenli kullanımda cildin rahatlamasını sağlar. Antibakteriyel içerikli bir yağ olduğu için sivilcelerin iyileşme sürecini hızlandırır, lekeleri yok eder ve yeni sivilcelerin meydana gelmesini engelleyicidir.
Banyo: Lavanta uçucu yağını banyo yaparken kullanmak da mümkün. Sıcak banyo suyuna birkaç damla lavanta uçucu yağı eklemek sakinleştirici ve rahatlatıcı bir banyo deneyimi yaşamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca bu şekilde vücudunuzun uzun süre hoş bir şekilde kokmasını da sağlayabilirsiniz.
Lavantanın rahatlatıcı etkisi ile cildi sakinleştirir ve tüy dökülmesini azaltır. İçeriğindeki lavanta yağı sayesinde kene, pire gibi zararlıları uzaklaştırır. Tüylerin kolay taranmasını sağlarken canlılık ve parlaklık katar.
Lavanta yağını pamuğa sıkarak cildinizi derinlemesine temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda lavanta yağı, pek çok egzama, sivilce, yanık, yara, kesik, siyah nokta gibi cilt sorunlarının tedavi edilmesinde etkilidir. Lavanta yağı, saçların daha sağlıklı, parlak ve bakımlı görünmesine de yardımcı olur.
Lavanta Uçucu Yağı nerelerde kullanılır? Kullanım alanı oldukça yaygındır. Günümüzde, kozmetik ürünlerinde, temizlik ürünlerinde, şampuanlarda, masaj yağlarında, cilt ve tırnak kremlerinde çokça kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri