Lavanta yağının rahatlatıcı etkisi nedeniyle, gece yatmadan önce yüz bakım rutininize dahil etmek idealdir. Bu, cildin gece boyunca yenilenmesine yardımcı olur. Yüze uygularken, birkaç damla seyreltilmiş lavanta yağı yeterlidir. Fazla kullanım, ciltte yağlılık veya tahrişe neden olabilir.
Lavanta yağının en yaygın olarak kullanılan şekli ise uyku kalitesini artırmak için yastığa ya da yatağa damlatılmasıdır. Böylelikle derin uykuya geçmek kolaylaşır ve uyku kalitesi artar. Saç bakımında kullanırken ise şampuan ya da saç kremlerin içerisinde birkaç damla damlatmak yeterli olacaktır.
Lavanta Yağının Saç Bakımında Kullanımı
Kullandığınız şampuanın içine 2 ya da 3 damla lavanta yağı damlatarak saçınıza dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz. Karışımı saçınıza uyguladıktan sonra 4 ya da 5 dakika bekleterek saçınızı durulamanız yeterli olacaktır.
Lavanta Yağının Saç Bakımında Kullanılması
Saça uygulandıktan sonra 4-5 dakika bekletilerek saç durulanabilir. Saç derisini güçlendirmek için masaj yağı olarak da kullanabilirsiniz. Argan yağı, Hindistan cevizi yağı, badem yağı içerisine birkaç damla lavanta yağı damlatılarak saç derisine masaj olarak uygulanabilir.
Lavanta yağı cilde faydaları için de farklı yöntemlerle kullanılabilir. Birkaç damla yağı cildinize doğrudan uygulayabileceğiniz gibi bir miktar su ile karıştırıp tonik olarak da kullanabilirsiniz. Bu sayede, sivilceler, siyah noktalar ve diğer cilt sorunlarının azalmasına yardımcı olabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Günlük Cilt Bakımı Rutinine Dahil Etme: Seyreltilmiş lavanta yağını günlük cilt bakımı rutininize dahil edebilirsiniz. Özellikle akşamları temizlenmiş cilde uygulamak, cildin yenilenmesine yardımcı olabilir. Güneşten Korunma: Lavanta yağı güneş ışınlarına karşı koruma sağlamaz.
Lavanta yağı, ciltteki yara izlerini ve lekeleri hafifletme yeteneği ile de bilinir. Yara iyileşmesini hızlandırabilir ve cilt rengini dengeleyebilir, ancak, lavanta yağını cilde uygularken her zaman dikkatli olunmalı ve cilt tipinize uygun şekilde seyreltilmiş olarak kullanılmalıdır.
Özellikle sivilce, akne ve cilt tahrişleriyle başa çıkmak için faydalı olabilir. Ancak, cilde doğrudan uygulamadan önce taşıyıcı yağla seyreltin. Saç Bakımı: Şampuan veya saç bakım ürünlerine birkaç damla lavanta yağı ekleyerek saç sağlığını destekleyebilirsiniz.
Yüzdeki cilt lekelerine karşı lavanta yağı kullanımı: Lavanta yağını ciltteki lekeler üzerine uygulamadan önce, her 1 ml lavanta yağı için 10 ml taşıyıcı yağ ile seyreltin. Seyreltilmiş lavanta yağını doğrudan lekeli bölgelere nazikçe uygulayın. Günde bir kez, tercihen yatmadan önce düzenli olarak kullanın.
Lavanta yağının birçok faydası bulunmakla birlikte haftada en fazla iki kez uygulanması önerilmektedir.
Lavanta yağı: Lavanta yağı, antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olabilir. Bazı lavanta yağını bir taşıyıcı yağla karıştırarak vajinaya uygulayabilirsiniz. Doğal Tedavi Yöntemi Nasıl Uygulanır? Yoğurt Pamuklu çubuk yardımıyla doğal yoğurdu vajinaya uygulayabilirsiniz.
Akne, egzama, sedef, sivilce ve kırışıklıklar gibi çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde kullanılır. Antiseptik özelliğinden dolayı ciltteki bakteri ve mikroplara karşı etkilidir. Dudak çatlaklarını ve uçukları önlemeye yardımcı olur.
Lavantanın çiçek , yaprak ve gövdesinden damıtılarak alınan lavanta yağı tıpta halen kullanılır. Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteği kamçılar. Uykusuzluğa iyi gelir. Sinirleri yatıştırır.
Lavanta yağı saç derinizi nemlendirip besleyerek saçın hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayabilmektedir. Saç sağlığını koruyan lavanta yağı ile daha gür ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz. Lavanta yağı sağlık açısından destekleyici bir bitkisel yağ olup tek başına tedavi amaçlı kullanılmamalıdır.
Cildi Hastalıklara ve Tahrişlere Karşı Korur
Lavanta yağının faydaları arasında antimikrobiyal ve antibakteriyel özellikler de yer alır. Bu nedenle lavanta yağı cilde pek çok fayda sağlayarak ciltte ortaya çıkabilen sedef hastalığı, sivilce ve alerji gibi pek çok cilt rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılabilir.
Lavanta Yağı: Lavanta yağı tüylerin uzama hızını yavaşlatma ve tüyleri inceltme özelliğiyle öne çıkar. Bazal bir yağ ile karıştırılarak uygulanabilir. Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağı antiseptiktir.
Yüzdeki tüyleri almak için lavanta yağı ve çay ağacı yağı kullanabileceğinizi söyleyebiliriz, ancak sonuçların görülmesi birkaç hafta sürebilir. Hücre yenilenmesini artırabilecek ve cildinizin parlamasını sağlayabilecek birçok vitamin ve besin içerir.
Lavanta yağı, sizi serbest radikallerden korumaya yardımcı olan antioksidanlarla doludur. Kırışıklıklar için lavanta yağı kullanmak için, Hindistan cevizi yağı ile birlikte birkaç damla uçucu yağ kullanın. Karışım günde bir veya iki kez nemlendirici olarak kullanılabilir.
Hassas veya tahriş olmuş ciltlerde bu etkileri daha belirgindir. Antiseptik özellikler taşıyan lavanta yağı, ciltteki bakteri, virüs ve mantarların büyümesini engeller. Bu özelliği sivilce, akne ve yara gibi cilt sorunlarının tedavisinde oldukça etkilidir.
Tüm doğal yağlarda olduğu gibi lavanta yağını direkt yüze sürmek, yanma, batma, kaşıntı ve kızarıklık gibi alejik reaksiyonlara neden olabilir. Böyle bir durumda mutlaka bir doktora danışmanı öneririz. Ayrıca lavanta yağı yoğun kokulu bir yağ olduğu için alerjik astımı olan kişilerin kullanımına uygun olmayabilir.
Koyu cilt rengini anında açıyor !
Fakat lavanta yağının aslında cilt üzerinde birçok faydasıvardır. Sivilceleri azaltma, cildi aydınlatmaya yardımcı olma ve cildi koruma ve birçok özelliğe daha sahip olan bu yağ güzellik uygulamalarında sık sık kullanılıyor.
Lavanta yağı, kıl köklerini beslemeye ve saç sağlığını desteklemeye yardımcı olabilir. Lavanta yağı, saç derisini rahatlatıcı ve temizleyici özelliklere sahiptir. Bu, saç köklerinin sağlıklı bir çevrede büyümesine yardımcı olabilir.
Kullanım amacına göre değişmekle birlikte lavanta yağı argan, hindistan cevizi veya diğer çeşitli yağlar ile karıştırılarak uygulanabilir. Genel olarak kullanım seyreltme işlemi sonrasında yağ karışımının parmak veya pamuk pedler yardımıyla cilde uygulanması şeklindedir.
Lavanta yağı antioksidan bakımından zengindir ve cildi UV ışınlarına karşı korur. Dolayısıyla cilt hem güneşin zararlı etkilerinden korunur hem de böylece ciltte kırışıklıkların ve derin çizgilerin oluşumu engellenmiş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri