Lavanta yağı kullanımında özellikle hassas cilde sahip kişileri alerjik reaksiyona karşı dikkatli olmaları gerekir. Tahriş ve döküntü durumunda kullanımı durdurulmalıdır. Fazla kullanımı durumunda ciltte iltihap, ateş, baş ağrısı gibi semptomlar görülebilir.
Lavanta yağının içeriğimde bulunan beta-karyofilen, ciltte meydana gelen yaralar üzerinde iyileştiricidir. Ciltte oluşan yaraların iyileşmesi için pamuğa birkaç damla lavanta yağı damlatarak cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Lavanta yağı, böcek ısırıklarını önlemeye ve yatıştırmaya yardımcı olur.
Lavanta yağı, direkt olarak cilde uygulanmamalı ve her zaman bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir. Aşırı kullanım ciltte yağlılık ve tıkanmış gözeneklere yol açabilir.
Bu yağın cinsellikte kullanımı genel olarak şu şekildedir: Bu yağ özellikle vücudun boyun, göğüs, kulak arkası ve göğüs bölgesi, karın veya kasık iç kısımlarına sürülmelidir.
İlgili 33 soru bulundu
Lavantanın çiçek , yaprak ve gövdesinden damıtılarak alınan lavanta yağı tıpta halen kullanılır. Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteği kamçılar. Uykusuzluğa iyi gelir. Sinirleri yatıştırır.
Yastığınıza bir damla damlatabilir veya uyurken yastığınızın yanına koyduğunuz bir pamuğa birkaç damla damlatabilirsiniz. Ayrıca rahatlamanıza ve uykuya dalmanıza yardımcı olması için yatmadan yaklaşık 30 dakika önce yatak odanıza lavanta yağını dağıtabilirsiniz.
Dişil enerjiyi artıran koku denilince lavanta listenin hemen başlarında yer alır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği ile bilinen lavantanın stresi azaltan ve duygusal dengesizliği düzenleyen etkisi yönüyle dişil enerjiyi artıran koku çeşitleri arasında yer aldığı bilinir.
Lavantada bulunan linaool maddesi, sinir impulslerini yavaşlatma özelliğine sahiptir. Bu mekanizma, kaslardaki gerginliğin alınmasını (antispasm), ağrının algılanmasındaki yavaşlamayı ve sakinleşmeyi, rahatlamayı ve sakin bir uykunun gelmesini sağlar.
Lavanta yağı en çok buhurdanlık veya elektrikli difüzöre eklenerek kullanılıyor. Yayılan lavanta kokusu, sakinleştirici ve huzurlu bir atmosfer yaratmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda nefesi rahatlatmaya da katkıda bulunuyor. Bunun yanı sıra lavanta yağı cilt üzerinde de kullanılabiliyor.
Afrodizyak etkisi olan ve hoş kokan lavanta yağı, boyun bölgesine sürüldüğünde dişil enerjinin artmasına yardımcı olur. Maskülen kıyafetler yerine daha zarif ve pileli kıyafetler giymek, özellikle sarı, turuncu, kırmızı renklerini tercih etmek etkili olacaktır.
Lavanta yağı çeşitli cilt problemleri için kullanılan esansiyel bir yağdır ve koltuk altı kokularının giderilmesinde de çok faydalıdır. Koltuk altlarınıza birkaç damla lavanta yağı sürmeniz yeterli.
Banyo: Lavanta uçucu yağını banyo yaparken kullanmak da mümkün. Sıcak banyo suyuna birkaç damla lavanta uçucu yağı eklemek sakinleştirici ve rahatlatıcı bir banyo deneyimi yaşamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca bu şekilde vücudunuzun uzun süre hoş bir şekilde kokmasını da sağlayabilirsiniz.
Doğrudan cilde uygulama: Lavanta yağı, doğrudan cilde uygulanabilir. Ancak, yağı mutlaka bir taşıyıcı yağ ile seyreltmelisiniz. Aksi takdirde cilt tahrişi ve hassasiyet oluşabilir. Saç bakımı için kullanım: Lavanta yağı, şampuan, saç kremi ve diğer saç bakım ürünlerine eklenerek kullanılabilir.
Lavantanın rahatlatıcı etkisi ile cildi sakinleştirir ve tüy dökülmesini azaltır. İçeriğindeki lavanta yağı sayesinde kene, pire gibi zararlıları uzaklaştırır. Tüylerin kolay taranmasını sağlarken canlılık ve parlaklık katar.
Bir bardak suya damlatacağınız 2-3 damla lavanta yağı damlatarak içeceğiniz 1 bardak su, mide ve safra suyu üretimini artırarak; hazımsızlık, ishal, kolit ve mide ağrısı gibi sindirim sistemi sorunlarını iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca bağırsaklarınızı daha iyi çalıştırma konusunda uyarıcı etki yapacaktır.
Lavanta yağının saça herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi lavanta yağının kullanımında da dikkat edilmelidir. Lavanta yağı ile saç bakımı haftada en fazla iki kez yapılmalıdır.
Lavanta kürü karaciğer yağlanması gibi ciddi problemlerde ilaçlardan sonra etkili olan bitkisel bir yöntemdir. Karaciğer yağlanması yaşayan kişiler, doktor kontrolünden sonra dilerse bitkisel tedavi olarak başlayabilir. Karaciğerde meydana gelen Hepatit B lavanta kürü ile kısa sürede temizlenebilir.
Lavanta Yağı cilde topikal olarak uygulanabilir, bu da ona iki ana kullanım sağlar: aromaterapi maddesi olarak ve ağrı kesici olarak. Yağ dahili olarak kullanılabilir (solunarak veya yutularak) ancak bu, belirli sağlık sorunları olan veya belirli ilaçları kullanan kişiler için önerilmez.
Kullanım Talimatları: Ürünü, roll-on aplikatörü sayesinde istediğiniz bölgelere kolayca uygulayabilirsiniz. Özellikle bilek içi, şakaklar veya boyun gibi nabız noktalarına hafif masaj yaparak uygulama, gün boyu sizi rahatlatan ve enerji veren bir his bırakabilir.
Afrodizyak Masaj Yağı
Kolaylıkla hazırlayabilen bu yağın uyarıcı etkisi oldukça yüksektir ve güzel kokusu çok etkileyicidir. Malzemeleri; 100 cc badem yağı, avakado yağı veya susam yağı, her birinden 6 damla olmak üzere gül, lavanta ve kişniş otu yağı ve yarım vanilya çubuğudur.
%100 Doğal Yağ İçeriklidir Dişil enerjinizi arttırıcı yağlar barındırır Gül - Lavanata- Ylang Ylang Yağları Roll-on şeklinde bileklere boyun bölgesine vs rahatça sürülerek kullanılabilir 5 ml şeklindedir Hafif güzel bir kalıcı kokusu vardır İçerisindeki doğal yağlar cildi nemlendirir ve besler Afrodizyak esansı olan ...
Lavanta yağı kullanımı antimikrobiyal özelliği ile yalnızca bakterileri yok etmekle kalmaz, ayrıca bazı mantar çeşitlerine karşı da etkilidir. Temizlik ya da çamaşır yıkama sırasında birkaç damla yağından kullanmak, bakteri ve mantarlara karşı etkilidir.
Bu noktada “Ylang ylang yağı cinsellikte nasıl kullanılır?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Sabit bir yağ ile seyreltilmiş ylang ylang yağını partnerinize masaj yoluyla uygulayabilirsiniz. Böylece partnerinizle aranızdaki bağı hem dokunsal hem duyusal açıdan güçlendirebilirsiniz.
Yağ hâlindeki lavantanın saça faydaları arasında kökleri beslemek ve saç uzamasını hızlandırmak bulunur. Lavanta yağı ile saç bakımı yapıldıktan sonra kökler iyice beslenir ve uzama hızlanır. Kökleri beslenen saçta dökülme de azalır. Güçlü kökler, saç dökülmesine karşı bir numaralı önlemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri