Kontrol seansının amacı, bu kıllara yeniden işlem yapmaktır. Kontrol seansına giderken bu kıllar jiletle alınmamalıdır. Aksi halde halde kalan kılları görmek mümkün olmaz. Eğer atlanmış kıllar varsa, bunlar merkezde uygulamayı yapan kişi tarafından o anda jiletle alınır.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Merhaba, lazer epilasyon seansları arasında jilet kullanmamanız gerekir. Jilet sadece Buz Lazer epilasyondan bir gün önce bölgeyi tüylerden temizlemek amacıyla kullanılmalıdır. Özel bir gün, davet gibi durumlarda seans aralarında 1 kereye mahsus olmak üzere jilet kullanılabilir, ancak bu sürekli hale gelmemelidir.
Lazer epilasyon seans aralarında, tüyler yeterince uzadıktan sonra jilet yapmanın bir sakıncası yoktur. Tıraş makinesiyle de tüyler kısaltılabilir. Tüy köklerini uyarabilecek cımbız, ağda vb. işlemlerden süreç boyunca kaçınmak gerekir.
Teşekkürler. Lazer epilasyon seansları arasında çıkan kıllar ağda ve cımbız gibi kılı kökünden koparacak yöntemlerden ziyade jilet veya tüy dökücü kremlerle alınmalıdır. Cımbızla kıl alındığında köküyle birlikte alınacağından, bir sonraki seansta lazer ışını kıl kökünü hedefleyemez ve kıl kökünü tahrip edemez.
İlgili 37 soru bulundu
Lazer epilasyondan sonra hassas ciltlerde tahriş olasılığı daha fazladır. Kese cilt tahrişini arttırabilir. Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır.
Bu noktada da cevabımız evet olmaktadır. Lazer epilasyon sonrası tüyleriniz uzadığında jilet kullanmanızda hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Ayrıca seanslar arasında da tıraş olmanız gerekmektedir. En iyi sonuçlara ulaşmak için lazer epilasyon tedavisine gelmeden 24 saat önce tıraş olmanız gerekmektedir.
kac gün önceden yapmalıyım? Evet, jilet ya da makine kullanabilirsiniz. Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir.
Lazer epilasyon seansından önce kıllara kesinlikle kökünden alınması önemlidir. Özellikle seans gününden bir gün önce kıllara evde ıslak jilet ile müdahale edilerek uygulama için uygun kısalığa getirilmesi gereklidir.
Lazer epilasyon seansları bittikten sonra kalan tüyler nasıl alınır? Tedavi tamamlandıktan sonra çıkan tüyler kıl kökünü aktive ettirmeyecek kısaltıcı ve tüy dökücü krem gibi yöntemler ile alınmalıdır.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Kontrol seansının amacı, bu kıllara yeniden işlem yapmaktır. Kontrol seansına giderken bu kıllar jiletle alınmamalıdır. Aksi halde halde kalan kılları görmek mümkün olmaz. Eğer atlanmış kıllar varsa, bunlar merkezde uygulamayı yapan kişi tarafından o anda jiletle alınır.
Bayanlarda Tam Bacak ,Kol ve Tüm Genital Bölgelerinde , Erkeklerde Omuz Sırt ve Göğüs bölgelerinde ücretsiz kontrol seansı vardır. Seansdan sonraki 15. gün ve 20. gün arası ücretsiz kontrol seansınıza mutlaka geliniz. Bu kontrollerde dökülmeyen alanlara tekrar atış yapılır.
Kontrol seansları geleneksel lazer epilasyon işlemlerinde gerek duyulabilen ekstra bir uygulamadır. Geleneksel lazer epilasyon yöntemleri ile uygulanan seanslar sırasında atlanmış kıl kökleri olabilir bu kıl köklerinin tesbiti için kontrol seansları gerçekleşmektedir. Fakat Buz Lazer için kontrol seansına gerek yoktur.
Gelmeden önce ise tüylerinizi kesinlikle ağda, cımbız gibi yöntemlerden uzak tutulmalı, jilet yardımıyla kısaltma yapmalısınız. Cildinizi her seans öncesi jilet yardımıyla kıl ve tüylerden temizlemelisiniz. Tüylerinizi genel itibari ile 1-2 mm olacak şekilde kısaltabilirsiniz.
Lazerde kontrol seansında gözden kaçan yerlere lazer uyguluyoruz. Bazen çok geniş alanlarda küçük bölgeler gözden kaçar. Bu nedenle bu bölgelere 15 gün içinde lazer uygularız. Böyle bir alan kalmamışsa kontrol seansı gerekmeyecektir.
Lazer epilasyon uygulaması gerçekleştirilirken her lazer atışı belli bir alan üzerinde etkili olur. Uygulama gerçekleştirilen vücudun büyük bölgelerinde atlanan tüyler olabilmektedir.Kontrol seansları uygulama esnasında lazer ışınlarının hedef almadığı yani atlanmış olan kıl köklerini tespiti için gerçekleştirilir.
Merhabalar, lazer epilasyon seansları arasında çıkan kıllar kesinlikle ağda ve cımbız gibi kılı kökünden koparacak yöntemlerle alınmamalıdır.
Eğer lazer işleminden sonra kıllar dökülmediyse kese ya da peeling yapabilirsiniz. Bu işlemler, uygulamanın yapıldığı bölgedeki ölü derileri temizlemektedir. Kıl dökülmesini hızlandırmak için ölü derilerin temizlenmesi gerekmektedir.
Lazer epilasyon 1. seans sonrası dökülme yaşansa da çoğu kişide dökülen kılların büyük kısmı yeniden çıkacaktır. Söz konusu uygulamanın ilk seansından sonra kılların dökülme ve azalması başlar.
Genel olarak, en iyi sonuçları almak için yaklaşık 4 ila 6 seansa ihtiyacınız olacaktır.
Bu sebepten bölgesine göre lazer epilasyon 6-8 veya daha fazla seans sürmektedir. Bu sebepler ile genellikle alt bacak, koltuk altı ve genital bölgeler 4-8 seans sürerken, sırt, kol ve yüz bölgelerine uygulanacak seans sayısı 6-8 seans ve hatta bazen daha fazla seans gerektirebilir.
Lazer epilasyonun kalıcılığı süreklidir. Yani kıl köklerini geri dönüşümsüz yok eder. Bu nedenle etkisi ömür boyu sürer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri