Prensibi, kıl kökündeki renk maddelerinin lazer ışığını emerek, ısıya dönüştürmesi ve bu enerjinin kıl kökünü tahrip etmesidir. Burada önemli olan sadece kıl kökünün patlaması değildir. Çünkü eğer kıl kökünü doğuran tabaka yok olmamışsa, yeniden kıl kökü teşekkül edebilir.
Lazer epilasyon esnasında kılların geneli yanıp buharlaşmaktadır. Böylece kılların çoğu giderilmektedir. Ancak epilasyon sonrasında kıllar, kendiliğinden dökülmeye başlayacağı için kişinin kılları koparmaması veya yolmaması gerekmektedir.
Merhabalar,lazer epilasyon büyüme evresindeki kıllarda etkili olur. Vücuttaki tüm kıllar aynı evrede olamayacağından büyüme evresi dışındaki kıllar yeniden büyür. Seanslar arttıkça tüm kıllar etkilenmeye başlar ve kılların ortalama %80-90'u bir daha çıkmaz.
Kıl köklerine yapılan lazer atışları, kökleri tahrip eder, kıllar uzama döngüsüne girdiği zaman dökülür. Dökülmeden sonraki süreçte tekrar uzayan ve henüz dökülmemiş kılların jiletle alınması ya da tıraş makinesi ile kısaltılması gerekecektir.
KIL KÖKÜ İLTİHABI ve FOLLİKÜLİT
Bu yan etki hastada bulunan LİPODEM, LENFÖDEM, VARİS, SELÜLİT ve DVT gibi deri ve deri altı kan dolaşım sisteminin bozulmasına bağlı hastalıklarda yapılan lazer epilasyonun en TEHLİKELİ yan etkisidir.
İlgili 23 soru bulundu
Kıl kökü iltihabı (Folikülit) genellikle tıbbi tedavi olmaksızın geçer. Sıcak kompresler ve kaşıntı önleyici kremler gibi kişisel bakım önlemleri, belirti ve semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.
Uzun süreli antibiyotik kullanımı, bazı kimyasallar, fiziksel yaralanmalar ve tahrişe neden olan cilt uygulamaları da kıl köklerinin iltihabına yol açabilir. Kıl batması, kıl dönmesi ve tıraş gibi nedenler bağlı cilt tahrişi sonucunda kıl kökünde enfeksiyon oluşabilir.
Hayır, uzamaz fakat kökler saç derisinin diğer bölgelerinde göre oldukça sık kök yapısına sahip olan ense bölgesindeki donör bölgeden alındığı için saçların seyrelmesi göze batmayacaktır.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Lazer epilasyondan sonra hassas ciltlerde tahriş olasılığı daha fazladır. Kese cilt tahrişini arttırabilir. Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır.
Merhabalar, lazer epilasyonun etkili ve kalıcı olabilmesi için mümkün olduğunca seanslara ara vermemek gerekir. Yaptırılan lazer epilasyon seansları ile kılların bir bölümünde kalıcı azalma sağlanmışsa, seanslara ara vermek bu kıllarda olumsuz bir etki yaratmaz. Yani bu kıllar yeniden çıkmaz.
Sonuç olarak etkili bir lazer epilasyondan sonra kıllar tekrar çıkmaz. Buz Lazer gibi güvenli cihazlarla sonuçlar kalıcıdır.
Kıl yapısına göre tamamen sonuç almak için bazen 6 seans yeterli olurken bazen de 8-10 seans gerekebilir. Kıl yapısı kadar, kılın bulunduğu bölge ve cilt rengi de seans sayısını belirleyen faktörler arasındadır. Buz Lazer FDA onayına sahip etkili bir sistemdir.
Merhabalar, lazer epilasyon seansından ortalama 2-3 hafta sonra uzayan kıllar dökülecektir. Bu nedenle henüz dökülme olmadan jilet yapmamanız gerekir.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Kıl kökleri lazer ışınlarıyla tamamen yakıldığı için kılların tekrar uzaması mümkün değildir.
İlerleyen seanslarda tüm kıl kökleri artık kıl üretemeyecek seviyeye gelir ve bu alanlarda bir daha kıl çıkmaz. Buz Lazer epilasyonun etki mekanizması da bu şekildedir. Dolayısıyla Buz Lazer kılları uyutmaz, kıl köklerini kalıcı olarak tahrip eder ve etkili bir lazer epilasyon sağlar.
Telajen Evre
Artık kılın uzaması durmuştur, kıl kökten ayrılmıştır. Bu evre dinlenme fazı olarak adlandırılır. Ortalama 2-3 ay sürer. Kılın kendiliğinden dökülmesi bu evrede gerçekleşir.
Lazer epilasyon seanslarınızı yüzme antremanlarından sonra almanızı öneririz. İlk 24 saat su ile temastan kaçınmak olıuşabilecek cilt tahrişlerini önlemek açısından önemlidir.
Kısacası kılların uzun olması lazer enerjisinin köke ulaşmasını engelleyip etkisini azaltabilir. Bu nedenle Alexandrite- Ndyag lazerler uygulaması öncesi kılların boyu aynı seviyede 1-2 mm olması gerekir. Diot lazerde ise kılın cilt ile aynı seviyede olması gerekir.
Lazer lipoliz yöntemi bölgesel olarak zayıflamak için günümüzde oldukça tavsiye edilen ve oldukça büyük sonuçlar veren bir uygulama olmuştur. Uygulanan bu yöntem ile lazer ışınları bölgedeki yağların patlaması sağlanır. Böylelikle bölgedeki istenmeyen yağlar ortadan kaldırılmış olur.
Çok ince ve çok açık renkli tüyler (beyaz, gri ve kızıl) prensip olarak lazer epilasyon tedavisine yanıt vermezler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri