Lazer epilasyon kıl kökünü tahrip eder ve o kök bir daha kıl üretemez. Merhabalar, lazer epilasyon seansına 8 gün kala jilet yapılmaz. Lazer epilasyon yaptırdığınız yönteme göre size önerilen süreden önce jilet yapılmamalıdır. Buz Lazer epilasyondan 1 gün önce jilet yapılması gerekir.
Lazer epilasyon işleminden sonra kıllar, uygulanan lazer tipine göre 7-15 gün içinde dökülebilir. Bu sürede kılların etkilenmediğini düşünmeyiniz. Zayıflayan kıllar kişiden kişiye değişmekle beraber bu sürelerde veya daha önce dökülecektir.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon işlem öncesinde mutlaka uygulama bölgesinin 1 hafta süre ile güneşten uzak kalması gerekmektedir. Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Jilet işlemi bazı lazer epilasyon yöntemlerinden 2-3 gün önce yapılırken, Buz Lazer epilasyondan 1 gün önce yapılır.
İlgili 15 soru bulundu
Merhabalar, lazer epilasyon seansından ortalama 2-3 hafta sonra uzayan kıllar dökülecektir. Bu nedenle henüz dökülme olmadan jilet yapmamanız gerekir.
Bu doğrultuda ister buz lazer ister Alexandrite lazer olsun, işlem sonrası jilet yapılmasında bir sakınca yoktur. Üstelik lazer epilasyon öncesi, seansa girmeden tüy kısaltılma işlemi gerekir ve bunun için jilet kullanılması önerilmektedir.
Lazer epilasyon seansından önce kıllara kesinlikle kökünden alınması önemlidir. Özellikle seans gününden bir gün önce kıllara evde ıslak jilet ile müdahale edilerek uygulama için uygun kısalığa getirilmesi gereklidir.
Bilgi için teşekkürler. Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Gelmeden önce ise tüylerinizi kesinlikle ağda, cımbız gibi yöntemlerden uzak tutulmalı, jilet yardımıyla kısaltma yapmalısınız. Cildinizi her seans öncesi jilet yardımıyla kıl ve tüylerden temizlemelisiniz. Tüylerinizi genel itibari ile 1-2 mm olacak şekilde kısaltabilirsiniz.
Tüylerin yeniden çıkmasının nedeni ise tüylerin lazerin tam etkisini deneyimlememiş olmasından kaynaklanır. Bu noktada da cevabımız evet olmaktadır. Lazer epilasyon sonrası tüyleriniz uzadığında jilet kullanmanızda hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Ayrıca seanslar arasında da tıraş olmanız gerekmektedir.
Seans aralıklarında tüyler çıkmaya devam eder ta ki son seansa ulaşana kadar. Bu seans aralıklarında çıkan tüylerinizden kurtulmak için en doğru yöntem ise jilettir. Jilet tüylerin kalınlaşmasına olanak tanır. Böylelikle lazer cihazları tüyleri daha fazla görür ve daha etkili sonuçlara ulaşılır.
Her kıl kökündeki büyüme fazının yakalanabilmesi için ayda bir, kırk beş günde bir gibi aralıklarla işlem yapılması gereklidir. Bu nedenle “15 günde bir lazer yapılır mı” benzeri sorulara “hayır” şeklinde yanıt verilebilir. Lazer işlemi genellikle aylık periyotlar hâlinde başlar.
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir. Merhabalar, kıllar sıfırlanarak işlem yapıldığından uygulamadan hemen sonra dökülme fark etmek mümkün değildir. Seanstan 2-3 hafta sonra uygulama bölgesinde uzayan kıllar kendiliğinden dökülür.
Sonuç olarak etkili bir lazer epilasyondan sonra kıllar tekrar çıkmaz.
Lazer epilasyondan sonra hassas ciltlerde tahriş olasılığı daha fazladır. Kese cilt tahrişini arttırabilir. Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır.
Genel olarak, en iyi sonuçları almak için yaklaşık 4 ila 6 seansa ihtiyacınız olacaktır.
7 gün boyunca peeling, kese gibi aşındırıcı işlemlerden mutlak suretle kaçınılması önerilir. Güneşe çıkmadan önce SPF 30 veya üzeri güneş koruyucu kullanmak da zorunludur. Ancak cinsel ilişkiyle ilgili hiçbir kısıtlama söz konusu değildir.
Merhabalar, lazer epilasyonun etkili ve kalıcı olabilmesi için mümkün olduğunca seanslara ara vermemek gerekir. Yaptırılan lazer epilasyon seansları ile kılların bir bölümünde kalıcı azalma sağlanmışsa, seanslara ara vermek bu kıllarda olumsuz bir etki yaratmaz. Yani bu kıllar yeniden çıkmaz.
Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir. Ayrıca uygulanan bölgede istenmeyen ısınmaya ve yanıklara da yol açabilmektedir. Tedaviden 1-2 gün önce kıllarınızda kısaltma yapmanız uygun olacaktır.
Kısacası kılların uzun olması lazer enerjisinin köke ulaşmasını engelleyip etkisini azaltabilir. Bu nedenle Alexandrite- Ndyag lazerler uygulaması öncesi kılların boyu aynı seviyede 1-2 mm olması gerekir. Diot lazerde ise kılın cilt ile aynı seviyede olması gerekir.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Bu sebepten bölgesine göre lazer epilasyon 6-8 veya daha fazla seans sürmektedir. Bu sebepler ile genellikle alt bacak, koltuk altı ve genital bölgeler 4-8 seans sürerken, sırt, kol ve yüz bölgelerine uygulanacak seans sayısı 6-8 seans ve hatta bazen daha fazla seans gerektirebilir.
Tıraş olma sıklığınız, genetik özelliklerinize ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuca bağlıdır. Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri