Lazer ameliyatından sonra göz ne zaman netleşir? Lazer göz ameliyatından sonra gözler genellikle birkaç saat içinde daha net görmeye başlar. Ancak, gözlerinizin tamamen iyileşmesi birkaç gün, hatta birkaç hafta kadar sürebilir.
Lazer göz ameliyatı yaptığımız hastalar 2-3 gün içinde net görmeye başlarlar ve normal hayatlarına dönerler. İlk bir kaç gün ağrı veya batma şikayeti olabilir.
Lazer göz ameliyatı sonrası ne kadar sürede iyileşir? Bu ameliyattan sonra bir süre bulanık görmeniz çok normaldir. Görmenin tam olarak netleşmesi ise yavaş yavaş 1 ay içinde gerçekleşmektedir. İşlem sonrası yapılacak olan destekleyici tedavilerle görüş 3 ay içinde tam netleşmiş bir hale gelmektedir.
Bu lazer yönteminde lazer sonrasında ilk 1-2 gün gözde yanma, batma, sulanma ve ağrı şikayetleri olur. Bu şikayetler geçtikten sonra kişi günlük her türlü faaliyetini genel olarak yapabilir. Ancak hafif bulanık görme sorunu çoğu hastada ortaya çıkar. Bu bulanıklığın ortadan kalkması genellikle birkaç haftada olur.
Excimer Lazer Sonrası Bulanık Görme
Femtolasik tedavisi sonrası birkaç saat hafif bulanık görme olur, ertesi gün hastaların çoğunluğunda bulanıklık kalmaz. PRK (No Touch ) tedavisi sonrası 10-15 günde bulanıklık azalır, %90 lık görme düzeyine ulaşılır.
İlgili 30 soru bulundu
Nasıl Tedavi Edilir? Uzak mesafeleri daha net görebilmek için kontakt lens veya içbükey (konkav) mercekli gözlük kullanılabilir. Ancak gözlük ve lens sadece daha net görmenize geçici olarak yardımcı olur. Miyop tedavisi yani kalıcı olarak ortadan kaldırılması lazer tedavisi ile mümkündür.
Miyop, hipermetrop veya astigmat gibi gözde kırılma hataları sonucu meydana gelen bir görüş bulanıklığı ise tedavisinde kalın kenarlı mercekli gözlük, kontakt lens veya lazer uygulamaları kullanılır. Göz kuruluğunun tedavisi yapay gözyaşı damlası ve yaşam tarzı değişikliği ile yapılır.
Tozlu ortamda bulunmaktan kaçınılmalı, işlem gören göz ilk 24 saat süresince ovalanmamalı, kaşınmamalı, ellenmemeli ve suyla temastan kaçınılmalıdır. Operasyonun ertesi günü gündelik yaşantınıza dönebilirsiniz. Operasyondan sonra doktorunuzun önereceği suni gözyaşı damlası 3 ila 6 ay arası kullanılmalıdır.
İşlemin kendisi değil ama sonrasındaki 1-2 gün biraz ağrılı olabilir. Ağrı kesiciler ve soğuk uygulaması yapmak ağrıları rahatlatır. İşlem sonunda kontakt lens takılır bu lensler 4-5 gün sonra çıkarılır. 7-8 günde tatminkar bir görme düzeyine ulaşılır , tam iyileşme bir ay kadar sürer.
Ameliyattan sonra gözler tekrar bozulur mu? Lazer olan bir kişinin gözünün tekrar bozulmasında yaşı, numarası, kornea kalınlığı ve şekli etkili olurken, bununla birlikte hangi göz bozukluğuna sahip olduğu (miyop, hipermetrop ya da astigmat) gibi faktörler etkili olur.
Lazer ameliyatından sonra göz ne zaman netleşir? Lazer göz ameliyatından sonra gözler genellikle birkaç saat içinde daha net görmeye başlar. Ancak, gözlerinizin tamamen iyileşmesi birkaç gün, hatta birkaç hafta kadar sürebilir.
Excimer Lazer tedavisi sonrasında, bazı kişilerde geçici olarak göz kızarıklığı, göz sulanması, ışığa hassasiyet, gece görüşünde azalma gibi yan etkiler görülebilir. Ayrıca, nadir durumlarda enfeksiyon veya korneada düzensizlikler gibi ciddi yan etkiler de meydana gelebilir.
Lazerle göz rengi değiştirilir mi? teknik olarak evet, bazı lazerlerle göz bebeğinin ön yüzü yakılarak ve parçalanarak iris pigment göz bebeğinde kazınabilir. İris rengi de değişir.
- Lazer Göz Ameliyatı Sonrası İlk Birkaç Saat
İşlemden sonraki ilk birkaç saat, kamaşma ve ışıkların etrafında haleler gibi görme bozuklukları yaşayabilirsiniz. Ameliyattan sonra gözlerinizi ilk açtığınızda görüşünüz muhtemelen sisli olacaktır. Lokal anestezinin etkisi geçtikten sonra yanma hissi ve kaşıntı normaldir.
İlk 24 saat süresince tedavi edilen gözle oynanmaması ve banyo yapılmaması önemli bir detaydır. 24 saat sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz. İlk birkaç saat boyunca yaşanacak hafif bir batma hissi ve sulanma şikâyeti normaldir. Tedavi sonrası belli aralıklarla yapılacak doktor kontrolüne gitmekte yarar vardır.
Ameliyattan sonra 5 gün gözünüze su vurmayınız ve 20–30 gün denize, havuza ve kaplıcaya girmeyiniz. Ameliyattan sonra gözünüzü ovmayınız ve üzerine yatmayınız. Ameliyattan sonra ortalama 1 ay sonra size yakın gözlüğü ve gerekirse uzak gözlüğü verilecektir. Özel durumlarda bu süre kısaltılabilir.
Intralase LASIK (iLASIK) lazer Femto-lasik olarak da adlandırılır. Günümüzde kırma kusurlarının lazerle tedavisinde en gelişmiş yöntemidir ve diğer tedavi yöntemlerine göre daha güvenlidir.
Astigmat ve hipermetrop gözlere lazer yapılmaz.
Katarakt ve presbiyopi ameliyatı ile birlikte göze astigmatı düzelten göz içi lens yerleştirilerek tek seferde astigmatın da düzeltilmesi sağlanabiliyor.
Operasyondan 1 hafta sonrasında göze sabun şampuan kaçırmadan banyo yapmak serbesttir.
2 hafta süreyle hamam, sauna, havuz ve denize girmek sakıncalıdır. Tedavinin ertesi günü yapılan kontrolden sonra banyo ve duş yapabilirsiniz, ancak ilk günlerde gözünüze sabun ve şampuan kaçırmaktan kaçınmanız gerekmektedir.
AMELİYATTAN SONRA NELERE DİKKAT ETMELİYİM? Operasyonun ertesi günü göze sabun şampuan kaçırmadan banyo yapmak, yüz yıkamak (gözleri kapalı tutarak) serbesttir. 3 hafta süre ile havuz-denize girmemeli, 2 hafta süre ile göz makyajı yapılmamalıdır. Gözleri ovalayıp kaşımaktan kaçınılmalıdır.
Bu kırma kusurları, gözlük, kontakt lens, lazer görme düzeltme veya cerrahi gibi tedavilerle düzeltilebilir. Eğer bulanık görme görme kalitesini etkilerse veya başka bir hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkarsa, bir göz hekimi tarafından değerlendirilmesi ve tedavisi gerekir.
Ancak bazı basit nedenlerden kaynaklanan gözün bulanık görmesi kısa sürede kendiliğinden geçebilmektedir. Uzun süre telefona bakmak, güneşe bakma, bilgisayar ile uzun saatler geçirmek, fazla kitap okuma, bir cisme fazla odaklanma gibi durumlarda bulanık görme geçici olarak olabilir.
Kansızlık, Migren, Kornea ülseri, Göz nezlesi (konjonktivit), Papila ödemi, Alkol zehirlenmesi, Keratakonus, Astigmat görüş kırılım sorunu, Kronik göz kuruluğu, Hamilelik gibi diğer nedenler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri