Bıyık Lazer Epilasyon Nedir? Özellikle ergenlik döneminden sonra meydana gelen bıyık bölgesindeki kıllar, kişiyi rahatsız edebilmektedir. Bu nedenle iple kıl alma, jilet ve ağda gibi yöntemlere başvurabiliyorlar.
Epilasyon sonrası ağda, ip gibi kökten yapılan kişisel bakımlar önermiyoruz. Kılların sert ve koyu yapıda olması ve cilt rengi epilasyonun etkili sonuç vermesini sağladığından jilet kullanılması gerekmektedir.
Ağda ve cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemlerden sonra lazer ışını kıl kökünü hedefleyemez ve epilasyon etki etmez. Bu nedenle mutlaka lazer epilasyon öncesinde kıllar jilet yardımıyla kısaltılmalıdır. Jiletle kısaltma işlemi Buz Lazer epilasyondan 1 gün önce yapılmalıdır.
Bıyık bölgesine uygulanan lazer epilasyon, kılları hedef alırken cildi korur, bu sayede tedavi sonrasında minimal rahatsızlık ve yan etki riski ile pürüzsüz bir cilt sağlar. Bu yöntem, bıyık bölgesindeki istenmeyen tüylerden kurtulmak ve daha temiz bir yüz profili elde etmek isteyen erkekler için ideal bir çözümdür.
Merhaba, lazer epilasyon seansları arasında jilet kullanmamanız gerekir. Jilet sadece Buz Lazer epilasyondan bir gün önce bölgeyi tüylerden temizlemek amacıyla kullanılmalıdır. Özel bir gün, davet gibi durumlarda seans aralarında 1 kereye mahsus olmak üzere jilet kullanılabilir, ancak bu sürekli hale gelmemelidir.
İlgili 30 soru bulundu
Buz lazer tüm yüz bölgesine güvenle uygulandığı gibi bıyık bölgesi içinde en ideal lazer epilasyon yöntemidir. Hiçbir yan etkiye maruz kalmadan bıyık bölgesindeki tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkün!
Merhabalar,Buz lazer epilasyon tedavisinde hedef kıl kökü olduğu için işlem öncesinde uygulanılacak bölgedeki kıllar yüzeyde kalmayacak şekilde sıfırlanacağından anında dökülmeyi görmek mümkün değil. Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir.
Kesinlikle bıyık bölgesine lazer işlemi uygulanmadan önce kesinlikle jiletle bölgenin kıllardan arındırılması gerekir. Bu sayede daha iyi sonuçlar edilebilir.
Merhabalar, lazer epilasyon seansları arasında uzayan tüylere müdahale etmemek daha uygundur. Çok rahatsızlık duyulduğunda jilet yardımı ile tüyleri almanız daha doğru olur. Cımbız, ağda gibi kılı kökünden koparacak işlemleri asla uygulanmamalıdır.
Yazın lazer epilasyon yapılabilir. Uygulama öncesi güneşlenmekten kaçınılmalıdır. Uygulama sonrası güneşten koruyucu kullanımına dikkat edilmelidir. Uygulama sonrası 7 gün kadar güneş banyosundan kaçınılmalıdır.
Lazer işleminden sonra tüyler ve kıllar, hemen hemen 2 hafta içerisinde dökülebilir. Ancak hemen belirtmek gerekir ki bu sürenin uygulamanın yapıldığı bölgeye göre değişmesi olasıdır. Lazer epilasyon 1. seans sonrası kıl dökülmesinde hemen sonuç alınması beklenmez.
Lazer epilasyondan en az bir ay öncesine kadar, kılları kökünden alan ağda, epilatör, cımbız, iple alma işlemleri yapılmamalıdır. Lazer epilasyonun etki edebilmesi için kılın köküne kadar uzanması gerekmektedir. Lazer epilasyondan yine 1–1, 5 ay öncesine kadar bronzlaşma olmamalı ya da solaryuma girilmemelidir.
Seanstan 3 gün önce bölgeye tıraş uygulanmalıdır, 1mm uzunluktaki tüylere lazer epilasyon yöntemi uygulanabilir. Yine işlemden 1 ay önce ciltte bronzlaşma gerçekleşmemeli, güneş ışığından işlem sonrasında da öncesinde de korunmalıdır. İşlem öncesinde tüy sarartıcı veya çeşitli kimyasal peeling kullanılmamalıdır.
Kuaförlerde de sıklıkla tercih edilen bir yöntem olan iple bıyık alma, ilk etapta biraz tecrübe ve pratiklik gerektiren bir seçenektir. Bu yöntemi uygulamak için mümkün olduğunca ince bir ipe ihtiyacınız var. Dilerseniz ince dikiş iplerini kullanabilirsiniz.
Buz Lazer, ağrısız ve son derece konforlu olması ile de öne çıkan bir uygulamadır. Bıyık bölgesinda Buz Lazer 1 dakika gibi kısa bir sürede uygulanmaktadır. Bıyık Bölgesine Lazer Epilasyon Kaç Seansta Biter? Bıyık bölgesindeki kıllar için ortalama 8 seans lazer epilasyon yaptırmak gerekir.
Diode lazer epilasyon işleminden sonra cımbız veya ağda yöntemi kullanmak yerine jilet tercih etmelisiniz. Bu şekilde hem pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olabilir hem de kıl köklerini tamıyla almayarak, kılların lazer cihazında görünmesini sağlayabilirsiniz.
Yüz bölgesinde 8 – 10 seans gereklidir. Lazer epilasyon seans araları vücut bölgelerinde 6 – 8 hafta, yüz bölgesinde 4 – 6 haftadır. İlerleyen seanslarla birlikte aralar giderek açılır. Kıllar daha uzun sürede gelir.
Kıl yapısına göre tamamen sonuç almak için bazen 6 seans yeterli olurken bazen de 8-10 seans gerekebilir. Kıl yapısı kadar, kılın bulunduğu bölge ve cilt rengi de seans sayısını belirleyen faktörler arasındadır. Buz Lazer FDA onayına sahip etkili bir sistemdir.
Merhabalar, lazer epilasyondan sonra daha doğrusu lazer epilasyon seansları arasında cımbız kullanmamak gerekir. Cımbız, kılı köküyle birlikte çeker. Lazer epilasyonda hedef kıl köküdür.
Uygulama öncesi yüzdeki tüylerin jiletle alınması doğru bir bilgidir. Çünkü lazer işlemi için tüy köklerinin olmasına ihtiyaç vardır. Ağda benzeri uygulamalar kılı köküyle birlikte aldığı için kıl kökü olmadan lazer uygulaması bir işe yaramamaktadır.
Sonuç olarak etkili bir lazer epilasyondan sonra kıllar tekrar çıkmaz.
Güneşe çıkmadan önce SPF 30 veya üzeri güneş koruyucu kullanmak da zorunludur. Ancak cinsel ilişkiyle ilgili hiçbir kısıtlama söz konusu değildir. Genital bölgeye lazer epilasyon yaptırdıktan sonra cinsel yaşamınıza devam edebilirsiniz, lazer epilasyon cinsel yaşamınızı etkilemez.
İdeal seans aralıkları; Sırt, kol, bacak gibi vücut bölgelerinde 6-8 hafta. Yüz bölgesinde 4-6 hafta. Koltuk altı ve genital bölgelerde 6-8 hafta.
Merhabalar,eğer hormonal bir probleminiz yoksa vücut bölgesi için ortalama 6-8 seans yeterlidir. Kılların rengi, kalınlığı, cilt renginiz gibi faktörlere bağlı olarak daha az veya daha çok seans gerekebilir. İyi günler,buz lazer epilasyon seans sayısı bölgeden bölgeye değişirmi?
Lazer epilasyon sonrası hemen peeling ve kese yapılmamalıdır. Bu uygulamalar lazer sonrası cildi tahriş edebilir. Ancak uygulamadan 1 hafta sonra yapılacak olan peeling ve kese işlemleri kılların dökülmesine yardımcı olarak lazer etkisini hızlandırmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri