Merhabalar, buz lazerde kılların artması gibi bir durum söz konusu değildir. Kişinin hormonal bir rahatsızlığı yoksa, uygun dozlarla yapılan lazer epilasyonda kıl artmaz. Yüz bölgesindeki ayva tüylerinin tetiklenmemesi için de uygun dalga boyuna sahip cihazlar kullanılmalıdır.
Alexandrite lazerin yüz, boyun gibi bölgelerde kullanımı ince tüylerde artışa neden olabilmektedir. Bu bölgelerde kullanımı cilt tipi açık renk olsa bile önerilmemektedir. Alexandrite lazer, melanin tarafından iyi tutulmaktadır. Bu nedenle sadece açık cilt tiplerinde kullanılabilir.
Merhabalar Aslı Hanım; Lazer epilasyon tüyleri artırmaz. Aksine tüylerin önce azalmaları, zaman içinde de tamamen yok olmaları için yaptırabileceğiniz tek ve en etkili çözüm lazer epilasyondur. Esas sir ya da ağda yaptırmak kıl köklerini stimüle ettiği için tüylerin kalınlaşmasına neden olur.
Lazer epilasyon uygulamalarında en çok merak edilen sorunlardan biri lazer epilasyon sonrası tekrar kıl çıkar mı? sorusu olmaktadır. Bu konuda uzmanlar tarafından verilen bilgiler ise etkin bir başarı sağlandığında uygulama yapılan bölgede tekrar kıl çıkmadığı olmaktadır.
Lazer epilasyon uygulamalarının %100 kalıcı ve etkili olduğunu söylemek hem doğru değil, hem de gerçekçi değildir. Kişide oluşan hormonal düzensizlik, cilt tipi, kılın yapısı ve rengi sonuçları etkileyerek tekrar kıl çıkmasına neden olabilmektedir. Uygulamanın sonuçları genellikle % 80-90 oranında kalıcıdır.
İlgili 32 soru bulundu
Yüz bölgesi, oldukça hassas ve lazer epilasyon için dikkat gerektiren bir bölgedir. Bazı lazer epilasyon yöntemleri, yüzde bulunan ayva tüylerine de etki ederek, tüylerde yayılmaya neden olabilir. Bu nedenle alexandrite lazer epilasyon, yüz bölgesi için uygun olmayabilir.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Lazer Epilasyon Kalıcı mıdır? Tedavi edici gerçek lazer epilasyon cihazlarıyla yapılan uygulamalar kişiyi nerdeyse ömür boyu denebilecek konforlu bir sürece taşıyabilmektedir. Tüy sorunu çözüm bulsa da Amerika'da uzmanlar yılda bir veya en az 2 yılda bir hatırlatma seansları önermektedir.
Merhabalar, Genel olarak yüzdeki ayva tüyleri gibi ince tüyler geleneksel lazer epilasyona yönetemlerine yanıt vermez. Ancak Buz Lazer teknolojisi ile yüzdeki ince tüylerde de başarılı sonuçlar elde edilmekte.
Normal şartlarda lazer epilasyon seans aralarında uygulama yapılan bölge kıllarına herhangi bir şekilde müdahale edilmesi önerilmez. Fakat mecburi durumlarda jilet, tüy dökücü gibi yöntemler ile kısaltma yapılabilir.
Yüz Bölgesi Lazer Epilasyon Kaç Seansta Biter? Lazer epilasyon yüz bölgesinde ortalama 8 seans önerilir.
Genellikle tedavinin tamamlanması için cilt/kıl yapısı ve kişisel özelliklere bağlı olarak tedavi vücut bölgeleri için bayanlarda 4 – 6, erkeklerde 6 – 10 seansta tamamlanabilmektedir. Yüz bölgesinde 8 – 10 seans gereklidir. Lazer epilasyon seans araları vücut bölgelerinde 6 – 8 hafta, yüz bölgesinde 4 – 6 haftadır.
Daphne Lazer: Yüzdeki tüyler lazer ile biter.
İkincisi ise doğru lazerle işlem yapılmasıdır. Üçüncüsü ise uygun dozlarla işlem yapılmalıdır. Tüm bunlar doğru yapılıyorsa lazer ile yüzdeki tüyler biter. Fakat örneğin alexandrite lazer ile yapılırsa yüzdeki tüylerde artış bile olur.
Lazerle cilt yenilemede üstten çok ince bir tabaka kaldırılarak kırışıklıklar giderilir, kollajen dokusunu sıkılaştırmak için özel teknikler kullanılırken cildi pürüzsüzleştirir. Lazerle tedavi edilen cilt, yeni kollajen doku oluşumu ve su tutma kapasitesi yüksek genç hücreler ile tazelik ve gerginlik kazanır.
Yüz bölgesi de vücuttaki diğer pek çok bölge gibi lazer işlemine uygundur. Yüze lazer yaptıranlar, bu alana uygun cihazlarla çalışıldığı takdirde başarılı sonuçlar alabilmektedir. Bu nedenle işlem son yıllarda popüler bir uygulama hâline gelmiştir.
Yüz tüylerinizden uzun süre kurtulmanın en etkili yollarından biri ağdayla almak/aldırmak. Ağdayla kaş, bıyık ve yanak tüylerini almak/aldırmak size 15 gün boyunca pürüzsüz bir görünüm sağlar. Ağda bantlarıyla kaş, bıyık, boyun, yanak ve kulak önü tüylerinizden kolayca kurtulabilirsiniz.
Yüzdeki tüylenmelerin çeşitli nedenleri vardır . En yaygın neden, hormonal bir bozukluk olan hirsutizmdir. Bu bozukluğa sahip olmak, yüzdeki tüylenmelerin en yaygın nedenleri arasında yer almaktadır. Hirsutizm kadınlarda testosteron hormonunun fazla çalışması sonucunda ortaya çıkan bir hastalıktır.
Lazer epilasyon FDA onayına sahip güvenli cihazlar ile uygulandığı sonuçlar kalıcıdır. Kişide hormonal bir rahatsızlık yoksa lazer epilasyondan sonra kıllar yeniden çıkmaz.
Ayva tüylerinde en etkili ve kalıcı yöntem Buz lazer uygulamasıdır. Diğer lazer cihazlarına göre buz lazer daha ince ve açık tüyleri görür. Bu yüzden yüz ve diğer hassas bölgeler için de en uygun lazer epilasyon cihazı buz lazerdir.
Lazer epilasyon uygulamaları, asıl olarak ten rengini açmak ve cilt lekelerini iyileştirme vaadi sunmaz ve bu nedenle uygulanmaz. Bunun yanında, lazer epilasyon işleminin ciltte oluşan kararmaların nedeni, ciltte oluşan melanin üretilmesidir.
Esasen yüz bölgesindeki tüyleri almak hiç doğru değildir. Ama bazı durumlarda kişilerin öz güvenini yitirecek derecede çıkan tüyleri almak gerekir. Elbette bunun için tüy alma yöntemlerinin daha iyi bir şekilde tercih edilmelidir. Her tüy alma yöntemi, hem cilde zarar verirken hem de cildin tahriş olmasına neden olur.
Lazer epilasyon sonrası 24 saat yüze sıcak su değdirilmemelidir. Bölge 2 gün boyunca tıraş edilmemelidir. Lazer epilasyon sonrası takip eden 2 hafta içinde yüzde tüylenme meydana gelecek ve bu tüyler dökülecektir. Bu sebeple ağda, cımbız, epilasyon aleti gibi uygulamalardan kaçınılmalıdır.
Lazer epilasyondan sonra hassas ciltlerde tahriş olasılığı daha fazladır. Kese cilt tahrişini arttırabilir. Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri