İşlem bölgesine uygun cihaz başlığının seçilmesi ile birlikte popo üstü tek tek atışlar halinde taranmaktadır. Cilt üzerinden direkt olarak uygulanan bu atımların her biri kontrollü ve düzenli atımlar halinde devam etmektedir. Tüm işlem popo üzerinin düzenli olarak taranmasının ardından seans sonlanmış olmaktadır.
Ağda ve cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemlerden sonra lazer ışını kıl kökünü hedefleyemez ve epilasyon etki etmez. Bu nedenle mutlaka lazer epilasyon öncesinde kıllar jilet yardımıyla kısaltılmalıdır. Jiletle kısaltma işlemi Buz Lazer epilasyondan 1 gün önce yapılmalıdır.
Lazer epilasyon öncesinde uygulanacak alan temizlenir ve kıllar kısaltılır. Kısaltma işlemi 3 gün öncesinde evde jilet ya da makine ile yapılabilir. Lazer epilasyon öncesinde epilatör kullanılmamalıdır. Lazer seans aralarında da ağda, epilatör, cımbız kullanılmaz.
İlk lazer sonrası tüyler ne zaman dökülür? İşlem sonrasında çıkan tüyler ortalama 3 hafta içerisinde dökülür. Dökülmeden sonra işlem uygulanan bölgede 4-6 hafta kadar ile çıkmaz. Tekrar kılların çıkmaya başlaması ise seans zamanının geldiği anlamına gelmektedir.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
İlgili 44 soru bulundu
Genellikle tedavinin tamamlanması için cilt/kıl yapısı ve kişisel özelliklere bağlı olarak tedavi vücut bölgeleri için bayanlarda 4 – 6, erkeklerde 6 – 10 seansta tamamlanabilmektedir. Yüz bölgesinde 8 – 10 seans gereklidir. Lazer epilasyon seans araları vücut bölgelerinde 6 – 8 hafta, yüz bölgesinde 4 – 6 haftadır.
Seanstan 3 gün önce bölgeye tıraş uygulanmalıdır, 1mm uzunluktaki tüylere lazer epilasyon yöntemi uygulanabilir. Yine işlemden 1 ay önce ciltte bronzlaşma gerçekleşmemeli, güneş ışığından işlem sonrasında da öncesinde de korunmalıdır. İşlem öncesinde tüy sarartıcı veya çeşitli kimyasal peeling kullanılmamalıdır.
Bu döngü tüm lazer epilasyon yöntemlerinde aynıdır. Uzayan kılların dökülmesi tamamlandıktan sonra ortalama 4 ile 6 hafta arası kadar bir süre kıl uzamaz. Bu süreçten sonra artık yavaş yavaş tekrar kıllar uzamaya başlar. Kılların yeniden uzamaya başlaması yeni bir seansın geldiğinin habercisidir.
Tüm vücut lazer epilasyon kaç kez yapılır, kişiden kişiye değişir mi? Teşekkür ettim şimdiden. Merhabalar, lazer epilasyon seans sayısı kişinin cilt rengi, yaşı, kıl rengi, kıl yoğunluğu gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Buz Lazer epilasyon seans sayısı ortalama 6-8 arasındadır.
Lazer epilasyonun ilk seansına gidilmeden önce kılların jilet yardımıyla alınmasına gerek yoktur. İkinci seans için önceki seans sonrası çıkan tüyler yüz bölgesi hariç jilet ile alınmalıdır.
Lazer epilasyon için özel bir kıyafet giymeye gerek yoktur. Uygulama öncesi soyunup, giyinmenizin kolay olması için rahat kıyafetler giyinmenizi öneririz. Soyunduktan sonra bir havlu ile uygulama yapılmayan alanlarınız örtülecektir.
Merhabalar, lazer epilasyon seansları arasında uzayan kılların alınmaması tercih edilir. Ancak önemli bir davet vs. gibi bir etkinlik varsa ve uzayan kıllar rahatsızlık veriyorsa bir kereye mahsus jilet kullanılabilir. Ancak ağda, cımbız gibi kılı kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.
Bu bağlamda yüz, kol, bacak başta olmak üzere boyun, ense, kulak, koltukaltı, göğüs ve dekolte bölgesi, göbek, sırt, genital bölge ve bikini bölgesine lazer epilasyon yaptırılabilir. Dolayısıyla makat bölgesi de bu alan içerisinde rahatlıkla yerini alır.
Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Bir yıl boyunca vücutta kıl çıkmadığı için sonucun kalıcı olduğu sanılabilir, ancak muhtemelen 2 ay sonra tüm kıllarınız geri gelecektir. Yapılan ağda benzeri bir işlemdir. Lazer epilasyon seans araları standart değildir. Her bireyde farklı olabileceği gibi her seans sonra aralık biraz daha uzar.
Lazer epilasyonda sure kullanılan cihazda cihaza değişmektedir. Ancak son jenerasyon lazerlerle Dudak üstü 1 dakikada, her iki koltuk altı 2-3 dakikada temizlenir. Tüm bacak ise ortalama 40-45 dakika sürmektedir.
Göz kapağı bölgesine yapılamaz. Bacak bölgesi, kadınlarda kollar ve koltuk altı bölgesi, genital bölge lazere en iyi yanıt veren bölgelerdir. Erkeklerde ise sırt, göğüs, omuz, karın önemli hedef bölgelerdir.
Merhabalar, Buz Lazer epilasyon sonrası 1 hafta süreyle peeling, kese gibi cildi tahriş edebilecek işlemlerden kaçınmak gerekir. Lazer epilasyon ciltte hassasiyet yaratabilmektedir ve bu hassasiyet kese gibi aşındırıcı işlemler sonucu artabilir.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Dolayısıyla Buz Lazer kılları uyutmaz, kıl köklerini kalıcı olarak tahrip eder ve etkili bir lazer epilasyon sağlar.
Kişiye göre değişmekle birlikte koltuk altı lazer epilasyon uygulamasının ardından genel itibarıyla terleme ve kötü koku olmaz.
Lazer Epilasyonun verdiği acıyı tarif etmek gerekirse; bu bir yanık acısıdır. Sakın kızgın bir sobaya değdiğinizde ki yanık acısı ile kıyaslamayın. Sobaya değidiğinizde; acıyı hissedip çekme süresi yarım saniyenin biraz üstündedir. Lazer epilasyon cihazlarında çok daha kısa sürede atış sonlanır.
Lazer epilasyon seanslarınızı yüzme antremanlarından sonra almanızı öneririz. İlk 24 saat su ile temastan kaçınmak olıuşabilecek cilt tahrişlerini önlemek açısından önemlidir. Zorunlu kalındığında, sıcak su kullanmadan ılık su ile (tercihen soğuk su ile) duş alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri