Lazer epilasyonda, lazer ışınları kıl köklerine ısı göndererek kökü tahribata uğratır ve kıl kökünden kıl çıkma olasılığına engel olmaktadır. Ancak ilerleyen zamanlarda hormanal değişimler, hamilelik, kullanılan ilaçların etkileri gibi durumlarda yeniden kıl oluşumu gözlenebilmektedir.
Uygulamanın ardından geçen bu sürede bölgedeki kılların tamamının bir anda dökülmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Kılların dökülmesi ile kullanılan lazer cihazının arasında direkt olarak bir ilişki yoktur. 2 ya da 3 seans sonra kılların dökülmemesi gibi durumlarla karşılaşılıyor.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Buz Lazer epilasyondan sonra diğer lazer epilasyon yöntemlerinde olduğu gibi tüyler 3-4 gün sonra cilt yüzeyine çıkmaya başlar. Bu kıllar ortalama 15-20 gün içerisinde kendiliğinden dökülür. Dökülme süreci tamamlandıktan sonra o bölgede 4-6 hafta süreyle yeni tüy/kıl çıkmaz.
Lazer epilasyon esnasında kılların geneli yanıp buharlaşmaktadır. Böylece kılların çoğu giderilmektedir. Ancak epilasyon sonrasında kıllar, kendiliğinden dökülmeye başlayacağı için kişinin kılları koparmaması veya yolmaması gerekmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
Merhabalar, seans aralarında işlem yapılan kıl köklerine herhangi bir şekilde müdahalede bulunulmamalıdır. Özellikle ağda, cımbız gibi kılı kökünden koparan işlemlerden, Buz Lazer epilasyon tedavi süreci boyunca, kesinlikle uzak durmak gerekir. Eğer uzayan kıllar çok rahatsız ediyorsa jilet ile kısaltabilirsiniz.
Lazer epilasyondan sonra hassas ciltlerde tahriş olasılığı daha fazladır. Kese cilt tahrişini arttırabilir. Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Merhabalar, lazer epilasyonun etkili ve kalıcı olabilmesi için mümkün olduğunca seanslara ara vermemek gerekir. Yaptırılan lazer epilasyon seansları ile kılların bir bölümünde kalıcı azalma sağlanmışsa, seanslara ara vermek bu kıllarda olumsuz bir etki yaratmaz. Yani bu kıllar yeniden çıkmaz.
Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir. Ağda kıl batığı, kıl dönmesi gibi durumlara da neden olabilmektedir.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Lazer epilasyon 1. seans sonrası dökülme yaşansa da çoğu kişide dökülen kılların büyük kısmı yeniden çıkacaktır. Söz konusu uygulamanın ilk seansından sonra kılların dökülme ve azalması başlar.
Lazer epilasyonun kalıcılığı süreklidir. Yani kıl köklerini geri dönüşümsüz yok eder. Bu nedenle etkisi ömür boyu sürer.
Kıl kökleri lazer ışınlarıyla tamamen yakıldığı için kılların tekrar uzaması mümkün değildir.
Bir marka alexandrite lazer epilasyon cihazı vücut bölgelerinde kalın ve koyu renkli kıl ve beyaz cilt yapısına sahip bireylerde 2 – 3 seansta %60 – %70'lere varan çok yüksek bir kalıcı epilasyon sağlarken bu cihaz yüz bölgesindeki kılları kalınlaştırıp daha da arttırabilmektedir.
Kılların uzun olması lazerin etkisini azaltmaktadır. Alexandrite lazer epilasyonda iyi bir sonuç almak için tüylerin seansınızdan 2 gün önce alınması gerekmektedir.
Merhabalar, lazer epilasyon göz kapağı dışında tüm vücut bölgelerine uygulanır. Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz.
Lazer epilasyon için uygun bir adaysanız ortalama “6-8 seansta” tüylerinizin çoğundan kurtulmanız ve makul bir sonuca ulaşmanız gerekir. Ancak seans sayısı kıl yapısı, hormonal durum gibi birçok faktörden etkilenir. Lazer epilasyon kaç seansta biter sorusunun cevabı aşağıdaki faktörler ile yakından ilişkilidir.
Bu seans aralıklarında çıkan tüylerinizden kurtulmak için en doğru yöntem ise jilettir. Jilet tüylerin kalınlaşmasına olanak tanır. Böylelikle lazer cihazları tüyleri daha fazla görür ve daha etkili sonuçlara ulaşılır. Bu noktada her lazer epilasyon tedavisine gelmeden önce jilet ile tüylerinizi almanız gerekir.
Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir. Ayrıca uygulanan bölgede istenmeyen ısınmaya ve yanıklara da yol açabilmektedir. Tedaviden 1-2 gün önce kıllarınızda kısaltma yapmanız uygun olacaktır.
Lazer epilasyonun etki edebilmesi için kılın köküne kadar uzanması gerekmektedir. Lazer epilasyondan yine 1–1, 5 ay öncesine kadar bronzlaşma olmamalı ya da solaryuma girilmemelidir. Lazer epilasyon öncesinde kullanılan ilaçlar ve özellikle deri hastalıkları olmak üzere bilinen tüm hastalıklar doktora bildirilmelidir.
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir. Merhabalar, kıllar sıfırlanarak işlem yapıldığından uygulamadan hemen sonra dökülme fark etmek mümkün değildir. Seanstan 2-3 hafta sonra uygulama bölgesinde uzayan kıllar kendiliğinden dökülür.
7 gün boyunca peeling, kese gibi aşındırıcı işlemlerden mutlak suretle kaçınılması önerilir. Güneşe çıkmadan önce SPF 30 veya üzeri güneş koruyucu kullanmak da zorunludur. Ancak cinsel ilişkiyle ilgili hiçbir kısıtlama söz konusu değildir.
Kıl yapısına göre tamamen sonuç almak için bazen 6 seans yeterli olurken bazen de 8-10 seans gerekebilir. Kıl yapısı kadar, kılın bulunduğu bölge ve cilt rengi de seans sayısını belirleyen faktörler arasındadır. Buz Lazer FDA onayına sahip etkili bir sistemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri