Learning Agreement Erasmus+ Programının en önemli evraklarından birisidir. Yurtdışına gitmeden önce hazırlanır. LA formunu karşı üniversiteye tam ve zamanında göndermeyen öğrenciye kabul belgesi verilmez. Karşı üniversiteden kabul belgesi almayan öğrenci vizeye BAŞVURAMAZ.
Erasmus hareketliliği proje dönemi her yıl 1 Haziran'da başlamakta olup, başvurular proje başlamadan en az altı ay öncesinde Aralık sonu-Ocak gibi alınmaktadır. Dolayısıyla hareketlilik yapmayı planladığınız akademik yılın bir yıl öncesinde başvuru yapmanız gerekmektedir.
Öğrenim Anlaşması Nedir? Karşı kurum ile üniversitemiz arasındaki ders tanınırlılığını sağlamak üzere yapılan bir anlaşmadır.
Ön Lisans Öğrencileri Erasmus Öğrenci Değişim Programından Yararlanabilir mi? Evet. Erasmus öğrenci değişim programından yararlanabilmek için üniversitemizde ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak gereklidir.
Birinci sınıf öğrencilerimiz en erken ilk yarıyılı tamamladıktan sonra, bahar döneminde açılacak çağrılara başvuruda bulunarak Erasmus+ programından faydalanabilirler.
İlgili 39 soru bulundu
Erasmus başvuruları bir sonraki akademik yıl hareketlilik gerçekleştirebilmek için alınmaktadır. Üçüncü sınıfta başvurup 4. Sınıfta hareketlilik gerçekleştirebilirsiniz.
Birinci sınıftayım. Faaliyetten yararlanabilir miyim? Hayır. Fakat başvuru yapıp 2. sınıfta gitmek üzere aday öğrenci olabilirsiniz.
Katılımcılar 13-30 yaş aralığında olmalıdır (Grup liderleri en az 18 yaşında olmalıdır, üst yaş sınırı bulunmamaktadır). Grup liderleri hariç en az 16, en fazla 60 katılımcı ile gerçekleştirilir.
Soru 3: Erasmus'tan dönmek istediğimiz takdirde uçak biletleri masrafları karşılanacak mı? Cevap: Dönüş uçak biletiniz ile ilgili ekonomik sınıflı uçuş kartı, elektronik bileti bize tüm istediğimiz diğer dönüş belgeleri ile teslim ettiğiniz takdirde ödenecektir. (Business bilete ödeme yapılamaz).
Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 2 ila 12 ay arasında kesintisiz bir süre (1, 2 veya bazı ülkelerin sistemlerine göre 3 dönem) gerçekleşmelidir. Ön lisans ve lisans programlarının birinci sınıfında okuyan öğrenciler Erasmus öğrenim hareketliliği faaliyetinden yararlanamaz.
Online Learning Agreement Çevrimiçi Öğrenim Anlaşması (OLA) OLA, Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinin çevreci, kağıtsız yeni halidir. Öğrenim Anlaşmasını çevrimiçi olarak hazırlatmanın, imzalatmanın, gönderen ve gidilen kurumdan onay almanın ve belgenin son haline ulaşmanın en kolay ve en uygun online/dijital yoludur.
Erasmus ücretleri için 2024 güncellemesi var mı? 2024 Erasmus anlaşması kapsamında Erasmus hibeleri, 1. ve 2. grup ülkeler için 600 Euro ile 3 ve 4. grup ülkeler içinse 450 euro olarak güncellendi. Erasmus stajı yapmak isteyen öğrenciler ise 750 ile 600 Euro arasında bir hibe alacaklardır.
Erasmus Öğrenim Hareketliliği başvuruları her yıl Ocak ayının son haftasında ilana çıkılarak, başvurular Şubat ayının başında alınmaktadır. Gerekli görülmediği sürece başvurular yılda 1 kez alınmaktadır.
Erasmus programından yararlanabilmek için genel not ortalamanız 4 üzerinden en az 2.20; dil puanınız öğrenim için 65 staj için 50 puan olmalıdır. Öğrencinin başvurusunun değerlendirmeye alınması için her iki şartı da karşılıyor olması gerekmektedir.
3. Öğrenci hareketliliğinden ne kadar süreliğine yararlanabilirim? Faaliyet süresi, her bir öğrenim kademesi için ayrı ayrı geçerli olmak üzere aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 3 ila 12 ay arasında bir süre (1, 2 veya bazı ülkelerin sistemlerine göre 3 dönem) olabilir.
7. Mezun olduktan sonra staj yapabilir miyim? Evet, staj hareketliliğine öğrenci iken başvuru yapmak şartı ile hareketlilik mezun olduktan sonra 12 ay içinde gerçekleştirilebilir. Mezun olan öğrenciler başvuruda bulunamaz.
Bankada minimum 400 Euro paraları'nın olması gerekmektedir.
Avrupa Dayanışma Programına katılan bütün gençler Avrupa Komisyonu tarafından sigortalanır. Bu çok kapsamlı bir sigortadır; herhangi bir rahatsızlığınız esnasında masraflarınız bu sigorta kapsamında karşılanır.
Erasmus+ öğrenim dönemim için kalacak yerimi kim ayarlıyor? Gidecek öğrenci veya üniversite personeline kalacak yer ayarlanması merkezin veya üniversitelerin sorumluluğunda değildir. Üniversitemiz tarafından Erasmus+ öğrencisi seçilen öğrenciler gidecekleri kuruma da başvuru yaparlar.
Ayrıca Avrupa dışında Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada, Avustralya, Çin, Singapur, Japonya gibi ülkelere gitmek isteyenlerin Erasmus programı ile bunu gerçekleştirmeleri mümkün değildir.
Erasmus Yabancı Dil Sınavı İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça ve Rusça dillerinden yapılacaktır. Bu sınav sonuçları sadece Erasmus Öğrenim/Staj Hareketliliği başvurularında kullanılabilecektir.
Öğrenim Hareketliliğinden faydalanabilmek için öğrencilerin kendi kurumlarının Erasmus Koordinatörlüklerine başvurmaları ve seçim sürecine dahil olmaları gerekir. Her kurum kendi başvuru ve seçim tarihlerini kendisi belirlemektedir.
Evet. Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki bütün öğrencilerimiz Erasmus+ öğrenci değişim programından yararlanabilir.
Bir öğrenci sadece bir kez Erasmus Hareketliliği Hibesi alabilir. Daha önceki bir akademik yılda herhangi hareketlilikten faydalanmış bir öğrenci hibe almamak şartı ile aynı faaliyetten tekrar yararlanabilir.
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği, bu programdan yararlanan öğrencilere diğer kültürleri tanıma ve farklı kültürlerden arkadaşlıklar kurma, dil becerisini geliştirme, farklı akademik çevreden dersler alma ve projelerde çalışma, Avrupa ülkelerini gezme, planlama, bütçe yönetme vb. birçok başlıkta kazanımlar ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri