İnsanın zayıf yönleri belli bir alanda henüz ustalaşmamış olduğu yönlerdir. Bunu iş yaşamına uyarlayacak olursak, yetenek olarak kabul etmenin çok zor olduğu ve geliştirilmesi gereken kişisel ve mesleki becerilerinizdir. Hiçbir insan tamamen güçlü yönlere ya da tamamen zayıf yönlere sahip değildir.
Güçlü Yönleriniz Nelerdir Sorusuna Örnek Cevap Neler Olabilir? Özveri, liderlik, empati, planlama, iletişim yeteneği, disiplin, kararlılık, iş yerine sadakat. Örnek cevap: Problem çözme konusunda çok iyiyim ve yeni kavramları hızlı bir şekilde anlama becerisine sahibim.
Güçlü yönler, beceri, bilgi ve deneyimle üzerine inşa ettiğiniz doğal yeteneklerinizin sonucudur. Hayatınızın her yönü söz konusu olduğunda gerçekten iyi olduğunuz şeylerdir.
Yön bir yerin bilinen başka bir yere göre konumunu belirler. Yönlerin belirlenmesinde ki en önemli etken güneşin doğuş ve batışıdır. Güneşin doğuşu ve batışına göre yönler belirlenir.
İlgili 15 soru bulundu
Bulunduğumuz noktada Güneş'in doğduğu taraf doğudur. Sağ kolumuzu doğuya doğru uzatırsak, solumuz batı, önümüz kuzey ve arkamız güney yönünü gösterir. Pusula: Yönümüzü bulmak için en çok pusuladan yararlanırız. Yön bulma aracı olarak Pusulanın aynı doğrultuda ve zıt yönlü bir göstergesi vardır.
Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz. Güçlü yanlarınızı, yeteneklerinizi, temel başarı ve iş tecrübelerinizi anlatın. Sizi işe almaları durumunda işleri nasıl kolaylaştırıp fazlasını elde etmelerine katkı sağlayacağınızı belirtin.
Mülakatta kendini tanıtma sırasında, kendinizden kısaca ve net bir şekilde bahsettikten (kaç yaşında olduğunuz, hangi üniversite ve hangi bölümden ne zaman mezun olduğunuz, nerede oturduğunuz gibi) sonra ne tür pozisyon için başvurduğunuzu, kariyer hedeflerinizi, deneyimlerinizden bahsedebilirsiniz.
Mülakatlarda hobilerim hakkında tatmin edici cevaplar verebilmek için; çeşitli arkadaşlarla oyun oynamayı, sinemaya gitmeyi, spor salonuna gitmeyi, fotoğraf çekmeyi, resim yapmayı, kitap okumayı, müzik dinlemeyi, araştırma yapmayı ve düzenli olarak sağlıklı yaşamı güçlendirmeyi seviyorum.
İş yaşamında profesyonel olma konusunda ele alacağımız ikinci yetkinlik “Gelişime Açık Olmak” İşverenlerin, patron veya yöneticilerin beklentisi; çalışanların hem kendilerini hem de işlerini geliştirmeleri, büyümeye odaklı bir zihin yapısıyla hareket etmeleri ve ileriye doğru gitmeleridir .
1 - Sizinle çalışmak istiyorum çünkü şirketiniz sektördeki en iyisi. 2 - Sizinle çalışmak istiyorum çünkü bu sektöre tutkuluyum ve şirketinizin bu konuda en iyisi olduğunu biliyorum. 3 - Sizinle çalışmak istiyorum çünkü uzman ekibinizden çok şey öğrenebileceğimi biliyorum.
Mülakat boyunca, soruları aşırıya kaçmadan cevaplandırın ve çok az veya fazla konuşmaktan kaçının. Firma hakkında mutlaka önceden araştırma yapın. Karşı tarafa her zaman güven vermeye çalışın. Soruları net ve akıcı bir şekilde cevaplandırın, cevap vermeden önce dikkatlice düşünün.
İçeri giriş ve tanışma
Mülakat odasına davet ettiklerinde, kapıyı vurup yanıt beklemeden içeri girmek ve kapıyı kapattıktan sonra duruma göre “günaydın efendim” ya da “iyi günler efendim” gibi bir selam verdikten sonra “oturabilirsiniz” demelerini beklemek gerekir. Otururken bacak bacak üstüne atmamakta yarar var.
Avuç içlerinizin görünmesi iyidir. Ellerin bu biçimde durması samimiyet ve içtenlik belirtiyor. Vücut dili uzmanları bu hareketin yüzyıllardır 'silahsızlık ve uzlaşma niyetine' işaret ettiğine, bu nedenle mülakat sırasında olumlu bir etki bırakacağına dikkat çekiyor.
1-Yöneticinize daima saygılı hitap edin. Ona taşıdığı ünvana göre, “sayın müdürüm”, “sayın başkanım”, “sayın kaymakamım” ve “sayın valim” deyin veya “efendim” diye hitap ederek söze başlayın.
İşverenler genellikle işe ne zaman başlayabileceğiniz sorarlar. Bu konuda, en iyi cevap genellikle 2 hafta sonradır, çünkü işverenler eski işyerindeki ihbar sürelerini göz önünde bulundururlar. Eğer daha erken bir tarihte başlamak istiyorsanız, bunu işverene belirtmelisiniz.
Başlıca dört coğrafi yön vardır: kuzey, güney, doğu ve batı. Bunlara ana yönler denir. Bir kişi yüzünü kuzeye dönerse arkası güney, sağ tarafı doğu ve sol tarafı batıdır.
Yönler güneşin doğuşu ve batışına göre belirlenmiştir. Güneşin doğduğu kısım doğu, battığı kısım ise batıyı gösterir. Bu yönleri dik kesen yönler ise kuzey ve güneyi göstermektedir. Belirtmek istenen konumlar her zaman ana yönler olan kuzey, güney, doğu ve batı ile gösterilmez.
ana yönler arasında kalan yönlere ara yönler denir. kuzeydoğu : kuzey ile doğu arasındaki yöndür. kuzeybatı : kuzey ile batı arasındaki yöndür. güneydoğu : güney ile doğu arasındaki yöndür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri