Monitör nasıl temizlenir öğrendikten sonra en çok dikkat etmeniz gereken unsur temizleme esnasında kullanacağınız bezdir. Temizlik için mutlaka mikrofiber bez tercih etmelisiniz. Mikrofiber bez yerine yumuşak ve ekranı çizmeyecek temizlik bezleri de kullanabilirsiniz.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
- Elle temizlemek için, ekrana nefes verin ve silin. Sprey sıkmayın ya da ıslak bezle silmeyin. - Eğer yumuşak mikrofiber bez kullanırsanız, çatlak oluşmaz.
Cihazlarınızın ekranını temizlemek için elinizdeki deterjanı ya da sirkeli suyu doğrudan ekrana sıkmayın. Mikrofiber beze sıkarak ekranları temizlemek daha doğru bir uygulama olacaktır. Eğer sıvı malzemeleri ekrana direkt sıkarsanız ve bezle üzerinden geçerseniz; daha çok lekelenmeye neden olabilirsiniz.
Bir ekranı temizlemek için önce gücünü kapatın, ardından tozu, parmak izlerini ve lekeleri çıkarmak için nazik, dairesel bir hareketle mikrofiber bir bez kullanın. Sert kimyasallardan veya aşındırıcı malzemelerden kaçının.
İlgili 43 soru bulundu
Çok az miktarda beyaz sirkeyi, suyla karıştırarak Mikrofiber bezi bu hazırladığınız suya hafifçe daldırıp sıktıktan sonra ekranı nazik bir şekilde silebilirsiniz. Teknolojik cihazların ekranını temizlerken, mutlaka mikrofiber bez kullanın.
ISLAK MENDİL KULLANMAYIN
Bilgisayar, telefon, televizyon gibi cihazların özellikle ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanmamanız gerekiyor. Çünkü ıslak mendillerin büyük bir bölümü kimyasal madde içeriyor ve bu maddeler elektronik cihaz ekipmanlarına zarar verebiliyor.
Mikrofiber bez: Yumuşak ve toz çekme özelliği olan mikrofiber bezler, ekranı çizmeden temizlemenin etkili bir yoludur. Su: Ekran temizliği için su kullanabilirsiniz, ancak püskürtme şişesiyle hafifçe püskürtüp mikrofiber bezle silmek önemlidir.
Haftada bir olacak şekilde düzenli ve doğru ürünlerle yaptığınız temizleme işlemi monitörünüzün temiz kalması için yeterli olacaktır. Uygun bir temizleme bezi ile camsil veya sirke gibi yüzey temizlik ürünleri kullanarak monitörünüzü temizleyebilirsiniz.
Televizyon ekranı temizliğinde deterjan kullanımı önerilir. Fakat deterjan yoksa veya kullanmak istemiyorsanız, az miktarda beyaz sirkeyi, suyla karıştırın. Mikrofiber bezi bu suya hafifçe daldırıp sıkın. Nemli bez ile ekranı dikkatli bir şekilde silin.
Televizyon ekranını gözlük temizleme bezleri ile aynı özelliğe sahip mikrofiber bez yardımıyla narin hareketlerle temizleyin. Ekranı silmek için kâğıt havlu, tuvalet kağıdı, tişört gibi seçenekleri asla kullanmayın, çıkmayan bir leke için kesinlikle bastırmayın.
Daima yumuşak bir mikrofiber bez kullanın. Kuru veya ıslak bez gibi sert bezler kullanmaktan kaçının.
Hiçbir şey bulamıyorsanız çok hafif nemli ve yumuşak bir bezle fazla bastırmadan silebilirsiniz. Bezi sadece su ile nemlendirin. Kolonya gibi alkolleri kesinlikle kullanmayın!
Televizyon Ekranının Kararmasına Neden Olabilecek Durumlar
Güç kaynağıyla ilgili problemler veya elektrik dalgalanmaları, ekran kararmasına sebep olabilir. Ayrıca, HDMI veya diğer bağlantı noktalarındaki kabloların gevşek veya bozuk olması, görüntü aktarımında sorunlara neden olarak ekran kararmasına yol açabilir.
Televizyonlarınız için mikro fiber bez (kuru olmasına dikkat edin) kullanmanızı öneririz. Eğer mikro fiber beziniz yoksa yumuşak bir dokuya sahip bir bezin üstüne lens temizleyici solüsyon dökün ve yüzeyi fazla bastırmadan silin. LCD ekranlar için bir diğer seçenek ekran cilasıdır.
Not: Bezi hafifçe nemlendirin, temizleme solüsyonunu doğrudan ekrana püskürtmeyin veya ekranda çok fazla sıvı bırakmayın. Ekran temizleyiciniz yoksa bunun yerine su kullanabilirsiniz. Alkol veya aseton içeren temizleyiciler ve spreyler, çamaşır suyu veya aşındırıcılar kullanmaktan kaçının.
Mikrofiber bez ile televizyon temizliği
Televizyonunuzu temizlerken öncelikle televizyonunuzu kapatmalısınız. Eğer televizyonunuz çalışırken televizyon temizliği yapmaya kalkarsanız, piksellerini bozabilirsiniz. Bu durum cihazınızın kullanılmaz hale gelmesine sebep olabilir.
Islak mendillerin büyük bir bölümü kimyasal madde içeriyor ve bu maddeler elektronik cihaz ekipmanlarına zarar verebiliyor. Islak olmaları nedeniyle eşyalara zarar verebilir. Üstelik bir süre sonra özellikle bilgisayar, televizyon ve telefon ekranlarında lekelenmeler görülür.
Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır. Telefonun giriş ve çıkış noktalarına su kaçmaması için bu bölgelerde sadece kuru şekilde temizlik yapılmasına dikkat etmek gerekir.
Telefon ekranlarını temizlemek için temel malzemeler arasında yumuşak bir mikrofiber bez bulunur. Bu bez, ekranın yüzeyindeki tozu nazikçe temizler ve çizilmelere karşı korur. Ayrıca özel telefon ekranı temizleme solüsyonları veya su bazlı hafif temizleyiciler kullanmak da önemlidir.
Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının. Ekranda inatçı lekeler varsa, ekranı nazikçe silmek için az miktarda su veya %50-50 oranında su ve beyaz sirke karışımı kullanın.
Islak mendilde bulunan kimyasallar telefonunuzun ekranına ve diğer yüzeylerine zarar veriyor. Bununla birlikte ıslak mendilde bulunan su telefonunuzun içine sızabilir ve cihaz performansını yarıya indirebilir.
Bu nedenle, ekranı temizlemek için özel mikrofiber bezler, özel ekran temizleyicileri veya saf su gibi doğru malzemeleri kullanmanız önerilir. Mikrofiber bezler, notebook ekranını temizlemek için en iyi seçenektir. Bu bezler, ekranı çizmeden temizler ve tozları kolayca alır.
Bez hafif nemli olmalı, asla ıslak olmamalıdır. Kalan lekeleri silmek için bu bezi kullanın. Monitörü kurutmak için kuru mikrofiber bezin temiz bir bölümünü kullanın. Monitörün dış muhafazasındaki kiri ve tozu temizlemek için dezenfektan bir bez kullanın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri