Lepistes balığı kesinlikle tek olarak akvaryuma konulmamalıdır. Birden çok Lepistes balığı beslenmelidir. Aksi taktirde sığlaşma gösterir.
Yaşar elbette. Yaşar elbette. Erkenden doğurmaz da yavruları yeme eğiliminde olabiir, olmaya da bilir, yavrulardan bağımsız anne tek başına bakılabilir.
Lepistesler sağlıklı erişkin bir balığa onu yemek amacı ile saldırmazlar. Barışçıl balıklardır lepistesler..
Bu nedenle, küçük bir akvaryumda sadece erkeklerin beslenmesi önerilir ve eğer yer buna imkân veriyorsa, erkek başına 2-3 dişi olmalıdır. Gerekli ekipmanın ve canlı bitkilerin olması halinde, Lepistesler küçük akvaryumlarda bile kolayca yaşar ve çoğalırlar.
Erkeklerde bulunan gonopod dişilerde yoktur. Üreme: Canlı doğururlar, yavrulaması ve yavruların büyütülmesi kolaydır. Erkek sürekli dişinin peşinde takipte olacağı için her erkeğe birçok dişi düşmesi tavsiye edilir.
İlgili 35 soru bulundu
Balığın dayanıklılığına, genetik kalitesine, su sıcaklığına, iyi beslenmesine bağlı olarak 20-40 gün gibi bir gebelik döneminden sonra gelişkin yavrular yumurtlar. Dişi yumurtlamadan sonra iyi beslenmelidir, mümkünse canlı yem (yetişkin artemia, su piresi) kullanılmalıdır.
Lepistes 3 aylık iken üreme olgunluğuna erişir fakat çiftleştikten 23-30 gün sonra doğurmaz. ( İlk hamilelikleri genellikle çok daha uzun sürer) Fakat ilk doğumdan sonra varyeteye bağlı olarak ortalama ayda bir doğum yapar. ( Full black 25-28 günde bir doğum yaparken RREA full platiniumlarda iki doğum arası bazen 40 ...
Balığınızın doğumunun yaklıştığını karnında ki siyahlıkla kısmen anlarsınız ama sakın sadece karnı siyahlaştı diyerek yavruluğa koymayın. Hatta yavruluğa koymayın.
Pek fazla sonuc vermeyecektir. Bunda balıkların melez cıkma olasılığıda düşüktür aslında. İki türde iri yapılarından dolayı çaprazlamalarda kullanılır.
Eğer üretim tankınızda bir erkek lepistes başına 2-3 adet dişi nüfus varsa, erkeğin ilgisi daha çok dişiye dağılacak ve çiftleşme aşaması dişi balıklar için daha stressiz bir ortamda gerçekleşecektir.
Lepistes lerin ölümünden en sık sorumlu olan su zehirlenmesidir. Sudaki zararlı mineraller balıkları zehirler. Uzun kurşun borulardan gelen su insanları olduğu gibi balıkları da öldürür. Amerikada 50 lerden önce inşa edilen birçok evde bulunabilen bakır borular da aynı şekilde zehirlidir.
Lepistes bakmak zor değil fakat japon balıkları gibi çok dirençli balıklar değiller ne yazıkki su değişimi ve ani sıcaklık düşmlerine karşı zayıftırlar bu gibi durumlarda ölüm kaçınılmaz oluyor. Yenii kurulmuş bir akvaryumda çeşme suyu kullandıysanız muhakkak çeşme suyunu yumuşatan ilaçlardan kullanmalısınız.
Gündüz gece diye bir olay yoktur.
Eğer tatil yemi bulamıyorsanız 10 gün yemsizlikten birşey olmaz.
Onur , ısıtıcısız lepistes bakılmaz.Kaliteli almanda uzun vade de iyi olacaktır.Sera, eheim ve tetra ısıtıcıları öneririm.
Ayırmaya gerek yok akvaryum bitkili bir sure sonra yeni balik almanız balik uremesi bakımından sağlıklı olur.
Lepisteslerin akvaryumdaki dişi erkek oranı bir erkeğe 3. dişi olacak şekilde olmalıdır. Dişi lepistesler, ortalama. olarak ayda 10 ile 50 yavru arasında doğurabilirler.
Zira her cm balık için 2 Litre gereklidir. Lepistesler 6 cm büyüler ve her 6cm balığa 12 Litre gerekir. Bu durumda 4 ile 12 çarparsak en az 48 Litre Akvaryum hacmi lazımdır.
Erişkinler sanırım 20-30 arası yavruluyor. Erişkin bir lepistes 20-30 yavru mu ben ilk doğuran lepistesimden 19 tane aldım yetişkin haline geldiğinde 40-50 arası yapıyodu. eğer balığınızın güvenle doğum yapabileceği bir yer yoksa fazla verim alamazsınız çünki kendini güvende hissetmez..
Lepistes balıkların doğum ve kuluçka süreleri 23 ile 28 gün arasındadır. Bu süre bazen 30 güne kadar çıkabilir bazen de 20 güne kadar düşebilir.
Büyüdükçe farkla biraz daha belirgin hale gelebilir. Erkek melek balıklarının gözlerinin üzerinde ufak bir çıkıntı bulunur. Aynı şekilde kafalarında da bu ufak çıkıntıya rastlanır. Tüm erkeklere olmasa da bazı erkeklerde bu çıkıntı dikkat çekici boyutta olabilir bu sayede balığın cinsiyeti daha net belli olur.
Yem olarak pul yemleri çok küçül parçalar haline getirip verebilirsiniz. Solucan, artemia ve yavru toz yemlerini de kullanabilirsiniz. Burada önemli olan çok küçük ağızları olan yavruların yemleri kolayca yemesidir.
Doğumdan sonra dişiyi en azından birkaç saat sakin bir akvaryumda tutmak ve beslemek gerekir. Bu sayede karma akvaryuma gitmeden önce gücünü toplamış olur. Eğer yavru sayısı çok fazlaysa kendini toparlaması için birkaç gün dinlendirmek faydalı olacaktır. Ancak çok uzun süre yalnız kalmamalıdır.
Eğer hobici iseniz ve show tankında bakıyorsanız karışık olarak yada tek tür olarak. Yavrular için ilk 1 hafta çok önemlidir.İyi beslenmeleri gerekir. Buda yine yavrulukta yada yavru tankında gerçekleşir. Daha sonra 3.haftada yavruları ana tanka koyabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri