Moli, plati, kılıçkuyruk, tetralar, vatozlar ve çöpçüler. Bu gibi balıklarla rahatlıkla yaşar. En az 40litre olmak üzere canlı yoğunluğuna göre hacmi arttırmalısınız. Melekte bakılabilir .
Lepistes hangi balıklarla yaşar? Lepistesler çok aktif ve barışçıl balıklardır. Diğer küçük ve barışçıl balıklarla karma akvaryumda beslenebilirler. Çöpçü balıkları, plati balığı, moli balığı, cam balığı, cüce loachlar, endler canlı doğuranı, rasboralar, tetralar ve diğer characinler ile sorun yaşamazlar.
Japon balıkları büyünce lepiteslerinizi yiyecektir bence ikisini aynı akvaryuma koymayınız. Kesinlikle yaşamaz lepistesler japon balığının kuyruğunu yiğiyorlar ve japon balığının ölümüne neden oluyorlar.
Yavrular 3 ayda üreyecek hale gelirler, iyice renklenirler. 6 aylıktan itibaren çiftleştirilmelidir. 1,5 aylıkken dişi ve erkekleri ayırmak hem balığın gelişimini tamamlaması, hem de nispeten uzun ömürlü olması için gereklidir.
İlgili 27 soru bulundu
Lepistes balıkların doğum ve kuluçka süreleri 23 ile 28 gün arasındadır. Bu süre bazen 30 güne kadar çıkabilir bazen de 20 güne kadar düşebilir. Lepistesler ayda bir kez doğururlar. Akvaryum şartları ise hamilelik sürecini doğrudan etkiyelebilir.
Selam Ozan arkadaşım, lepisteslerin çiftleşmeleri genellikle kovalamaca şeklinde oluyor. Lepistesler canlı doğuranlardandır yani dışarı yumurta falan bırakmıyorlar. Lepisteslerin hamile olduğunu da dişinin karnındaki fazla şişlikten anlayabilirsin.
Lepistesler sağlıklı erişkin bir balığa onu yemek amacı ile saldırmazlar. Barışçıl balıklardır lepistesler..
Zira her cm balık için 2 Litre gereklidir. Lepistesler 6 cm büyüler ve her 6cm balığa 12 Litre gerekir. Bu durumda 4 ile 12 çarparsak en az 48 Litre Akvaryum hacmi lazımdır.
Fanusta yaşayan küçük balıklardan biri de lepistestir. Küçük bir tür olan lepistes, fanusta yaşayabilen balıklar arasındadır. Ancak bu balıklar çok hızla ürer.
İçinde en fazla 20 tane lepistes besliyor.
Lepistes Balığı
Tıpkı Neon Tetralar gibi Lepistes balıkları da bitkili akvaryumları severler. Neon Tetra hangi balıklarla yaşar sorusunun her zaman ilk akla gelen cevabı olmuştur. Birlikte yaşamalarında hiçbir sorun yoktur, barışçıl yapılarından dolayı uyum içinde yaşarlar.
Hassas olan ve özen isteyen Lepistes balığı beslenmesinde ilk bilinmesi gereken detay hem etçil hem de otçul olduğudur. Doğal ortamında iken omurgasız canlılar, böcek larvaları ya da zooplankton gibi besinler tüketen Lepistesler için akvaryum beslemesinde protein ve vitamin ağırlıklı bir düzen oluşturulmalıdır.
Barışçıl lepistes
Çevre koşullarına çok hızlı bir şekilde uyum sağlayabilen Lepistesler, yine akvaryumların en çok tercih edilen balıklarından olan melek balıkları ile aynı akvaryuma koyulmamalıdır.
Dalgalı akvaryumdan kasıt akıntılı akvaryum ise, evet severler. Lepistesler dere balıklarıdır. Akar suların düşük debili alanlarında yaşarlar. Ancak akıntının çok kuvvetli olmaması gerekir.
Lepistes bakmak zor değil fakat japon balıkları gibi çok dirençli balıklar değiller ne yazıkki su değişimi ve ani sıcaklık düşmlerine karşı zayıftırlar bu gibi durumlarda ölüm kaçınılmaz oluyor. Yenii kurulmuş bir akvaryumda çeşme suyu kullandıysanız muhakkak çeşme suyunu yumuşatan ilaçlardan kullanmalısınız.
En fazla 10 tane balık koyun derim.
Yetişkin lepistes balıklarınızı günde bir ya da iki defa besleyebilirsiniz. Ancak günde iki defa beslemenizde fayda vardır. Çünkü bir defada çok yem vermektense, iki defada daha küçük porsiyonlarda yem vermek daha faydalı olacaktır.
Tek balık beslemek balık psikolojisi açısından uygun değildir.
Pek fazla sonuc vermeyecektir. Bunda balıkların melez cıkma olasılığıda düşüktür aslında. İki türde iri yapılarından dolayı çaprazlamalarda kullanılır.
Yavrular protein değeri yüksek olan yemlerle beslenmelidir. Artemia ve su piresi ile yavruların beslenmesi büyüme hızını ve gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Yavruların cinsiyetleri 1,5-2 aylık olana kadar belli olmaz. Renklenmeye başlamaları ve üreme olgunluğuna gelmeleri 3 ayı bulur.
Balığın karnında önce yumurtaları oluşmaya başlar. Bu oluşum süresi ise, ortalama olarak 2-3 gün kadar sürer. Oluşum tamamlandığında dişi lepistesin karnı bal rengine yakın bir renk alır. Yumurtaların oluşum sürecinden sonra da dişi, suya östrojen salgılayarak erkekleri çiftleşmeye davet eder.
Selam,ısıtıcı olmadan ısı 23-24 derece ise ısıtıcıya gerek yoktur! Zaten genelde ısıtıcılı tanklarda ısı ayarı 23-24 derecedir lepisteslerde,en azından ben moscow green'lerimi bu ayarda üretiyorum.Yani sorun olmaz o ısı ayarı iyidir. Geceleri ve gündüzleri çok fazla sıcaklık farkı olmazsa sıkıntı olmaz.
Lepistesler üretimi en kolay akvaryum balıklarındandır. İki ayrı yöntemle üretilebilirler. Bunlardan birisi üreme akvaryumu kullanmak, bir diğeri üremeyi ana akvaryum içinde sağlamaktır. Her iki yöntemin de avantaj ve dezavantajları vardır.
Daha ufak tüm vücuduna yakını renkli olan ve karnının içi görünmeyen pullarla kaplı olan erkektir. Daha az renkli genelde sadece kuyruk tarafı renkli diğer vücudu renksiz, karın tarafı şeffaf ve içindeki yumurtaların hamilelik durumuna göre şeffaf ya da siyah olduğu lepistes ise dişidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri