Örneğin 28-29 derece sıcaklıkta yaşayan lepistesler yaklaşık 1,5 yıl yaşarken, 24-25 derecede yaşayan balıkların ömrünün 2,5 yıl olduğu gözlemlenmiştir. Akvaryum sıcaklığının 20 derece altına düştüğünde ise balıkların gelişimi yavaşlar, hastalığa karşı daha savunmasız olurlar.
Düzgün beslendiği takdirde çok kolay bir biçimde ürerler. Tropikal bölge canlısıdır, 25-28 derece sıcaklıkta beslenmesi gerekir.
Ben kendi tecrübelerimle şunu söyleyebilirim 18 derecenin altındaki suda bu hayvanlara eziyet olur. İdeal sıcaklık ise 26 derecedir. Sen havuzda ne yapıp edip sıcaklığı 18 in altına düşürmemeye çalış. Lepistesin ataları gambusyalardır ve bu hayvanlar çok soğuk sularda bile yaşayabilir.
Lepistes Balıklarının Bakımı
Tropikal balıklardır, 25-28 derece sıcaklıkta yaşamalıdırlar.
26 derece yapmanı öneririm. Uzun seneler lepistes besledim.Genelde ısı 24-26 derce arası oluyordu tankımda.Sadece yavru alacağım zamanlarda 28-29 dereceye yükseltiyordum tankın ısısını. Kanımca 25-26 derece olması en ideali.En azından ben bu sıcaklıklarda hiç sorun yaşamadım balıklarımda.
İlgili 37 soru bulundu
Lepistes balığının yaşam sürelerinde suyun sıcaklığı oldukça önemlidir. Örneğin 28-29 derece sıcaklıkta yaşayan lepistesler yaklaşık 1,5 yıl yaşarken, 24-25 derecede yaşayan balıkların ömrünün 2,5 yıl olduğu gözlemlenmiştir.
Onur , ısıtıcısız lepistes bakılmaz.Kaliteli almanda uzun vade de iyi olacaktır.Sera, eheim ve tetra ısıtıcıları öneririm.
Çok az kalır doğum tam bittiğinde balığınızın karnı iyice içine çekilecektir. Lepistesin doğumunun kesin olarak bittiğini kimse anlayamaz. Doğum süreci 1-2 saat gibi kısa bir sürede biteceği gibi bazen 1 güne kadar da uzayabilir.
Eğer tatil yemi bulamıyorsanız 10 gün yemsizlikten birşey olmaz.
15 lepistes o akvaryumda facia yaşatır.
Bizim amacımız doğayı mümkün olduğu kadar iyi taklit etmek. En iyi koşulları oluşturmaya çalışmak. 14, hatta daha düşük bir derecede yaşayabilir lepistesler ama bu sağlıklı bir durum değil. Japonun fanusta, betanın bardakta bakılması ne kadar doğruysa soğuk suda lepistes beslemek de o kadar doğrudur, etiktir.
Gündüz gece diye bir olay yoktur.
Isıtıcı şart malum hava soguk hastalıklar kapıda. Lepistesler için ideal ısı 27 dir zaten. Tropikal balıklardır lepistesler. Evet 26 derece en uygunudur.
Lepistes balığı, tuzlu suya son derece dayanıklıdır. Normal deniz tuzunun yüzde 150'sine kadar dayanabilirler. Lepistes balığı genel olarak iyi huyludur. Melek balığı ve Xiphophorus balığı ile aynı akvaryuma konulursa ısırma davranışı gösterebilir.
Küçük bir tür olan lepistes, fanusta yaşayabilen balıklar arasındadır. Ancak bu balıklar çok hızla ürer. Bu nedenle kısa süre içinde büyük bir akvaryum ihtiyacı doğabilir.
Ortalama 3 cm lik 20 lepistes konabilir.
Öyleyse 3 tane lepistes balığı için en azından 30 litrelik akvaryum edinmeniz gerekir. Lepisteslerin çok hızlı ürediğini duymuşsunuzdur. Dişi balıklar her ay yavru verir. Artan nüfusla başa çıkabilmek için, aslında 30 litreden büyük bir akvaryuma ihtiyaç vardır.
Eğer balığı poşete koymadan önce bir iki gün aç bırakırsanız ve poşetşin üçte birini su gerisini hava doldurursanız ve su da sıcak ise ortalama 12 saat kadar yaşabiliyorlar.
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Erişkinler sanırım 20-30 arası yavruluyor. Erişkin bir lepistes 20-30 yavru mu ben ilk doğuran lepistesimden 19 tane aldım yetişkin haline geldiğinde 40-50 arası yapıyodu. eğer balığınızın güvenle doğum yapabileceği bir yer yoksa fazla verim alamazsınız çünki kendini güvende hissetmez..
Lepistes 3 aylık iken üreme olgunluğuna erişir fakat çiftleştikten 23-30 gün sonra doğurmaz. ( İlk hamilelikleri genellikle çok daha uzun sürer) Fakat ilk doğumdan sonra varyeteye bağlı olarak ortalama ayda bir doğum yapar. ( Full black 25-28 günde bir doğum yaparken RREA full platiniumlarda iki doğum arası bazen 40 ...
Erkeklerde bulunan gonopod dişilerde yoktur. Üreme: Canlı doğururlar, yavrulaması ve yavruların büyütülmesi kolaydır. Erkek sürekli dişinin peşinde takipte olacağı için her erkeğe birçok dişi düşmesi tavsiye edilir.
Lepistes lerin ölümünden en sık sorumlu olan su zehirlenmesidir. Sudaki zararlı mineraller balıkları zehirler. Uzun kurşun borulardan gelen su insanları olduğu gibi balıkları da öldürür. Amerikada 50 lerden önce inşa edilen birçok evde bulunabilen bakır borular da aynı şekilde zehirlidir.
Lepistesler sağlıklı erişkin bir balığa onu yemek amacı ile saldırmazlar. Barışçıl balıklardır lepistesler..
Ayırmaya gerek yok akvaryum bitkili bir sure sonra yeni balik almanız balik uremesi bakımından sağlıklı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri