Levrek balıkları, canlı yemler veya yapay yemler ile donatılmış oltalarla avlanabilir. Canlı yemler arasında küçük balıklar, karides veya yengeç gibi deniz canlıları bulunabilir. Yapay yemler arasında ise jigler, yemler ve jerkbaitler gibi çeşitli seçenekler vardır.
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.
Ülkemizde genellikle Marmara, Ege ve Ak deniz kıyılarında görülür. Levrek balığı 15 kg kadar büyüyebilir. Sonbahar ve kış aylarında üremek için kıyılara yaklaşırlar. Dere ağızlarında, acı su denilen kısımlarda da sıklıkla bulunabilir.
Levrek sürüleri genellikle sığ, akarsu ağızlarında, kayalık alanlarda ve kuytu yerlerde gezinirler. Özellikle kış aylarında yere çok yakın durup hareketsiz bir şekilde kalabilirler. Marmara ve Karadeniz'de 15 kiloya kadar levrek balıklarını bulmak mümkündür.
Bulanık sularda avlandıkları için kayalıkların kumlarla buluştuğu noktalarda sık bulunurlar. Nehirle denizin birleştiği bölgede fazlaca bulunurlar. Sebebi de bahsettiğim gibi bulanık suda avlanmalarıdır. Ayrıca kıyılarda dip yapısı eriştelik şeklinde olan bölgelerde sık gözlenirler.
İlgili 40 soru bulundu
Seçeceğiniz renk, avlandığınız meranın yemlik balığına ne kadar benzer ise o kadar çok şansınız artar. İkinci olarak tavsiye ettiğim silikon yemler Savagear Sandeel 12.5cm 23 gr silikon yemlerdir. Gece Avları için Savagear 'ın glow(19) ve Lemon Back (32) renklerini tavsiye ederim.
LEVREK ÇAPARİSİ
Beden sarı veya yeşil renkte misinadan olup 0.60 numaradır. Köstek uzunlukları 35cm olup iğneye bağlanan uçlarına sarma düğüm (çift düğüm) yapılır. İğneler 8 numaradır.
At çek olta orta büyüklükteki balıkların avlanmasını sağlar. Lüfer, alabalık, somon, sazan, sardalya ve levrek gibi balıklar at çek olta ile yakalanır.
Teke ile yapacağımız levrek avcılığında iskele gibi yüksek bir zeminde isek farkılı metod,kıyı sularına sıfır seviyede av yapacak isek farklı medot uygulamakta fayda vardır.Her iki avlanma şeklinde de unutulmamalıdır ki levrek avcılığının en verimli zaman dilimi gece yapacağımız avlanmadır.
Poyrazda ise denizin üstü dalgalanır, deniz dibi etkilenmez. Tam da levreğin sevdiği havalardır. Yine sıkça duyduğumuz “Yağmurdan sonra deniz güzel balık yapar" sözünün de mantıklı bir açıklaması vardır. Levrek, Karagöz, İzmarit gibi birçok balık türü toprak kokusunu çok sever.
LEVREĞİN EN ÇOK SEVDİĞİ YEM,CANLI KARIDES,TEKE,VE SONUÇ.( Sezona az kaldı takipte kalın.)
Levrek: Mayıs ayı, levrek avının hareketlendiği bir dönemdir. Denizlerimizin farklı bölgelerinde avlanan levrek, lezzetli eti ile ünlüdür. Kırlangıç Balığı: Akdeniz ve Ege sahillerinde rastlanan kırlangıç balığı, mayıs ayında da avlanabilir.
Akşam suyu ise kabaca 15'den 21'e kadar olan saatler denilebilir. Bunun dışındaki saatlerde de şüphesiz balık tutabilirsiniz lakin en verimli saatler sabah ve akşam suyudur. İzmir körfezinde nisan- ekime arası çupra avı yapabilirsiniz, özellikle ekime doğru tuttuğunuz balıklarda da giderek büyümektedir.
Genel olarak kayalık, gel-git olayının sık yaşandığı ve bu yüzden yosunlu ayak basacak yeri kaygan bir bölge. Bu tür bölgelerde en az 330cm ideal olarak 350-360cm lik Olta kamışları önerilmektedir.
Piyasada çok ucuza bulabileceğiniz salam, sucuk, sosis gibi malzemeler büyük bir rahatlıkla kullanılan malzemelerdir.
Daha çok Kıyı Balıkçılığı ve Tatlısu Balıkçılığı gibi balıkçılık türlerinde kullanılan Silikon yemler ile Levrek, Sazan gibi balıkları kolay bir şekilde tutabilirsiniz. Bahsi geçen bu yemlerden ekstra verim sağlamak istiyorsanız kesinlikle spin olta makinası veya trolling olta makinalarını tercih etmenizi öneririz.
Hayatta kalma içgüdüleri ve görme, levrek gibi bir çok balık türü avlamak için gece dışarı çıkar. Sualtı LED ışıkları da aynı amaçla kullanılabilir, ancak süper parlak olmadıklarından veya bazı balıkları korkuta bileceklerinden emin olun.
Sabah suyu, akşam suyunu herkes bilir ; Güneşli hava- berrak suda , öğlen suyunda avlanmanızı da öneriyorum..
Levrek balıkları, tüm Akdeniz'den, İngiltere'nin kuzey sahillerine ve Kanarya Adaları'na kadar yayılım gösterir. Deniz fanerogamlarının bulunduğu kumlu, çamurlu-sığ biotoplarda, sıcaklığa ve tuzluluğa karşı gösterdiği toleransı ile nehir ağızlarında ve lagüner bölgelerde yaşayan bir littoral bölge balığıdır.
Sarı kuyruk (Seriola dumerili), diğer adıyla kuzu balığı, ışınsal yüzgeçliler sınıfında bulunan avcı bir balık türü. Özellikle Akdeniz bölgesinde bulunan sarı kuyruk, 70-80 kilograma kadar ulaşabilmektedir.
Spin Balık Avcılığı
Bu balıklar 5 - 30 gram atarı olan ince ve hassas spin kamışlar ile avlanır. Spin avcılığın da 2 önemli konu vardır. Bunlar kamışın hafifliği ve kamışın atarı. Spin kamışlar 20 - 30 metre uzağa atılabilecek atara ve yormayacak hafifliğe sahip olması gerekir.
Boyları 2.10 / 2.40 / 2.70 cm, aksiyonları ise 7-28 / 15-40 / 10-30 gr olan olta kamışları spin balık avcılığında tercih edilmelidir. Olta makinesinde ise 2500 ile 4000 arası makineler tercih edilmelidir.
0.10-0.14 ip misina 0.30-.035 florokarbon şeklinde tercih yapabilirsiniz.
Aktif Üye. Ben de ip misina kullanma taraftarıyım acemilik için bence biraz daha ucuz ama kalın (0,20 gibi) ip misinalar kullanabilirsin. Eğer 60-70 lira benim için çok önemli değil dersen power pro tavsiye ederim (0,17-0,19 olabilir) Su üstü sahte ile av yapacaksan mutlaka öncü bir fluorocarbon misina kullan.
Fudo, Owner, Maruto ve Gamakatsu ülkemizde satılan başlıca Japon olta iğneleri markalarıdır. Yüzlü paketlerde ise mustad, vmc ve youvella başlıca tercih edilen iğne markalarıdır. Özellikle Mustad olta iğneleri ve VMC olta iğneleri en çok tercih edilen markaların başında gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri