“Yapılmamıştır?” sorusunu yapılmıştır diye okumamak için altı çizili soru cümlelere dikkat etmelisiniz. Sınava 1-2 gün kaldığında artık ders çalışmayı bırakmalı ve zihinsel olarak sınava hazırlanmalısınız. Sınavdan önce sakatlanmalar olabileceğini düşünerek sportif faaliyetlerden uzak durmalısınız.
Sınavdan bir gün önce öğrenciler soru, test, deneme sınavı gibi doğrudan soru çözme eyleminde bulunmamalı” diyerek önerilerini şu şekilde sıraladı: Sınav anında zorlandıklarını hissettikleri anlarda geriye yaslanıp iki defa derin nefes alıp vermeleri öğrencilerimize iyi gelecektir.
Rahatlamak ve stres seviyeni azaltmak için arkadaşlarınla konuşmak veya yürüyüşe çıkmak gibi boş zaman etkinliklerine zaman ayırabilirsin. “Hazırım ve yapacağım” gibi olumlu hatırlatmalarla sınav korkusunu ve heyecanını atmaya çalışabilirsin. Gerginsen derin bir nefes alarak duygularını kontrol edebilirsin.
"Dikkatini toparlamayan sınav stresi ve kaygısıyla baş edemez" Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Alkayış, sınavdan birgün öncesinde ders çalışmanın stres ve kaygıyı artıracağını ifade ederek, "Sınava bir gün kala çalışma bırakılmalı. Aksi takdirde sınav gününe kadar çalışmak, soru çözmek stres ve kaygıyı artırabilir." dedi.
Adayların sınava kalan süreyi kendileri için verimli kullanmaları tavsiyesinde bulunan Öztürk, "Takıldıkları konulara göz gezdirebilirler. Bu noktada öğretmenlerinden de destek alabilirler. Ancak sınavdan iki gün önce ders çalışma bırakılmalı.
İlgili 19 soru bulundu
SINAVA SON 3 GÜN KALA YENİ KONU ÇALIŞMAYIN
Son iki günde çalışmalar bırakılmalı. Son iki gün demlenme zamanıdır ve bilginin oturması için, bedenin ve zihnin dinginleşmesi için son derece önemlidir. Eğer son iki gün çalışmamak çok kaygı yaratacaksa mümkün olduğunca hafif tempoda soru çözülebilir.
Ders çalışma seanslarınız en fazla 45 dakika sürmelidir. 45 dakika sonunda mutlaka 10 ya da 15 dakika mola vermelisiniz. Ders çalışma süresi 45 dakikayı geçtiğinde yaptığınız tüm çalışmalarda verimliliğiniz düşecektir. Ayrıca mola süresi de 15 dakikayı geçmemelidir.
Uzmanların da belirttiği üzere sınava 1 gün kala rutininizi bozmayın. Zaten son haftalarda uyku düzenini oturtmuş olacaksın, yine aynı saatte uyuyup aynı saatte kalkmaya çalış. Sıradan bir günmüş gibi geçir.
Sınava girmeden önce zihin açıcı yiyecekler fırınlanmış veya ızgara balık tüketebilirsiniz. Balık ve balık yağı dikkati ve konsantrasyonu artırır. Bol su tüketmeyi ihmal etmeyin. Uzun süre su içmemek, beynin hacminde daralma ve konsantrasyon yeteneğinde körelmeye sebep olmaktadır.
Evden çıkmadan önce
Sınava gireceğiniz salonu daha önceden görmenizde yarar vardır. Eğer imkan varsa sınav olacağınız sıraya oturun. * Sınav sabahı, imkanı varsa duş alın. Sabah kahvaltısını mutlaka yapın.
Sınavdan önceki gece uyumadan önce ılık bir duş alınmalıdır. Duş, rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Sağlıklı bir uyku için uygun saat ve doğru bir yer seçilmelidir. Her türlü olumsuz düşünceden uzaklaşmaya çalışarak uyumak, başarı için önemli bir adımdır.
Sınavdan önceki akşam ılık bir duş alınız. Aynı zamanda uyumanızı kolaylaştıracaktır. Sınava giderken rahat ve hava koşullarına uygun kıyafetler giymeye özen gösteriniz. Geçmişteki başarısızlıklarınızı asla aklınıza getirmeyin, olumsuz düşünmeyiniz.
"LGS'ye girecek öğrenciler sınavdan 1-2 gün önce cep telefonu, tablet ve bilgisayarını internete kapatmalı. Çünkü sosyal medyada stres, gerginlik, yorumlar, çarpıtmalar olabilir. Bu durum adayları olumsuz etkileyebilir.
Sınav Son 1 Ayda Kazanılır!
Çünkü sınav son 1 ayda kazanılır. Son 1 ayda yapacağımız çalışmalarla tahmin ettiğimizden yüksek netler elde edebiliriz. İyi bir çalışmayla netlerimizi çok ciddi bir şekilde artırabiliriz.
LGS'ye hazırlanma evresinde sona yaklaştıkça çalışma tempomuzda da artışa gitmeliyiz. Bu nedenle her dönem için kendinize hedefler belirleyebilirsiniz. Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır.
Sakinlik, öz güveni, kendine odaklanmayı sağladığı gibi sınav sırasında bu özellikleri yaşatır YEŞİL rengi. Öğrenciler sınava giderken rahatlıkla kullanabilirler.
İşte sınavda zihin açan yiyeceklerin listesi… Tadıyla damakları şenlendiren bitter çikolata zihin açıcı ve hafıza güçlendirici bir etkiye sahip. İçeriğindeki yüksek antioksidan oranı aynı zamanda konsantrasyon arttırıcı bir etki sağlıyor. Yumurtanın hafıza üzerindeki olumlu etkisi yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır.
Ders çalışırken veya dinlenme zamanlarında yenilenlere çok dikkat edilmelidir. Şekerli ve yağlı besinler, gazlı içecekler yerine süt, yoğurt, sütlü tatlılar, kavrulmamış kuruyemiş, taze sıkılmış meyve suları ve taze-kuru meyvelerin tercih edilmelidir.
Uzmanlar, stres ve kaygı sebebiyle adayların sınavdan bir gün önce ders çalışmayı bırakması gerektiğini belirtiyor. Sınava bir gün kala ders çalışmanın, soru çözmenin bırakılması gerektiğini ifade eden eğitimciler, son gün son saate kadar çalışmanın kaygı düzeyini artıracağını ifade ediyor.
Öncelikle sınava 2 ay kala tüm konularınızın bitmiş olması gerekmektedir. Konularınız bitmemiş ise önceliğiniz bitmeyen konuları sağlam bir şekilde bitirmek olmalıdır. Daha sonra tamamen sınava yönelik çalışmalısınız.
19.00-22.00 Arası Üçüncü Periyot Verimli Ders Çalışma Saatleri. Saat 19.00'da başlayan bu periyot yaklaşık 3 saat kadar sürer. Bu zaman diliminde gün içinde öğrendiklerinizi tekrar edebilirsiniz. Bu sayede öğrendiklerinizin pek çoğu kalıcı belleğe atılabilir.
Uzanarak ve yatarak ders çalışmak, ders çalışmak değildir. Yine yapılan bir araştırmaya göre yatarak ders çalışmanın ortalama 1 saat olduğu kanıtlanmış ve sonrasında deneklerin uykusunun geldiği ve dikkatinin dağıldığı gözlemlenmiştir. Bu nedenle masada çalışılmalı ve oturduğunuz yer çok rahat olmamalıdır.
Çalışırken bir cevabı ezberlemek yerine konuyu anlamaya veya problemin çözümü yolunu öğrenmeyi seçmelidir. 14. Anlatım dersinin arkasından sayısal (matematik, fenbilgisi gibi) bir ders çalışılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri