Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
LGS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR? Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercihte bulunabilecek. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihi gerçekleştirebilecek.
Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından “https://eokul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek.
Yerel yerleştirme yapmak zorunlu mu? Evet, yerel yerleştirmede en az 1 okul tercih etmek zorunludur.
1. yerleştirme sonuçlarına göre yerleşemeyen öğrencileri ikinci nakil yerleştirme sürecince şansını deneyecek. LGS'de 1 tercihte yerleşenler 2 tercihi yapabilir mi? İlk tercihlerde bir okula yerleşen öğrenciler de nakil tercihinde tekrar tercih yapabilecekler.
İlgili 33 soru bulundu
Tercih iptali yapılmaz. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçeler ÖSYM tarafından kesinlikle işleme alınmayacaktır. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz.
Yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Ortaöğretime giriş kapsamında alınacak olan LGS 2. tercihleri olarak da bilinen nakil başvuruları MEB e okul üzerinden gerçekleşecek.
Boş kalan kontenjanlar ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos'ta alınacak. Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22-25 Ağustos'ta alacak. 31 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.
Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yerleştirme işlemleri için tercih başvurusu yapmayan öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde tercihte bulunabileceklerdir.
"Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." Buna göre; 2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 4 Haziran 2023 tarihinde tüm ülke genelinde yapılacak.
Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabilecek. Yerleştirme işlemleri için tercih başvurusu yapmayan öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde tercihte bulunabileceklerdir.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS nakil tercihleri alınıyor. Son olarak ikinci nakil 3. tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında alındı ve sonuçlar da 7 Ağustos'ta adaylarla paylaşıldı.
ÖSYM 1. Yerleştirme sonucunda herhangi bir üniversite programına yerleşemeyen adayların boş kalan kontenjanlara yerleşebilmeleri için “Ek Yerleştirme” imkanının tanındığı dönemdir.
İlk 3 tercih Anadolu Lisesi seçilmişse 4'üncü ve 5'tercihler başka tür okullar olmak zorundadır. (ikisi de İmam-hatip veya ikisi de Meslek Lisesi olabileceği gibi biri İmam-Hatip biri Meslek Lisesi de olabilir). 22) Yerel yerleştirmede 5 okul tercih etmek zorunlu mu? Hayır.
Merkezi yerleştirme tercih grubunda tercihte bulunmak zorunlu değildir. İstemeyen öğrenciler merkezi yerleştirme grubunda tercihte bulunmayabilirler.
LGS sınavı liselere geçiş için önemli bir adımdır. Bu sınavda başarılı olmuş bir öğrenci iyi bir lisede okuma şansı yakalar. Ayrıca üniversite sınavlarındaki başarı yüzdelerine de okuduğunuz lise büyük bir rol oynar. Bu açıdan da LGS sınavı son derece önemlidir.
LGS sınavında öğrencilerin tercih yapabilmesi için herhangi bir baraj sınırı bulunmamaktadır.
Dolayısıyla öğrencinin ortaöğretim puanı LGS puanına herhangi bir etkide bulunmuyor.
(Anadolu, Meslek ve İmam Hatip). 4 Meslek Lisesi ya da 5 Anadolu Lisesi yazamazsınız. Aynı türden 3 okul yazdıktan sonra diğer türleri yazma zorunluluğu yoktur. Örneğin; 3 Anadolu Lisesi yazıp 4 ve 5. tercihlere Meslek Lisesi ya da İmam Hatip Lisesi yazma zorunluluğu yoktur.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
Eğer öğrenci, herhangi bir tercihine yerleşemezse adresine en yakın okula kaydını yaptırabilecek. Eğitim uzmanlarına göre 100 bine yakın öğrenci sınav ile öğrenci alımı yapan üst düzey liselere girebilecek. Sınavı kazanamayan ya da sınava girmeyen yaklaşık 1 milyon öğrenci ise adrese yakın liselere kayıt yaptıracak.
Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos 2023 tarihleri arasında alınacak ve 18 Ağustos 2023 tarihinde yerleştirme süreci tamamlanacak.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler ek tercih başvurusunda bulunabilecek. Aynı ilk tercihlerde olduğu gibi adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle 2 ve 4 yıllık bölümleri tercih edebilecek.
Tercih işlemleri, öğrenci ve velisi tarafından "https://e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılacak.
Peki, LGS nakil başvuru nasıl yapılır? Lise ek tercihleri ne zaman bitecek? LGS nakil başvuruları sonuçların ilane ile başlamıştı. Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri