LGS SINAV ARASINDA DIŞARI ÇIKILIR MI? LGS oturumları arasında 45 dakikalık mola yer alıyor. Saat 10.45 ile 11.30 arasındaki 45 dakikalık sürede öğrenciler, okul bahçelerine çıkabilecek, ihtiyaçlarını giderebilecek.
Sınav giriş belgeleri, öğrencilerin sırasının üzerinde olacak. İki oturum arasındaki 45 dakikalık bölümde, öğrencilerin okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uymaları için gerekli tedbirler alınacak. Gerek birinci oturum gerekse sınav bitiminde, tüm öğrenciler aynı anda dışarı çıkarılmayacak.
İki oturum arasında da 45 dakikalık bir zaman dilimi yer almaktadır. 2024 LGS değişimi ile birlikte oturumlardaki soru dağılımı ve oturum süresi daha farklı olabilir. Derslerin kat sayıları değiştirilebilir. Şu an; Fen Bilimleri, Matematik ve Türkçe derslerinin kat sayısı 4 olarak belirlenmiş durumdadır.
Sınava 1 gün kala milyonlarca öğrenci stres içerisindeyken bir de ortaya LGS soruları çalındı, sızdırıldı gibi iddialar atıldı. Ancak yatığımız araştırmalarda LGS 2023 sınavıyla ilgili herhangi bir soru sızdırılma veya çalınma gibi bir olay ile karşılaşmadık.
2023 LGS sorunsuz şekilde dün yapıldı. Sınav oldukça kolaydı. Matematik soruları bu yıl öğrencileri zorlamadı.
İlgili 15 soru bulundu
Genel olarak değerlendirildiğinde bu yıl yayınlanan örnek sorularda 2023 LGS matematik sorularından daha zorlayıcı sorular mevcuttu. 2023 LGS fen bilimleri soruları geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında zorlayıcı soruların ağırlıkta olduğu, okuduğunu anlama becerisinin ölçüldüğü bir sınavdı.
LGS'DE KİM BİRİNCİ OLDU? MEB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı. "2023 Merkezi Sınava katılan 1.030.195 öğrenci bulunmaktadır. Merkezi Sınavın her iki oturumundaki tüm sorulara doğru cevap veren öğrenci sayısı 562'dir."
LGS 2023 SINAV TARİHİ NE ZAMAN? Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamaya göre "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki mekezi sınav, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Şimdiden sınava girece tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."
2023 LGS, en çok hangi yıla benzer diye soruluyor? Sınavın kapsamı yani öğrencilerin sadece birinci dönem konularından sorumlu olmaları bakımından pandemi döneminde yapılan 2020 LGS gibi. Öğrenci sayısı açısından ise 2022 LGS gibi. O yıl da sınava giren öğrenci sayısı 1 milyon 31 bin 199 olmuştu.
- LGS sınavı çok zordu. Türkçe ve sosyal biraz kolaydı. Ama matematik cidden zordu. - Bugünkü LGS'de yine gördük ki okuduğunu doğru ve hızlı anlamak,kelime ve kelimenin ifade ettiği soyut anlam bilgisine sahip olmak Türkçe dersi başarısında çok büyük önem arz ediyor.
Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. İki oturumdan oluşan LGS'de iki oturumda aynı gün içerisinde yapılacak. 2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Liselere yeni eğitim modelinin ilk sınavı 2024 yılında yapılacak.
LGS'DE TUVALET İZNİ VAR MI? Devlet kanunlarınca sınav esnasında tuvalet ihtiyacı gidermek yasal bir haktır. Madde şu şekildedir; “6.madde 2 e) 15 yaşından küçük adaylar hariç, sınav sırasında adayın sağlık sebebi dışında sınav salonundan çıkmasına izin verilmez, ancak zorunlu durumlarda adaya yedek gözetmen eşlik eder.
Milli Eğitim Bakanı Özer, yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı: "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."
7. Dersi veren öğretim üyesi tarafından farklı bir süre belirtilmediği takdirde sınavların ilk 15 dakikasında sınavdan çıkmak yasaktır. 8. Öğrencilerin sınavdan önce salona gelmeleri esas olmakla birlikte geçerli bir sebepten dolayı sınavların ilk 15 dakikası içinde sınav salonuna geç gelenler, sınava alınabilir.
Fethiye Gazi Ortaokulu öğrencisi Ecrin Koyuncu, Göcek Deniz Temiz Ortaokulu öğrencisi Yasemin ARMAĞAN, Menteşe Özel Yönelt Ortaokulu öğrencisi İdil Gündoğan, Özel Ortaca Final Ortaokulu öğrencileri Alparslan Erdem Çoban ve Rüya Buse Bayar, LGS'de 500 tam puan alarak şampiyonlar arasına adını yazdıran öğrenciler oldu.
2023 LGS'de puan hesaplama şu şekilde yapılır: Sınavda yer alan derslere ait doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir. Ardından bu sayılar LGS puan hesaplama formülündeki ilgili alanlara yazılır. Derse ait ham puan sayısı, testin doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanır.
Takvime göre LGS sonuçları, bugün "https://www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edildi. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlar, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi ile sorgulanabilecek.
LGS sınavında uçlu kalem yasağı bulunmuyor fakat sınav anında mağduriyet yaşanmaması adına kurşun kalem isteniyor.
🔸 6 Ocak saat 16.00'da 2024 LGS DERSHANESİ'ne Hoş geldin! canlı yayını, 🔸 7 Ocak'tan itibaren her cumartesi saat 12.10'da canlı yayında matematik dersleri, 🔸 Her ayın son pazar günü, öğrendiklerini pekiştirebileceğin konu tarama testleri, 🔸 4 Haziran'da gerçek sınav ile eş zamanlı birebir LGS provası.
"Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." Buna göre; 2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 4 Haziran 2023 tarihinde tüm ülke genelinde yapılacak.
MEB'in yayımladığı kılavuz bilgilerine göre devlet tarafından LGS'de ek 100 puan verilmemektedir.
LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Her yanlış yapılan 3 soruda 1 doğru cevap da geçersiz kabul ediliyor.
2023 LGS SORU DAĞILIMI
Birinci Oturum Sözel Alan; Türkçe 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru, Yabancı Dil 10 soru olmak üzere toplam 50 soru, İkinci Oturum Sayısal Alan; Matematik 20 soru, Fen Bilimleri 20 soru olmak üzere toplam 40 soru şeklinde olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri