Ortalama sıcaklığın 20°C olduğu bölgelerde sağlıklı bir şekilde gelişim gösterirler. Kış sıcaklıklarının 0(sıfır)'ın altına düştüğü yerlerde iç mekâna alınması gerekir. Lime fidanı soğuklara karşı aşırı duyarlıdır. Sıcaklık 0(sıfır)'ın altına düştüğü anda olumsuz etkilenmeye başlar, hatta yaşayamazlar ve ölürler.
Limon Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Limon ağacını yetiştirmek istiyorsak hava sıcaklığının 0 ın altına düşmemesi gerekiyor. -6, -7 derecenin altına düşmesi durumunda limon donar ve ölür. Dayanamadığı en yüksek sıcaklık ise 45 derecenin üstüdür.
Genel olarak limon yetiştiriciliği için sıcaklığın -3°C altına düşmediği yerler daha uygundur. -10°C ve altına düşmesi durumunda limon fidanı donar ve ölür. İç mekân içerisinde saksıda fidan yetiştiriciliği için de uygundur.
Limon ağacı sıcağı seven bir bitkidir. 45 dereceye kadar dayanma gücü bulunur. Sıcaklık -8 derece olduğunda limon bitkisi canlılığını kaybeder ve çürür.
Kışın -4C dereceyi aşmayan çok hafif don olaylarına dayanabilir. Liçi ağaçlarında yüksek verim kış dinlenmesine girmesine bağlıdır ve en iyi yetişeceği yerler kışın -1C derecede daha fazla soğuk olmayan (en kötü ihtimalle -4C dereceyi geçmeyen) yerlerdir.
İlgili 40 soru bulundu
Liçi Ağacı Ne Zaman Meyve Verir? Liçi geç gelişen bir ağaç olarak bilinir. Dikildikten 3 yıl sonra meyve vermeye başlar. Fakat tam verime 20 yaşında ulaşır.
Bezelye, pazı, ıspanak, lahana, sarımsak, kırmızı pancar, soğan, kereviz, turp, brokoli, tere, bakla, maydanoz, brüksel lahanası, marul, enginar, pırasa, havuç. Serin iklim sebzeleri, Aylık ortalama sıcaklık 15-18 °C' de en iyi gelişim gösterirler.
Ayrıca limon her mevsim yetişmeyen bir ürün olduğu için diğer mevsimlerde kullanılmak üzere de bozulmadan saklanabilmelidir. Bu işlem için geliştirilen soğutma teknolojileri ve soğuk hava depolarında muhafaza edilen limonlar sıcaklığı 14 °C ile 15°C arasında değişen depolarda 5 aya kadar bozulmadan bekletilebilir.
-Verime Geçmiş Bir Finger Lime Fidanı Kaç Kilo Meyve Verir:Finger Lime fidanı tarlada ağaç başı 50-100 kg meyve verebilir.Saksıda bu verim düşecektir.
Misket limon ağacını güney tarafa koymayın. Camdan yansıyan ısı ve güneş ışığı ağacı yok edecektir. İlkbahar ve yaz aylarında, iç ortam sıcaklığı sonbahar ve kış aylarında 32 ile 35 ° C arasında ve en az 9 ile 16 ° C arasında tutulmalıdır. Sıcaklık rejimine uyulmazsa bitki büyümesini ve gelişmesini yavaşlatır.
Limon ağacı, yaz aylarında sıcak ister. Kış aylarında ise bulunduğu ortamın sıcaklığı en az 10 derece olmalıdır. Oda sıcaklığında da yaşamına devam eder. Ancak biraz serinlik limon ağacı için iyi olur.
Burada sıcaklık 0°C dereceye düşüp don yapınca muzlar, -5° ye düşünce portakallar, -3.5° ye düşünce limonlar zarar görür.
Limon ağacının bir bölgede yetişmesi için bölgenin özellikle ılıman ya da sıcak iklime sahip olması gerekmektedir. Çünkü limon ağacı yetişmek için genellikle nemli bölge ve sıfır derecenin altındaki sıcaklıklara ihtiyaç duyulmaktadır.
Limon ağacının en önemli özelliği tüm yıl boyunca hem çiçek açması hem de meyve taşımasıdır. Ilıman iklim bitkisi olduğu için güneş sıcaklığın ilk belirgin olduğu mevsim ilkbaharda çiçeklenmeye başlar.
Limon Ağacı Yaprak Döker mi? Esasında limon ağacı yapraklarını sadece hastalık halinde ya da ağır kış şartlarında soğuk sebebiyle dökebilir. Bunun gibi yaprak sararması ya da kıvrılması hastalık belirtisi olabilir.
Limon sulama tekniği; Limon, toprak nemini korumak için düzenli sulamaya ihtiyaç duyar. İlkbahar ve sonbahar döneminde haftada en az bir kez sulama gerekirken, sıcak yaz döneminde haftada 2-3 sulamaya ihtiyaç duyar.
Tüplü olan fidanlarınızda tüm yıl boyunca dikim yapabilirsiniz. Ülkemizde uygun dikim ilkbahar dönemidir. Şubat ortalarından nisan sonlarına kadar dikim yapılabilir.
Limon Fidanı Nasıl Hızlı Büyür? Orta ve yavaş büyüyen limon ağacının hızlı ve sağlıklı büyümesini sağlamak için organik gübre uygulaması şarttır. Gübreyi şubat ayından haziran ayına kadar iki ayda bir, sonbaharda iki kez eylül ve kasım aylarında uygulanır. Limonun yaşına göre uygun miktarda gübre toprağa katılır.
Ilıman ve nemli iklimlere ihtiyaç duyan bitki, dünya üzerinde Meksika, Brezilya, İtalya ve Hindistan gibi ülkelerde yetiştirilmektedir. Ülkemizde de genel olarak ılıman bir iklime sahip olan Mersin ve Antalya civarlarında, az da olsa lime üretimi yapılmaktadır.
Bu nedenle sulama işlemleri kış aylarında çok nadir yapılmalıdır. Bahar aylarından itibaren ise 15-20 günde bir sulama yapılabilir. Eğer limon ağacını saksıda yetiştirmek istiyorsanız su verme sıklığınız 10 günde bir kez olmalıdır. 10 günü geçirmek çok sağlıklı olmayacaktır.
Hava sıcaklıkları -10 °C, -12°C değerlerine kadar düşecek olursa, limon bitkileri soğuktan donar ve ölürler.
Limon ağacı sıcak havayı seven bir bitkidir. Limon fidanı genel olarak tüplü şekilde üretilen meyve fidanlarından biridir. Tüplü olan limon fidanlarında tüm yıl boyunca dikim yapılabilir. Asıl önemli olan nokta limon fidanının günün hangi saatinde dikileceğidir.
Sorunu cevaplarsak; Soğuğa en dayanaklı meyve elmadır.
Bu aylarda ekilecek sebzeler; marul, turp, pazı, soğan, bezelye, brokoli ve sarımsak olarak çeşitlilik gösterir. Kışın ekilen sebzelerden birisi olan marul, 5 derecenin altına düşmeyen bölgelerde yetişir. Bezelye toprak ısısı 4,5 derece olan yerde ekimi gerçekleşir. Pazı, havada don olayı başlamadan 40 gün önce ekilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri